(iBergen.no) 29-åringen fra Bergen kan nå presentere seg som Anders Trylle Stav etter at Folkeregisteret som ved et trylleslag godkjente navnbyttet hans i begynnelsen av mai.

Et veddemål, selvsagt
- Jeg tenkte på det i en måneds tid før jeg gikk innom Folkeregisteret og fylte ut en søknad. Jeg synes navnet har et humorelement samtidig som det er litt småintelligent, sier en lattermild Trylle Stav til iBergen.no.

Fødenavnet hans er Anders Stav, men et veddemål med kompiser gjorde at han valgte å gjøre navnet litt mer magisk. Nå vil det nye navnet hans følge ham i ti år, ettersom lovverket kun tillater navneskifte hvert tiende år.

- Jeg ble lovet en tur på byen dersom jeg tok Trylle som mellomnavn. Etter å ha tenkt nøye igjennom om jeg virkelig, virkelig ville ha navnet i et register slo jeg til. Hvorfor jeg valgte akkurat Trylle vil jeg ikke kommentere, hehe.

- Slår det an hos damene, dette?

- Det vil jeg heller ikke kommentere, flirer han.

På jobbintervju
Men reaksjonene pleier å komme umiddelbart når han presenterer seg for fremmede. Vennene syntes stuntet var både gøy og fantastisk og de fleste ler godt når han forteller hva han heter. Han har ennå til gode å presentere seg for en potensiell ny arbeidsgiver, men gruer seg ikke.

- Jeg er jo ikke forpliktet til å skrive det fulle navnet mitt på jobbsøknader, sier Trylle Stav, som til daglig jobber på Byggmakker og aldri har gjort en tryllekunst i hele sitt liv.

Må spørre om lov
Foreldrene var ikke overraskende lite begeistret med det samme, men har etterhvert slått seg til ro med sønnens fortryllende mellomnavn.

Ettersom Trylle Stav har et unikt navn, kan han også nekte andre som søker å få det samme navnet.

- Men jeg tror jeg ville gitt tillatelse til mine søsken dersom de også ville ha det. Og kanskje til en ektefelle hvis jeg gifter meg.

Får nytt pass
Nå venter han spent på å få sitt nye bankkort, førerkort og ikke minst pass med det nye navnet. Inntil da har han det ihvertfall svart på hvitt på godkjennelsen fra Folkeregisteret. Og på postkassen sin.

- Jeg er godt fornøyd med det nye navnet og jeg har oppnådd det jeg ville oppnå, å utfordre den nye navneloven. Tiden vil vise om jeg kvitter meg med det igjen. Så lenge jeg synes det er morsomt vil jeg beholde det, avslutter Trylle Stav.

Les flere nyheter på iBergen.no