Gå til sidens hovedinnhold

Anbefaler to oljeaksjer

DnB Nor Markets har sett nærmere på to mindre oljeselskaper på Oslo Børs.

Både Noreco og PA Resources har kommet med gode nyheter de siste dagene. Det får meglerhuset DnB Nor Markets til å jekke opp kursmålet i begge med 1 krone.

NA24 - din næringslivsavis

- Noreco leverer høyere produksjon enn både tidligere guidet og våre estimater. I tillegg til å ta opp produksjonsestimatet mener vi markedet fortsatt ikke har tatt inn over seg den attraktive skattebelastningen i den danske virksomheten. Høy finansiell giring gir selskapet god eksponering mot stigende oljepris og sammen med kommende kurstriggere forbundet med feltene Huntington og Oselvar gjør dette at vi har en kjøpsanbefaling på Noreco, skriver analytiker Espen Hennie i DnB Nor Markets i en analyse.

Det nye kursmålet i Noreco-aksjen er på 51 kroner per aksje og er en oppjustering fra 50 kroner. Hennie har også sett nærmere på PA Resources og ser større potensial i Didon-feltet i Tunisia.

- Den nye brønnen på Didon-feltet er nå kommet i produksjon. Dette gir et betydelig løft i produksjonen på det tunisiske feltet. Ytterligere en brønn på feltet er planlagt å komme i produksjon i løpet av året. Aksjen er etter vårt syn attraktivt priset og med flere kurstriggere både i år og til neste år, skriver han.

Analytikerne har en kjøpsanbefaling på PA Resources og tar opp kursmålet til 77 kroner fra 76 kroner per aksje.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken