Helt siden tv-spillenes morgning har tiden før og tiden rett etter jul vært som sort og hvitt. Mens antall utgivelser i fjerde kvartal er såpass høyt at det er umulig å rekke over alt, er årets første måned tørr og januar 2013 er intet unntak. Hvis du er ferdig med spillene du fikk til jul, her er fire pangtitler vi ikke rakk å anmelde og som du kanskje gikk glipp av.

Hitman: Absolution

Den mystiske Agent 47, hovedrolleinnehaveren i «Hitman»-serien, er det nærmeste spillverdenen har vært en ekte leiemorder. Spillene er kjent for å by på stor frihet, og mange ulike og ofte kreative løsninger på oppdragene.

HTML EMBED

«Hitman: Absolution» er det første spillet i serien på seks år og utviklerne har valgt en strammere regi. Noen mener at det ødelegger opplevelsen og at den enorme friheten er «Hitman», mens andre synes det er deilig med en litt tydeligere vei frem mot målet. Jeg er et sted midt mellom, men koste meg uansett skikkelig. Jeg mener, herregud, man får jo fortsatt drepe fæle folk på stilige, kreative og ofte ondskapsfulle måter.

Paper Mario: Sticker Star

Jeg må innrømme at jeg ikke lenger er helt sikker på hvilken sjanger «Paper Mario»-spillene tilhører. Grunnmuren er uten tvil rollespill, men Nintendo har blandet inn elementer fra en rekke sjangre og det vi sitter igjen med er en rollespill-/plattformhybrid med noe attåt. En meget underholdende en sådan, dialogen er alltid hysterisk morsom og historien artig.

HTML EMBED

«Paper Mario: Sticker Star» er seriens 3DS-debut og spillet har beveget seg enda et par hakk nærmere plattformspillene, uten at jeg synes det gjør noe. De rundebaserte kampene er artige, omgivelsene underholdende å utforske og det nye klistremerkesystemet fungerer bra. Rundt omkring finner du klistremerker som blant annet brukes når du angriper fiender og til å løse oppgaver. Du kan bare bære på et begrenset antall klistremerker, så du må hele tiden tenke taktisk og prioritere. «Sticker Star» er verdt en titt for rollespillsultne 3DS-eiere.

Sonic & All-Stars Racing Transformed

Racingspillene i «Mario Kart»-serien er blant Nintendos mest populære og spillene finnes følgelig bare på selskapets egne maskiner. Med «Sonic & All-Stars Racing Transformed» har det endelig kommet et fullgodt alternativ som er tilgjengelig på de fleste plattformer.

HTML EMBED

Spillet byr på baner satt til ulike Sega-univers og de aller fleste figurene er fra ymse Sega-spill. Kontrollen sitter som et skudd, banene er glimrende designet, løpene er intense takket være et stort våpenutvalg og utfordrende motstandere, og spillet er lekkert å se på. Det er mye å finne på både for de som spiller alene og sammen med flere, så hvis du er klar for kart-racing er det bare å kjøre på.

Playstation All-Stars Battle Royale

Et annet medlem av «Nintendo-spill mange gjerne skulle sett på andre plattformer»-klubben er møljeslåsspillene «Super Smash Bros.». Kjente og mindre kjente Nintendo-figurerer banker løs på hverandre med kreative våpen i trivelige omgivelser.

HTML EMBED

«Playstation All-Stars Battle Royale» er mer eller mindre identisk med «Smash Bros.»-spillene, med unntak av at figurene og omgivelsene er fra diverse Playstation-spill. «All-Stars» er litt mer kaotisk og tidvis litt mindre balansert, men fortsatt kjempemorsomt og da spesielt sammen med flere. Anbefalt hvis du har lyst på et slåssespill som ikke tar år og dag å komme i gang med.