Gå til sidens hovedinnhold

Talent på god vei

Anja Eline Skybakmoen har stort potensial.

(Molde/side2.no): Da vokalisten Anja Eline Skybakmoen fikk den store talentprisen under fjorårets Moldejazz, var det mer enn en indikasjon på at noe fint var på vei.

Tidligere har vi støtt på Skybakmoen, opprinnelig fra Trondheim, men bosatt i Oslo, i vokalgruppene Eplemøya Songlag og Pitsj. Nå fikk hun anledning til å vise seg fram for et fullsatt og begeistra Storyville med sitt eget band som har eksistert siden 2009.

Repertoaret har hun ansvaret for på egen hånd både når det gjelder tekst og musikk. Noe har hun hatt med seg i mange år, mens den aller ferskeste låta faktisk blei øvd inn på morran i Molde! Med seg hadde hun et empatisk band bestående av tidligere studenter fra Musikkhøgskolen i Oslo: Ivar Loe Bjørnstad fra Surnadal på trommer, Sebastian Haugen Markussen fra Oslo på elbass og vokal, Kim-Erik Pedersen fra Hamar på barytonsaksofon og perkusjon, Dag-Filip Roaldsnes fra Giske på elpiano og synth og David Aleksander Sjølie fra Kløfta på gitar - et solid Norge Rundt, men en gjeng som har funnet godt sammen i Skybakmoens musikk og uttrykk.

Skybakmoen henter like mye inspirasjon fra soul og pop som fra jazz. Til sammen blir det et brygg som hun setter sitt tydelige bumerke på og solister som Pedersen og Roaldsnes gir det hele solide løft.

Skybakmoen er en vokalist med stort potensial. Hennes meget gode diksjon og engelskuttale er et godt utgangspunkt og hun har også en utstråling på scena som gjør at hun inntar "rommet" umiddelbart. Jeg vil gjerne ønske meg mer dynamikk i foredraget i framtida slik at det hun virkelig vil ha frem, kommer frem. Litt større variasjon i låtene kommer sikkert også.

18. oktober kommer debutskiva til Anja Eline Skybakmoen - det er bare å glede seg.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken