Gå til sidens hovedinnhold

Andre runde i Annen Etage

Fredag åpner Annen Etage. I november ble vi tatt imot av Ole Jonny Eikefjord for å se hva som venter.

(SIDE2): Da driften av ærverdige Annen Etage ble satt ut, markerte det avslutningen på en stolt tradisjon som begynte tidlig i forrige århundre.

Den handler blant annet om rikdom, kultureliten, makteliten, fine dining – og de som på det nærmeste tilsvarer adelen i Norge.

- Lett og ledig
Den historien er avsluttet. Det skyldes neppe at Norge er blitt demokratisert eller at nordmenn ikke drikker dyr vin. Demokratiseringen er tvilsom, og dyr vin drikker vi mer enn noen gang. Romani Conti besøkte Oslo tidligere i 2006, og middagen på Annen Etage til 5000 kroner ble raskt utsolgt. Bare viner fra Romani Conti og bare mat fra eksterne kokker.

På Annen Etage blir du nå møtt av et par «øyne så store som møllesteiner». De vokter ikke over noen kiste med gullpenger, bare over mye moro og nytelse. Slik skal denne etasjen være. Lett og ledig.

Barokk & Roll
– Man er jo ute for å hygge seg. Da må man kunne snakke høyt sammen og høre summingen fra folk rundt seg. Så vi spiller ikke bakgrunnsmusikk. Jeg var på en tostjerners restaurant i Barcelona i oktober, men jeg skulle gjerne betalt to–tre tusen kroner for å slippe den restauranten. Det var stivt og kjedelig. Alvorlig. Alle hvisket til hverandre!

– Vi har beholdt stukkaturen; masse rosetter og søyler. Men fargen på veggene er ny, og teppene er nye. Veggene er kledd i plysj, det blir overdrevet og grandiost. I stedet for gjerdet rundt podiet, har vi sofaer langs kanten. Verner Andersson, som har tatt bildene til Restauranteik, har laget fotokunsten, som er printet på herdet glass og lyssatt. Denne stilen kaller vi Barokk & Roll.

- To etasjer med vin
Eikefjord har vært kjøkkensjef på Continental. Det var før han åpnet Restauranteik i Petter Stordalens hotell Savoy. Siden åpningen i 2003 har han finslepet kunsten å servere en femretters meny og laget morsomme, overraskende og svært smakfulle måltider til alle som har sansen for det. Denne tankegangen følger han på Annen Etage.

– Jeg var i Barcelona og kjøpet et nytt service som aldri har vært brukt tidligere. Det er lekkert, morsomt og ikke så høytidelig. All vin er nyinnkjøpt til Annen Etage. Vi har mye bra vin, og noen sjeldne viner. Blant annet har jeg handlet noen gamle årganger hos en vinhandler i Danmark. Vinrommet går over to etasjer og blir et flott element i rommet.

Denne artikkelen er skrevet av Spisekartet.no som hver uke gir deg restaurantanmeldelser på Side2.no. Skal du ut og spise i helgen finner du Spisekartets anbefalinger ved å søke i boksen til høyre.

HTML EMBED

Spisekartet AS

Finn restaurant

Fritekst søk

Finn utfra egenskaper

Prisnivå
Lavt Middels HøytPrisnivået
Men på kjøkkenet gjør Eikefjord bare små endringer. Han kjenner det selvsagt ut og inn, og vet at det holder høy kvalitet. Selv om han godt vet hvordan han vil innrede et kjøkken nettopp for sitt konsept, gjør han ikke det – i denne omgang. Han anslår at det ville kostet kanskje fire millioner å bygge nytt.

– Prisene er litt høyere enn på Restauranteik. Femretteren på Annen Etage ligger på 525 kroner. Menyen bytter vi hver uke. Christer fra Restauranteik er kjøkkensjef, og Morten Nafstad fra Ekebergrestauranten er barsjef. Og på Restauranteik blir Ingvild på 23 år kjøkkensjef. Hun er utdannet både servitør og kokk, som er ideelt slik vi tenker og jobber på Restauranteik.

– Annen Etage har 145 stoler, og det blir ikke noen myk start for oss. Vi har ingen åpningsfest, men tar imot de første gjestene fredag 1.desember. Bortsett fra enkelte dager er det fullt hus fra åpningsdagen og frem til jul.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene