Gå til sidens hovedinnhold

Hun troner øverst på lesbetoppen

En stortingsrepresentant havner øverst på listen i ny kåring.

(SIDE2): Nettstedet Gaysir er Norges største møteplass for homofile. Hvert år kårer nettstedet de personene som har gjort mest for homosaken.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Gaysir har valgt å vurdere kandidatene ut fra evne, vilje og mot til å fremme homofiles rettigheter eller den generelle aksepten for homofil kjærlighet, skriver de innledningsvis.

Variert bakgrunn
Lesbetoppen 2009 toppes av homopolitisk talskvinne for Arbeiderpartiet, Anette Trettebergstuen (27).

- Anette har brukt sin plass i utenrikskomiteen bevisst for å sette LHBT-rettigheter internasjonalt på dagsordenen. Hun er uredd og kompromissløs når homofiles rettigheter står på agendaen, heter det i begrunnelsen fra Gaysir.

Andreplassen på listen går til Sara Azmeh Rasmussen (35). Hun er skribent og samfunnsdebattant med muslimsk bakgrunn, og ifølge nettstedet eneste offentlig åpne lesbiske muslim i Norge.

På tredjeplassen kommer langrennsstjernen Vibeke Skofterud (28).

Etter å ha gått noen runder med seg selv valgte Vibeke å stå fram offentlig med sin legning, og nye kjæreste. «Jeg kunne bodd på en søppelplass bare jeg får lov til å være sammen med Line», har Vibeke uttalt. Hun markerer seg som et forbilde for unge homofile idrettsutøvere, skriver Gaysir.

Se hele kåringen på Gaysir: Lesbetoppen 2009

Homotoppen
I forrige uke ble homotoppen offentliggjort. Den ble rangert etter de samme kriteriene, og øverst troner Arnfinn Nordbø (24).

Han ble kjent da han i fjor gikk offentlig ut og fortalte om sin legning, og ble møtt med drapstrusler fra folk som han tidligere hadde oppfattet som sine venner.

«Heller død enn homofil» har vært ett av budskapene.

Andreplassen går til Are Kristoffer Grongstad (20) som fikk mye oppmerksomhet da han sto fram som Norges første åpne homofile mannlige håndballspiller i Eliteserien.

Politiker Erling Lae (61) tar tredjeplassen på homotoppen. Som byrådsleder i hovedstaden har han store muligheter til å påvirke homofiles levekår gjennom handlingsplaner og bevilgninger, men Erling gjør kanskje den største innsatsen ved å være tydelig på hvem han er, i alle sammenhenger, skriver Gaysir.

Se hele kåringen her: Homotoppen 2009

Kommentarer til denne saken