Ann Mari Olsen(24) er Side3s frittalende sexspaltist. Hver uke svarer hun på spørsmål fra leserne.

SEND INN SPØRSMÅL: Lurer du på noe om sex? Bruk skjemaet i bunn av artikkelen, og send inn spørsmål. Du forblir helt anonym.

Jeg er forelsket. Burde jeg fortelle henne det?

Spørsmål: Hei Ann Mari! Takk for en flott spalte! Jeg trenger din hjelp! Jeg har kommet i kontakt med en jente jeg liker veldig godt de siste ukene, vi prater mye når vi møtest, og jeg tror jeg holder på å bli forelsket. Jeg har sykt lyst å si det til henne, men lurer på om det er en "ok" ting å gjøre? Er det greit å bare ta henne til siden å si det liksom? Jeg tenkte jeg kanskje heller skulle be henne møte meg på ettermiddagen slik at jeg hinter litt mer i den retningen, eller hva tror du? Vi har funnet på ting i lag før så det blir liksom ikke helt ut av det blå. Eller skal jeg vente lenger å heller prøve å finne på mer før jeg eventuelt sier noe?

– Mann (18)

Svar: Det kommer litt an på situasjonen, om du tror henne liker deg tilbake så er det greit å si det for å se hva dere kan gjøre videre med det. Om du ikke har gitt noen hint til henne fra før om at du liker henne så kan hun bli litt satt ut og du vil jo ikke skremme henne bort heller. Er du usikker på hvordan hun vil reagere så vent litt og vær heller mer sammen med henne og send ut signaler at du liker henne.

– Ann Mari

Hvordan blir jeg god til å forføre?

Spørsmål: Hei! Jeg er sammen med en fantastisk fyr. Verdens snilleste, og vi går veldig godt sammen. Sexen vi har er også veldig god (type kommer som oftest på samme tid, noe jeg egentlig trodde var en myte at kunne skje før). Problemet er at jeg ikke er noe god til å ta initiativ. Noe han savner (selvsagt). Jeg føler meg litt keitete og dum viss jeg prøver. Det er ikke noe som ligger naturlig for meg. Det å flørte for eksempel har jeg i grunn aldri gjort. Og siden vi ble sammen over internett, så var min måte å flørte på, å snakke om sex og slikt. Det funker jo når man starter ut sammen, men å snakke om sex når man sitter i senga sammen blir bare rart. Da _har_ man sex isteden. Jeg trenger på en måte å "varme opp" for meg selv først, før jeg tør å være litt frampå. Da er jeg kåt (noe jeg føler er et must for å være den som tar initiativ). Har du noen gode råd til hvordan jeg skal bli bedre til å forføre? Hvordan jobber jeg med meg selv for å være klar for det på en måte? Jeg vil gjerne gi ham det han trenger også.

– Kvinne (31)

Svar: Bestem deg for at i dag- da skal du ta initiativ til sex! Du blir jo kåt når han tar initiativ så du blir det når du gjør det også, du må bare sette i gang. Ikke tenk at du må spille en sexgudinne, om du ikke føler deg komfortabel med å ta all kontroll så start i det små og vær deg selv. Det holder egentlig at du virkelig viser at du vil ha han og at han slipper å måtte starte alt hele tiden. I begynnelsen så er alt du gjør nytt for han også så han kommer til å like det uansett, jo mer du øver deg på at du tar kontroll jo mer erfaren blir du med det og det blir lettere for hver gang. Tenk på sex, hva som tenner deg og hva du vil gjøre med kjæresten din og hva du liker han gjør med deg- det vil gjøre deg kåt og igjen lettere for deg å ta initiativ. Lykke til!

– Ann Mari

Liker han meg?

