Det er det amerikanske magasinet Esquire som kan melde at Center for Sexual Health Promotion ved universitetet i Indiana melder at «tvåan» oftere gir orgasme enn om man har vaginal sex.

En undersøkelse gjennomført av professoriatstudenter ved universitetet viste at 94 prosent av kvinner som hadde analsex sist gang de hadde sex fikk orgasme, mens det kun var 65 prosent av de som hadde vaginalsex.

I 2007 svarte Side2s lesere (vårt søstermagasin) på hva de mente om analsex. Da svarte 38 prosent av kvinnene at de likte analsex, mens 30 prosent svarte at de så absolutt ikke likte det. I tillegg hadde 31 prosent av kvinnene aldri prøvd det.

Danske Ekstrabladet har faktisk i sin tid laget en liten guide til hvordan man kan ha analsex. Vi bringer høydepunktene her:

Trillebåret

Dere står oppe. Hun bøyer seg fremover, til hendene treffer gulvet. Deretter tar han rundt lårene eller hoftene hennes, og løfter hennes ben fra gulvet. Han står nå kun med hennes underkropp i hendene, og det er kun hennes hender som rører gulvet.

A la resse

Hun ligger med ansiktet ned i madrassen. Han legger hendene på skulderbladene hennes, og presser henne lenger ned. Så samler hun sine ben bak hans lår, slik at hun trykker han enda nærmere seg. Dette er en av de dypeste stillinger som finnes.

Cuissade

Stillingen er en blanding av bakfra og fra siden. Hun vender ryggen mot han, og han trenger seg inn i henne, med den ene av hennes ben mellom sine, og med det andre trukket opp. Denne stillingen gir også en deilig dybde for begge parter.

Paraseusse

Dette er den mest behagelige stillingen av de alle. Hun ligger med ryggen til ham, og han stikker penis inn i henne bakfra. Fordelen med denne stillingen, er at begge ligger behagelig og har hendene fri til å kjæle hverandres kropper. Denne stillingen er velegnet også hvis kvinnen er gravid, og er perfekt dersom man ikke ønsker alt for voldsomme fysiske belastninger.

Postillonage

Den eneste forskjellen på postillonagen og de øvrige stillingene bakfra, er at han legger fingeren sin på hennes anus når hun nærmer seg orgasmen. Mange kvinner foretrekker heller et lite trykk på anus, enn å få hele fingeren innenfor.

Stående

Han kan også ta henne bakfra, mens begge står oppreist. Hun kan støtte seg mot en vegg eller et bord. Stående stillinger gir samme mulighet som Cuissade og paraseusse, til å bruke hendene overalt på hennes kropp.

Det kan også være greit å ta med seg denne guiden:

1. Anal penetrasjon er den minst brukte formen for analsex

Det finnes mange måter for anal stimulering, enten ved hjelp av sex-leketøy eller fingre. Anal penetrasjon kan være svært smertefullt, og mange par unngår derfor dette.

2. Anal stimulering er ikke vondt når det gjøres riktig

Ved at man slapper av, bruker glidemidler og gjør det på riktig måte unngår man smerte. Når noe går inn i analåpningen vil automatisk musklene strammer seg, venter man ikke da på at disse slapper av vil man oppleve smarte.

3. Analsex kan bli godt selv om det har vært vondt før

Det finnes sykdommer som gjør at analsex kan ha vært vondt, for eksempel kronisk analspasmer eller hemorroider. Disse kan kureres. Det beste forsøket med anal stimulering er enkel «massasje,» dvs. at analåpningen stimuleres med noen få fingre.

4. Anal stimulering gir flere forskjellige gleder

Mange mennesker opplever at analsex kan gi dem seksuell tilfredstillelse de ikke oppnår ellers. Menn kan oppleve stimulering av prostataen som gir orgasmer, og kvinner kan oppleve at anal stimulering sammen med annen stimulering kan gi store orgasmer.

5. Anal orgasme finnes

Noen få mennesker opplever å få orgasme kun ved anal stimulering.

6. Hygiene er svært viktig

Analsex og hygiene er viktig. Problemer med etterladenskaper i rektum er liten, siden det sjelden lagres noe der - men siden det kan være bør man aldri bytte fra analåpningen til andre menneskelige hull, uten å vaske det man har brukt for stimulering. I tillegg er det viktig å huske glidemidel.

7. Analsex kan være trygt

Har du analsex med en fremmed person bør du alltid bruke kondom, de samme reglene gjelder for denne formen for sex som for vaginal sex eller munnsex. Kjønnssykdommer smitter raskere analt enn noe annet. Likevel kan analsex være like trygt som andre former for sex, bare man er sikker på hva man driver med og ikke tvinger noen til å gjøre ting de ikke selv ønsker.