(SIDE2): Den 39 år gamle skuespilleren og modellen Andy Whitfield måtte søndag morgen gi tapt i kampen mor kreften.

Whitfield som er kjent for sin rolle «Spartacus: Blood and Sand» fikk i mars 2010 diagnosen blodkreft. Etter to måneder med krefbehandling i New Zealand ble han imidlertid friskmeldt, men i september samme år fikk skuespilleren beskjed om at kreften hadde vendt tilbake.

En ny runde med behandling ble påbegynt, og skuespilleren annonserte samtidig at han ikke ville returnere til filmsettet som planlagt.

Døde i konas armer
Ifølge det amerikanske magasinet People har skuespillerens kone Vashti Whitfield også kommet med en uttales hvor hun sier at den vakre, unge soldaten døde på en solrik morgen i Sydney i armene på sin kone.

- Han gikk bort i fredelige omgivelser omgitt med kjærlighet. Takk til alle hans fans som med kjærlighet og støtte har bidratt til at han har kommet til dette punktet, skal det har stått i uttalelsen i følge Daily Mail.

Videre står det at han vil bli huset som den inspirerende, modige og ømme faren og ektemannen som han var.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ukjent
Whifield var opprinnelig fra Wales, men flyttet til Australia i 1999. Han bodde i Sydney sammen med sin kone og barn fram til han døde.

Whitfield var relativt ukjent før han landet rollen som den legendariske Thracian-slaven i Spartacus. Serien er kjent for sitt groteske og seksuelle innhold, og ble en stor suksess for Starz network da den ble lansert i 2010.

Whifield figurerte i alle de tretten epsiodene i første sesong og forberedte seg som sagt på å vende tilbake til innspillingen av andre sesong da han fikk kreftdiagnosen.

- Dyp skuffelse
I januar i år ble det kjent at det var en annen australsk skuespiller som skulle ta over for Whitfield.

Det var Liam McIntyre som fikk rollen, og Whitfield kom med en uttalelse samtidig som det ble kjent at han var blitt erstattet.

- Det er med dyp skuffelse at jeg må vike fra et slikt unikt prosjekt som Spartacus og alle de fantastsike menneskene som er innvolvert. Det virker som om det er på tide for meg og min familie og ta fatt på en annen ekstraordinær reise, uttalte han da.