Spørsmål: Hei! Jeg lurte på en ting ang. "one night stands" og dette passer kanskje ikke helt inn her, men jeg prøver likevel ... I helga møtte jeg en gutt for første gang. Jeg var altfor sjenert til å tørre å hilse på han på vorset, men vi snakket litt til vi kom på byen og da skulle alle plutselig spleise oss. Jeg hadde selvfølgelig sagt til venninna mi at jeg syntes han var søt så det kan være hun sa noe til gutta. Dette ble litt kleint, men jeg var keen og følte han var litt både og. Det fortsatte med telefoner fra kompisene hans hvor de sa at jeg syntes han var søt og at jeg ville komme der hvor han var da. Da vi dro dit ville han snakke med meg og vi gikk ut og han sa at han syntes ”jeg var søt, men” og så gikk vi inn igjen etter 4–5 min hvor vi snakket om hvor kleint dette var da. I mellomtiden hadde jeg fått vite at han også er veldig sjenert og jeg er utrolig sjenert selv, så å si ifra om at jeg faktisk var interessert var egentlig uaktuelt etter denne samtalen. Etter hvert dro vi på nachspiel og litt på utpå morrakvisten lå vi i sofaen, jeg i armkroken hans med armen hans rundt meg mens han drev å strøk på meg. Imellom dette her skulle vi egentlig dra å kjøpe nattmat, men jeg orka ikke og da venninnene hans skulle dra, ville han ikke bli med allikevel og da satt vi der til vi fant ut at vi skulle dra hjem. Når vi kommer ut begynner han å gå samme vei som meg og to andre som skulle samme vei og da vi kom utfor huset mitt, gikk de to andre mens han bare sto der og vi pratet i kanskje 10–15 min før han plutselig legger pannen mot meg og litt etterpå tok jeg initiativ til kyssingen. Vi snakket om hvor kaldt det kom til å bli for han å gå hjem, fordi han hadde en lang vei hjem og jeg ville jo ikke at han skulle dra så dette var egentlig mitt hint til at han ble med meg eller jeg ble med han hjem. Så ble han med meg hjem da, og jeg hadde da sagt at jeg ikke var ute etter noe sex så det kom ikke til å skje. Vi kom inn, kledte av oss og la oss i senga og klinte å klådde litt før han sa noe om at vi ikke trengte å gjøre det hvis jeg ikke ville, og det hadde jeg jo sagt ifra om at jeg ikke ville så vi la oss i skje og han drev å småkysset på meg overalt fram til vi sovna. Noen ganger i løpet av natta våknet jeg av at han strøk på meg og kysset på meg også. Dagen etter var kosete i senga først, ikke noe kyssing, men mer stryking og klemming. Så da han dro ble det bare til en klem og ”ses!”. Et par dager etterpå la jeg han til på Facebook og han godtok. Så som mitt er; tror du han er interessert eller tror du det var press fra gutta om at han endelig kunne ”få seg noe”? Siden jeg tok initiativet med kyssingen, hinta til at han kunne bli med meg hjem, og la han til på Facebook, burde jeg bare glemme det fordi du tror han ikke er interessert, sende han en melding på Facebook eller vente til han tar kontakt med meg? Kommer det evt til å skje etter din mening?

– Kvinne (20)

Svar: Hva med å sende han en melding? Du vet han er sjenert og han sitter kanskje å vente på at du skal sende han en melding. Det enkle er ofte det beste- hvorfor tenke seg i hjel om hva, hvis, hvorfor? Send han en melding der du skriver takk for sist, spør hva slags planer han har i helgen for eksempel. Det virker jo som dere har en god tone så ikke vær redd for å ta litt initiativ.

Ann Mari

For tidlig sædavgang

Spørsmål: jeg er nå 32 år, og sliter fortsatt med tidlig sædavgang. jeg holder ett minutt eller så, og blir da så kåt at jeg enten må trekke meg ut eller komme. dette er fryktelig irriterende og det går ut over sexlivet mitt. jeg har så vidt prøvd å spise lykkepiller, men har funnet ut at kokain er min beste løsning. nå er ikke kokain det beste å ta i lengden. har du tips for å løse dette problemet?! ps. vanlige tips som å knipe under penishodet har motsatt funksjon!

– Mann (32)

Svar: Penishodet er veldig følsomt så når du nærmer deg orgasme burde du ikke ta direkte på det. Det er slitsomt, men det går faktisk an å trene opp utholdenheten din, du må bare orke å legge inn en god innsats selv. Når du onanerer så stopp når du merker du blir ordentlig kåt og ikke start igjen før du har roet deg ned igjen, dette må du gjenta mange ganger- ikke bare et par og så kjøre på. Det er alltid fristende å få orgasme med en gang, men da hjelper ikke det på problemet ditt. Jeg har heller ikke noe tro på at kokain skal hjelpe deg med dette, jeg vil heller tørre å påstå at det vil skade deg i lengden. Det er absolutt ikke en sunn måte å døyve problemene dine på. Tren masse for deg selv og når du har sex igjen så vil du merke bedring etter hvert. Lykke til!

– Ann Mari

Han spør for mye under akten

Spørsmål: Hei sann. Leser spalten nå og, og det er mange gode svar fra deg. Derfor lurer jeg litt på om du har tips til meg som kan få kjæresten min til å ta mer initiativ. Vi har et ganske bra sexliv, men i alle tilfeller er det jeg eller noen ganger vi sammen som tar initiativ. Han gjør aldri dette alene, så det ender alltid opp med at jeg drar det hele i gang. Dette er et problem, men et annet er også at om vi har sex eller han skal hjelpe meg med å komme i gang, ved hjelp av hånda, eller kl. vibrator, så spør han hele tiden om det er bra der eller her. Jeg må bekrefte for han sikkert 10–15 ganger i løpet av den tiden det skjer, at ja det er bra sånn. Det blir rett og slett i meste laget, jeg mister lysten og føler at han ikke klarer noe på egen hånd, enda jeg VET han kan, så spør han. Jeg har prøvd å snakke med han om det og sier at han er kjempe flink og at han gjør jobben bra, så det er ikke nødvendig å spørre om det så ofte, og at jeg kan si ifra dersom det er noe som er ubehagelig. Jeg vet han gjør dette av god mening, men det blir rett og slett slitsomt for meg og jeg klarer ikke nyte den tiden. Nå er jeg helt rådløs, har du noen tips?

