Gå til sidens hovedinnhold

- Det var helt pyton

Anette Bøe er ute av «71 Grader Nord»-kampen.

(SIDE2): Etter å ha forsert store deler av Femundsmarka ble det klart at det var Iver Horrem (36), Christer Basma (40) og Heidi Marie Vestrheim (35) som skulle kjempe seg gjennom en hinderløype på kortest mulig tid og dermed sikre seg videre deltagelse i konkurransen om å bli «Norges tøffeste kjendis».

Den som til slutt brukte lengst tid på å forsere løypa, iført en gjennomsiktig ball fylt med luft, var Heidi Marie. Hun måtte dermed ut i en konkurranse mot de tre andre merkede deltagerne; nemlig Gaute Ormåsen (29), Anette Bøe (55) og Kristine Duvholt Havnås (38) i en konkurranse hvor oppgaven bestod i å kaste en ertepose på en blink samtidig som de kastet seg ut i et pendelhopp fra 18 meters høyde.

Dens ertepose som havnet lengst vekk fra målet er taperen, og dermed ut av konkurransen, og den uheldige denne gangen var, den tidligere langrennsløperen, Anette Bøe.

- Det var helt pyton. Det var ikke noe morsomt, men kanskje like greit. Jeg har jo røket ut av slike konkurranser før så jeg har erfaring med slikt, sier Anette, som i 2010 var med i NRK-serien «Mesternes Mester», til Side2.

- Men det er klart at det er surt og bittert, men jeg var ikke god nok i den konkurransen, fortsetter hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Basma ville ha meg ut
Hun opplyser om at visse personer på laget så det som en fordel at hun ble sendt hjem - den spreke 55-åringen var nemlig en trussel for flere av de andre på laget.

- Basma ville jo ha meg ut. Han sa jeg stod i veien for han fordi han ville gå hele veien til Nordkapp. Men jeg så ikke at jeg ville komme til å ryke ut så tidlig, sier Anette.

- De andre skjønte ikke at jeg er en lagspiller, og ville ta meg ut for jeg var en sterkere konkurrent enn Gaute og Heidi Marie. Gaute ville jo ut, men han var bedre enn meg i konkurransen.

- Som et eventyr
Til tross for den tidlige exiten har Anette bare gode minner fra sitt villmarkseventyret.

- Det var helt fantastisk. Som et eventyr. Jeg har drømt om å bli med lenge, så jeg bare jublet da jeg fikk forespørselen om å være med, sier Anette, som sliter med høydeskrekk.

- Det var utfordringen min, men jeg hadde trent litt på den og hadde vært og klatrert i blant annet Himmelstigen.

- Det er tungt
Hun innrømmer at det var flere av turene som var strabasiøse.

- Det er tungt, men det skal det jo også være - siden man skal finne Norges tøffeste kjendis, sier Anette, som mener man ikke kan sammenligne «71 Grader Nord»-eventyret, med idrettskarrieren.

- Det her handler om utholdenhet, og det å takle kulde. Ting man ikke kan trene seg opp til. Dette ble noe helt annet. Det var morsomt å være på lag, og bli kjent med de andre. Jeg er jo godt voksen så jeg kunne jo vært mammaen til flere av dem, ler hun.

«71 Grader Nord» sendes på TVNorge mandager kl. 20:30.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken