(SIDE2:) Amy Winehouse skal gjennom flere tester for å finne ut om hun har fått tuberkulose, melder The Sun.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Sangeren har oppholdt seg på en privat klinikk i London siden mandag da hun kollapset hjemme i huset sitt i Camden.

Les mer:Amy Winehouse på sykehus

Tester for å finne ut hvorfor hun besvimte har så langt ikke gitt noe svar, og leger frykter visstnok at symptomene hennes kan være tegn på at 24-åringen har pådratt seg tuberkulose. Winehouse har irregulært hjerterytme og en brystinfeksjon, ifølge den britiske tabloidavisen.

- Amy har det dårlig. Legene sliter fortsatt med å kontrollere hjerterytmen, men det er brystinfeksjonen som virkelig bekymrer dem, sier en kilde til den britiske tabloiden.

Hoster blod
- Hun har hatt fryktelige hosteanfall og har hoster opp blod en stund nå, men har nektet å bli undersøkt. Legene tror nå at det er tuberkulose, og tar flere tester for å være sikker.

Tuberkulose skyldes en bakterieinfeksjon og sies å være vanlig bland alkoholikere og narkomane, da de har nedsatt immunforsvar og dermed er mer sårbåre overfor infeksjonen.

Tuberkulose krever 6 måneders behandling, og får man ikke medisin så er den dødelig.

På vei tilbake
Rundt 400.000 mennesker i Norge er smittet av sykdommen ifølge Wikipedia. BSG-vaksinen gir 80 prosent beskyttelse mot tuberkulose, og de fleste skolebarn får i dag denne vaksinen. Sykdommen var lenge for nesten utryddet å regne i Norge, men har i de senere år fått en oppsving.

I løpet av første halvdel av 1900-tallet døde en kvart million mennesker av tuberkulose.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!