(SIDE2:) I forrige uke kunne vi glede deg med listen over tidenes mest sexy menn, ifølge Entertainment Weekly. Her er listen over tilsvarende sexy kvinner.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå!

Det er ingen rangering på listen - hvis du er blant de 25 mest sexy gjennom tidene er det nok ikke så farlig hvorvidt du scorer som nummer to eller 12, skulle man tro.

Undertegnede har personlig to favoritter, nemlig Angelina Jolie og Audrey Hepburn.

Interessant nok har de fleste av kvinnene her langt mørk hår. Mon tro om det er det som er nøkkelen til listeplass?

SE FLERE BILDER NEDERST I SAKEN!

Lynda Carter (født 1951)
En leser av Entertainment Weekly skriver at «Wonder Woman» var hennes idol da hun vokste opp.

Kate Beckinsale (født 1973)
Kate var sexiest da hun spilte inn en elskovsscene med Scott Speedman i «Underworld: Evolution» fra 2006.

Les: Tidenes mest sexy menn

Catherine Zeta-Jones (født 1969)
Det var Catherine Zeta-Jones i rollen som Mariette Larkins som gjorde at den britiske serien «The Darling Buds of May» ble så populær. I Norge het serien «Livet med Larkins» og ble vist på NRK.

Monica Bellucci (født 1964)
Den italienske skjønnhetens rolle som Persephone i «The Matrix Reloaded» fra 2003 kvalifiserer henne til en av de 25 mest sexy kvinner gjennom tidene.

Ingrid Bergman (født 1915)
Hun er en av de vakreste kvinnene som har levd, skriver Entertainment Weekly. Å se Cary Grant falle hodestups for henne i «Notorious» er både troverdig og fantastisk.

Farrah Fawcett (født 1947)
Den nylig avdøde skuespilleren er kanskje mest kjent som en av Charlies originale engler fra 1976.

Les: Farrah Fawcett er død

Ann-Margret Olsson (født 1941)
Den svenske skjønnheten målbandt mange med sitt flammerøde hår og grønne øyne.

Raquel Welch (født 1940)
I den episke huleboerfilmen «One Billion Years BC» fra 1966 gjorde Raquel for pelsbikini det samme som Carrie Fisher gjorde for metallbikinier i «Return of the Jedi».

Phoebe Cates (født 1963)
Da hun klatret opp av bassenget i 1982-filmen «Fast Times at Ridgemont High» sikret Phoebe seg plass på listen over de 25 hotteste damene.

Jessica Alba (født 1981)
Skuespillerens ultimate «hottie moment» var da hun svingte en lasso mens hun danset i bikinitopp og frynsete skinnbukser i «Sin City» fra 2005.

Scarlett Johansson (født 1984)
«Lost in Translation»-stjernen er kjent for sine sexy kurver og klassiske skjønnhet.

Angelina Jolie (født 1975)
Angelina er så hot at det er vanskelig å finne et eksempel på hotteste øyeblikk. Bare det at hun er seksbarnsmor, Oscar-vinner og dama til Brad Pitt er ganske sexy.

Grace Kelly (født 1929)
Hotteste øyeblikk: Antrukket i en drøm av en kjole designet av Edith Head, som James Stewarts kjæreste i Alfred Hitchcock-klassikeren fra 1954, «Rear Window».

Kate Winslet (født 1975)
Den engelske rosen hadde sitt hotteste øyeblikk i en bil i lasterommet på Titanic.

Cheryl Ladd (født 1951)
Det er plass til flere av Charlies berømte engler på denne listen. Enten hun hadde vått hår og stripete bikini, tørt hår og hvit bikini eller (så variert!) hestehale og rød bikini, så var Cheryl Ladd alltid super hot i «Charlie's Angles».

Heather Locklear (født 1961)
Hun så fantastisk ut i uniform som T.J. Hookers offiser Stacy Sheridan, men hun hadde også hete øyeblikk som Sammy Jo Dean Carrington i «Dynastiet».

Rita Hayworth (født 1918)
Håret hennes var ikke det eneste som gynget da Hayworth framførte «Put the Blame on the Mame» i «Gilda» fra 1946.

Ava Gardner (født 1922)
Selv Elizabeth Taylor har uttalt at Gardner var det vakreste mennesket hun noen gang hadde møtt. «The Graduate»-stjernen trollbandt folk med sitt sterke og sensuelle blikk.

Sophia Loren (født 1934)
Finnes det et hetere øyeblikk enn når den italienske sexbomben stiger ut av bølgene i «Boy and a Dolphin» fra 1957?

Madonna (født 1958)
Madonna redefinerte ordet «sexy» på 80-tallet.

Marilyn Monroe (født 1926)
Hollywood-stjernens mest sexy og kjente øyeblikk var da hun spilte inn den berømte «blåsende skjørt»-scenen i filmen «The Seven Year Itch» fra 1955.

Michelle Pfeiffer (født 1958)
Michelle Pfeiffer er fortsatt ganske sexy, og beviser at noen av det hotteste damene i Hollywood ikke nødvendigvis trenger å være så unge.

Jaclyn Smith (født 1947)
Enda en engel! På 70-tallet var den store debatten blant ungdom (bortsett fra politiske spørsmål som kvinnefrigjøring og Vietnam) om hvorvidt Jaclyn Smith eller Farrah Fawcett var mest sexy av Charlie's Angles.

Audrey Hepburn (født 1929)
Verden ble bergtatt av nederlandske Audrey Hepburn som Holly Golightly i «Breakfast at Tiffany's» fra 1961. Med sin lille svarte kjole, perfekt oppsurret hår og langt sigarettmunnstykke ble hun et moteikon av de største.

Salma Hayek (født 1966)
Meksikaneren illustrerte hva hun mente med setningen «you gotta do what you gotta do» da hun to av seg en kaffeflekkete bluse i en heis i «Ugly Betty».

2165