Gå til sidens hovedinnhold

Husker du denne kjekkasen?

Hjerteknuseren Andrew McCarthy er tilbake for fullt.

(SIDE2): Han er riktignok nå i midten av 40-årene, men filmstjernen smeltet hjerter verden over på 80-tallet i filmer som «St. Elmo´s fire» og «Pretty in pink».

Få nytt fra Side2: Klikk her!

TV-comeback
Nå gjør Andrew McCarthy comeback på norske TV-skjermer som TV-stjerne i serien «Lipstick Jungle» der han spiller kjæresten til en av hovedrolleinnehaverne. Det var en noe sjokkartet opplevelse å se den tidligere filmstjernen i rollen som styrtrik og litt smågal milliardær. Kjekkasen som ble kjent for sin rene og pene naboguttutseende har naturlig nok blitt litt eldre siden det glade 80-tallet, men glimtet i øyet er der fortsatt.

Les også:Klar for storbyjungelen, baby?

Han er med andre ord tilbake for fullt og kommer også i en helt splitter ny serie i løpet av ett års tid. I en av de siste episodene i sesong to av «Gossip Girl» dukker Andrew opp som faren til Serena van der Woodsens mor Lily i et tilbakeblikk. Produsentene har nå bestemt at livet til tenåringen Lily skal bli egen serie med Brittany Snow som Lily og Andrew som pappa Rick Rhodes. Handlingen foregår i tidlig 80-tallet i Los Angeles, noe som burde passe Andrew særdeles godt siden han var en av tiårets største filmstjerner.

Tørrlagt alkoholiker
Veien fra å være tenåringsidol til å miste grepet fullstendig var kort for Andrew. Han ble en del av 1980-årenes poppisgjeng i Hollywood med kallenavnet «Brat pack» og festingen tok av for alvor. Da 90-tallet meldte sin ankomst dalte karrieren med den ene filmfloppen etter den andre.

På begynnelsen av 2000-tallet innrømmet han at han hadde store alkoholproblemer, og at han startet å drikke allerede i tolvårsalderen. Han la seg inn til rehabilitering i 1992, og skal ikke ha drukket et dråpe siden den gang.

Lang karriere
46-åringen er født og oppvokst i New York, og bor fortsatt i storbyen med kona Dolores Rice og deres seks år gamle datter Willow. Andrew har også sønnen Sam fra et tidligere ekteskap med sin ungdomsskole kjæreste Carol Schneider.

På merittlisten kan Andrew skilte med over 40 filmer, en rekke mindre roller i TV-serier og roller på Broadway. Selv om det er lenge siden han var på alles lepper og smeltet ungpikehjerter verden over - så er det ingen tvil om at det er verdt å få med seg begge seriene han nå figurerer i.

Kommentarer til denne saken