Ann Mari Olsen (24) er Side3s frittalende sexspaltist. Hver uke svarer hun på spørsmål fra leserne.

SEND INN SPØRSMÅL: Lurer du på noe om sex? Bruk skjemaet i bunn av artikkelen, og send inn spørsmål. Du forblir helt anonym!

Tenker jeg for mye på sex?

Spørsmål: Hei! Jeg har et lite problem. De siste par månedene har jeg blitt ekstremt sensitiv til kroppskontakt med jenter. Noe som jeg syntes er veldig pinlig i fleste situasjoner. Jeg har aldri vært spesielt aktiv på den seksuelle fronten, og erkjente egentlig ikke noe seksuell tiltrekning eller behov før rundt ett år siden. Det gjør meg veldig flau og nesten redd når det kommer til å møte jenter jeg liker. Jeg ser nesten på meg selv som jomfru, etter som jeg kun har hatt sex noen 2 ganger, i skikkelig beruset tilstand (alkohol-blackout). Ikke minst da det er nærmere 3 år siden. Nå begynner jeg å bli ekstremt frustrert, sensitiv og lysten, noe som kan skape pinlige situasjoner og forhindre meg i å bli kjent med nye jenter. Jeg kan til og med begynne å stresse før jeg får pratet med dem. Om jeg finner en jente å danse med på byen eller ved en fest, skal det heller ikke mye til for at jeg får ereksjon ved kroppskontakt. Noe som setter meg helt ut, tramper ned selvtilliten, og ikke minst gjør det vanskelig med øyekontakt. Tenker jeg rett og slett alt for mye på sex? Har du noen tips til hva jeg kan gjøre for å forhindre slike "utbrudd", eller slukke frustrasjonen?

- Mann (24)

Svar: Du trenger å få deg et ligg rett og slett. Alle mennesker har behov som de må få utspill for, men jeg anbefaler deg og ikke drikke deg dritings først, da blir det som du vet sjelden bra. Når du ikke har hatt sex på lenge og lysten er der konstant, så skjønner jeg at det kan være vanskelig å ha fokus på noe annet om det er mange flotte jenter rundt deg, men ikke la sex få ta alt fokuset. Du må jo først bli kjent med jenta, flørte og få en god kjemi med henne slik at det kan bli noe mer. Om dere møtes på dansegulvet og du får ereksjon så kan jeg love deg at hun mister lysten ganske kjapt. Det er veldig ubehagelig å være jente ute på byen og merke at en ukjent fyr du ikke vet hvem er har ereksjon fordi han danser med deg. Da garanterer jeg at hun forsvinner raskt. Om det skjer så gå på toalettet å ro deg ned. Ett annet tips kan være å onanere før du drar ut på byen, slik at du får utslipp på litt av lysten og frustrasjonen. Ikke la sex overstyre hverdagen din som det virker som det gjør nå. Jeg tror det bare gjør ting vanskeligere for deg.

- Ann Mari

Jeg liker ikke oralsex

Spørsmål: Hei! Jeg lurte på om det var vanlig å ikke å like å få oralsex? Jeg syns det kiler og er til tider vondt, prøver å slappe av men det funker bare i noen sekunder. Skjønner virkelig ikke hvorfor det er slik. Min kjæreste gjennom 6 år nå har vendt seg til at det er slik det er, men jeg skulle så gjerne ha fått dette til. Jeg vil ikke at han skal føle at det er pga han. Tips og råd motas gjerne.

- Kvinne (24)

Svar: For å nyte oralssex fullt ut så er det viktig at du slapper helt av. Gjør du ikke det så blir det ikke godt. Enkelte er mer sensitive enn andre, men det skal ikke gjøre vondt, tvert i mot. Kanskje kjæresten din er for hardhendt? Det er veldig lett for gutter å tro de ikke er det, men klitoris har mange tusen nerver som gjør oss ekstra følsomme, og beføler de oss ikke på den måten vi synes er best, så kan det oppleves som hardt og vondt. Prøv å ta på deg selv med litt olje på fingrene og finn ut hvordan du liker det, og vis ham det og hjelp han med å finne frem. Om han tror oralsex kun handler om å slikke klitoris, så skjønner jeg at det kan føles vondt, da blir du oversensitiv og da blir all berøring ubehagelig. La han eksperimentere med å kysse deg mykt og slikke deg med forskjellig trykk og tempo. Alt kan varieres og nettopp det er viktig for oss jenter. Jeg er sikker på at dere finner en måte du liker det på om dere bare prøver. Lykke til!

