Gå til sidens hovedinnhold

Anker «Cuba-krisen»

Statsadvokaten henlegger cubaner-saken mot Scandic Edderkoppen. Nå ankes saken til Riksadvokaten.

Scandic-hotellet nektet en cubansk delegasjon å bo på Scandic Edderkoppen.

NA24 - din næringslivsavis

Antirasistisk senter anmeldte Edderkoppen for brudd på straffelovens paragraf 349a om at ingen skal nektes adgang ut fra deres nasjonalitet eller etniske tilhørighet.

Statsadvokaten henlegger saken.

- Ikke grunnlag
- Vi finner ikke grunnlag for å anvende denne straffebestemmelsen. Det er ikke cubanere som sådanne som blir nektet adgang, men dette er en handelspolistisk situasjon. Det ligger for så vidt i kortene når de sier ja til cubanske turister, sier statsadvokat Kristian Nicolaisen til VG.

Antirasistisk senter ved informasjonsleder Henrik Lunde vil anke saken inn for Riksadvokaten. Han vil også klage den inn for FN.

Amerikanske regler
Hilton-kjeden vurderer å selge Scandic etter Cuba-krisen på St. Olavs plass. Flere store organisasjoner har boikottet kjeden etter episoden, der en delegasjon cubanere på besøk til reiselivsmessen forsøkte å booke seg inn på samme hotell som de har bodd på tidligere.

Men siden forrige besøk har amerikanske Hilton overtatt hotellet, og hotellsjef Geir Lundqvist hevder han må holde seg til amerikanske regler, noe som innebærer handelsboikott med Cuba.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted