Se spammernes ti på topp lenger nede i saken

Skuespilleren Angelina Jolie er spammernes yndlingsvåpen, forteller Secure Computings i sin august-rapport.

Faktisk inneholder 2,28 prosent av alle e-poster i verden emner som «Angelina Jolie naked», «Angelina Jolie nude movie» og Angelina Jolie naked video».

Rundt 100.000 unike IP-adresser skal ha blitt brukt i angrepet.

Hvis du er dum nok til å klikke på lurelenkene i disse e-postene, havner du på en nettside som automatisk installerer trojanske hester på pc-en din.

Du har åpnet døren for en ubuden gjest som kan scanne computeren, slå av sikkerhetsinnstillinger, modifisere filer og samle sensitive personopplysninger.

Amerikanske kjendiser og politikere dominerer listen over de mest brukte spam-navnene:

1. Angelina Jolie
2. Barack Obama
3. Paris Hilton
4. Britney Spears
5. Hillary Clinton
6. George Bush
7. Jessica Simpson
8. Osama Bin Laden
9. Brad Pitt
10. Michael Jackson

Mer fra Nettavisen.no/it:


- Facebook-skandale i Sverige

- Konsollen vi alle elsket

- Se hva vi fant på internett

Mer overraskende enn Angelina Jolies suverene 1. plass er kanskje Barack Obama på 2. plass. Men den siste tiden er presidentkandidatens navn brukt i flere virusangrep.

Trend Micro advarte i april om en e-post som lover en videotilståelse, der Obama snakker ut som sine «transseksuelle affærer». Dette var et rykte som spredte seg på internett da demokratenes nominasjonsprosess var på sitt heteste.

Hvis du klikker på lenken, leder det til nedlasting av filen Barack_Obama-videostream.v182.exe, og derfra er veien kort til all verdens PC-faenskap.

Det har også versert andre Obama-virus som har sitt utspring i diverse bisarre rykter.

Obamas motkandidat i nominasjonskampen, Hillary Clinton, ble offer for spammere og cyberkriminelles interesse i februar. Dermed har hun også fått plass på ti på topp-listen.

Last ned rapporten her (garantert virusfri...)

Og hvis du fortsatt er i tvil, for å beskytte deg bør du ha et oppdatert anti-virusprogram og aldri klikke på lenker i e-poster fra usikre kilder.