- Ann Mari

Farlig analsex?

Spørsmål: Hei. Jeg lurer på en ting; Når vi har analsex, så liker jeg ikke så godt at kjæresten blir ferdig inni rumpa mi; Jeg innbiller meg at jeg får problemer med å gå på do og at det «tetter» seg, lissom. Jeg føler at jeg blir oppblåst i magen, på en måte. Er det normalt at han blir ferdig inni rumpa mi og er det ikke bra?

- Kvinne (21)

Svar: Om kjæresten din tømmer seg inni deg så går det jo ikke opp gjennom tarmen og tetter seg. Det er små mengder sæd og gjør ingen skade, men liker du det ikke så er det ikke verre enn at han ikke gjør det.

- Ann Mari

Får ananas sæd til å smake bedre?

Spørsmål: Jeg har hørt at gutter burde spise mye ananas for at sæd skal smake bedre. Er det noe tips for hva damer kan spise, så det smaker bedre der nede?

- Kvinne (21)

Svar: Jeg er usikker på hvor stor effekt det gir, men ananas er noe man kan spise og det gjelder i grunn det samme for gutter og jenter. Det som kan gi en vondere smak er produkter med sterke smaker som tobakk, alkohol, kaffe, hvitløk, sterkt krydret mat og lignende. Milde og søte frukter som ananas, mango, de fleste grønnsaker og masse vann skal gjøre smaken mildere og litt søtere. Uansett så er det et sunt tiltak så det skader ikke å se om det funker.

- Ann Mari

Jeg sliter med utflod

Spørsmål: Hei! Først vil jeg takke deg for en kjempefin og hjelpsom spalte! Så, jeg har et problem når det gjelder sex.. Jeg har utflod, og blir i tillegg fort våt - denne kombinasjonen gjør at det blir veldig vått, og min forrige partner sa noen ganger at han ikke kjente stort fordi det var så vått.. (i tillegg er jeg litt småbekymret for at jeg er stor "der nede", men har begynt med knipeøvelser). Er det noe som helst jeg kan gjøre for å "fikse" dette, eller er det noe jeg bare må leve med..?

- Kvinne (24)

Svar: Det er noe du må leve med, men det er ikke det største problemet å ha så vær heller glad for at du blir ordentlig våt. Det er normalt, så ikke føl at det er noe feil med deg eller at du skal være flau over dette. Det er verre å måtte jobbe lenge med å bli våt hver eneste gang du skal ha sex. Alle er forskjellig nedentil og det er ikke så veldig mye å gjøre akkurat med det. Jeg har lest at knipeøvelser kan hjelpe, så det skader jo ikke å gjøre det hver dag.

- Ann Mari

Skal jeg oppfylle kjærestens drøye fantasier?

Spørsmål: Hei Ann Mari. Jeg har akkurat innledet ett nytt forhold til ei jente. Hun er utrolig flott og vakker men etter vi hadde vært sammen i rundt to måneder så åpnet hun seg mer, og det viser seg at hun er utrolig kinky på en litt merkelig måte. Hun har bare blitt drøyere og drøyere, så jeg er faktisk litt skremt og vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Jeg har blitt urolig glad i henne, og vil ikke miste henne. Her om dagen spurte hun meg om jeg ville bæsje på henne og smøre det på magen hennes. Så jeg gjorde det men hadde vanskeligheter med å holde peisen stiv når jeg måtte kjenne på den eimen. Er dette normalt for noen kvinner? Da jeg egentlig synes det blei litt rart. Hun og jeg fikk orgasme sammen til slutt, men nå spør hun meg hver gang om å gjøre det. Beklager for litt merkelig spørsmål.

- Mann (26)

Svar: Hva som er normalt varierer jo veldig fra person til person, men jeg kan trygt si at dette er ganske drøyt og noe mange hadde sagt blankt nei til. Selv om du er glad i en person så skal du ikke føle deg presset til å gjøre ting du ikke føler deg komfortabel til! Så om dette ikke er noe du vil gjøre igjen så forstår jeg deg godt og det burde hun respektere.

- Ann Mari

Jeg vil gjerne se henne med noen andre

Spørsmål: Hei! Jeg og dama har et fantastisk sexliv, det er vi begge enige om. Men jeg har begynt å tenne på tanken at andre menn har seg med henne. Vi har tidligere prøvd trekant, både med en ekstra jente og gutt, men jeg likte spesielt godt å se noen andre inni henne. Problemet er bare etter akten er over. Da begynner tankene å rulle i hodet mitt om at det er noe er galt med disse tankene, osv. Er dette normalt? Er det en håpløs fantasi eller burde jeg forsøke å sette det ut i spill?

- Mann (21)

Svar: Om det er tanker som plager deg lenge og gir deg en dårlig følelse i etterkant så er det kanskje ikke verdt det, men slikt må du bestemme selv. Om dette er noe du og kjæresten din vil oppleve igjen så er det ikke noe i veien for det, men da må dere begge være like mye med på det både før og etter.

- Ann Mari

Røde prikker på penis

Spørsmål: Hei, jeg har noen små røde prikker på undersiden av penis hodet. Hva er dette, og hva burde jeg gjøre?

- Mann (23)

Svar: Det er veldig vanskelig for meg å svare på når jeg ikke vet hvor lenge du har hatt det og lignende. Det kan være helt uskyldig og kan komme av at huden er blitt litt sår ved sex/onanering, om du har brukt feil såpe eller andre ting som kan ha gjort huden irritert, det kan fort skje og går over i løpet av en uke maks. Om du derimot har hatt ubeskyttet sex i det siste så ville jeg bestilt en legetime for å få sjekket det ut.

- Ann Mari

Manglende sexliv

Spørsmål: Jeg er en kjekk ung mann med masser av selvtillit. Dessverre har jeg et ikke-eksisterende sexliv. Jeg har alltid vært usikker på akkurat det området. De gangene jeg har hatt sex har jeg ikke følt at jeg har klart å tilfredsstille dama. Øvelse gjør mester, men uten øvelse kommer man ingen vei. Og jo mer jeg tenker på hvor uerfaren jeg er, jo mer "redd" er jeg for det. Jenter vil selvsagt ha en mann som kan pule henne sønder og sammen, og tilfredsstille henne. Jeg trenger rett og slett trening, og prostituerte er ikke et alternativ. Har du noen tips?

- Mann (23)

Svar: Ja, øvelse gjør mester og svaret er jo veldig enkelt- du trenger å øve deg mer. Når det er sagt så blir du ikke kongen i senga ved å ha sex med mange damer. Du lærer mye mer av å ha en fast partner som du stoler på og som du føler deg trygg sammen med. Er man ikke så erfaren så er det naturlig å ikke ha så stor selvtillit akkurat på det punktet. Når du har sex så er ikke alt ditt ansvar heller, det er begges oppgave at begge skal bli fornøyde. Er du usikker så spør henne hva hun liker, hvilken stilling hun foretrekker, hvor hardt osv. Det er slikt man lærer og det kommer etter hvert.

- Ann Mari

Sliter med ereksjon

Spørsmål: Hei. Jeg sliter med at jeg mister ereksjonen innen 30 sek hvis jeg ikke stimulerer penis. Dette gjelder både når jeg er alene eller med en dame, og kan bli et problem når jeg skal ha på kondom. Når vi først er i gang så er det ikke noe problem, men stopper vi opp forsvinner den fort igjen. Tror du dette bare er mentalt, eller vet du om noen øvelser man kan gjøre for å trene opp dette?

- Mann (21)

Svar: Jeg ville ha jobbet mer mentalt for det er som regel der problemet sitter, og ikke fysisk. Om du merker ereksjonen daler så ta igjen fokuset på kåtheten og nytelsen rundt det hele, ikke tenk at du MÅ få ereksjon igjen for da vil den falle igjen fordi du stresser. Det kan hjelpe å ha et par ting som tenner deg ekstra tilgjengelig, som du kan ta frem når du trenger det. Lykke til.

- Ann Mari

LURER DU PÅ NOE OM SEX? BRUK SKJEMAET NEDENFOR, OG SEND INN SPØRSMÅL. DU FORBLIR HELT ANONYM!

HTML EMBED

Ann Mari svarer ukentlig på spørsmål som blir sendt inn. Du trenger ikke å oppgi ditt virkelige navn, men skriv gjerne noe beskrivende i navnefeltet.