– Kvinne (20)

Svar: Fortell han rett ut at du må klare å fokusere mens dere har sex, og da er ikke pratingen hans til hjelp. Han vil nok det beste, men han virker veldig usikker og trenger derfor mye bekreftelse. Gi han komplimenter å fortell han akkurat hva han gjør bra og hvordan du liker det. Vær ydmyk og raus med støttende ord så han forstår at du faktisk liker det han gjør, bare at det blir slitsomt under sex og hele tiden måtte berolige han. Det burde han forstå. Grunnen til at han ikke tar initiativ kan være at han ikke vet hvordan han skal gjøre det alene så forklar han heller hvordan du ville likt det, si f.eks. at du vil han skal kle av deg plagg for plagg, kysse deg på halsen, ta på deg der du er mest følsom- gi direkte ønsker så er det lettere for han å gjøre det. Det er bra du tar initiativ, men det må gå begge veier. Om du ikke viser like mye i en stund så får han muligheten til å ta grep om situasjonen. Lykke til!

Ann Mari

Han får mye oppmerksomhet fra andre damer

Spørsmål: Hei, jeg og kjæresten min har vært sammen i litt over et år nå, har det helt fantastisk og tror jeg har funnet drømmegutten. Men problemet er at han får veldig mye oppmerksomhet av jentene f.eks. ute på byen. Jeg føler meg ikke helt komfortabel med dette, hender jeg får skikkelig stygge blikk osv., han prøver jo alltid å inkludere meg men det at alle jentene er så på gjør meg nervøs! Prøver å si det til han men han sier bare at jeg skal slappe av fordi det er jo deg jeg vil ha. Noen forslag som kan hjelpe en redd jentes selvtillit?

– Kvinne (18)

Svar: Snu det til din fordel; du er sammen med din drømmegutt og det er mange misunnelige for. De misunner deg og du skal absolutt ikke være nervøs for det- digg det! Ser noen jenter på gutten din så tenk at det faktisk er deg han er sammen med og han er din. Det kan være typisk jenter å sende stygge blikk, men det bare viser hvor usikre dem selv er. Begynn å bry deg mindre om alle andre så vil du med en gang ha deg mye bedre med deg selv og i andres selskap. Kos deg ute med typen din og ikke tenk på hva andre måtte mene, det har jo ikke noe å si når dere har det fint sammen.

Ann Mari

Jeg må alltid ta initiativ til sex

Spørsmål: Jeg og kjæresten min har vært sammen i 6 md. nå. I begynnelsen hadde vi mye sex og han tok masse initiativ, men nå føler jeg at det er ofte jeg som må ta instativet til sex. Hva kan grunnen være? Jeg suger han ofte, og trenger litt mer tips. Han sier jeg er kjempe flink, jeg varier både trykket, bytter å munn, tunge og hånden, av og til alt samtidig, og overser ikke ballene. Har du noen flere tips til en liten overraskelse neste blowjob eventuelt? Nå vil han også prøve ut analsex, jeg har da vært borte i dette en gang før og det var ved et uhell, altså snakk om et lite bom. Og jeg syntes det var kjempe vondt så jeg er redd for å prøve dette igjen. Men jeg er åpen for å prøve det ut også, spesielt når han har så lyst, skader aldri å pirre opp sexlivet. Men er det snakk om mye glidemiddel, mye forspill også pustingen slik at man blir avslappet ved anus. Har du noen flere tips? Takker på forhånd

– Kvinne (21)

Svar: Det er store variasjoner på hvordan menn liker det og det virker som kjæresten din er veldig fornøyd med hvordan du gjør det. Hva med å prøve en intimolje? Det finnes mye utvalg her med forskjellige smaker og virkninger, mange har en slags varmende effekt som gjør det enda mer pirrende. Grunnen til at det er deg som alltid må initiativet kan være fordi du er den som til slutt gjør det uansett og det er blitt en vane for han. Si til han at du hadde elsket om han hadde tatt alt av initiativ en gang og vent til han gjør det, om ikke du oppfordrer til sex så vil han garantert gjøre det etter hvert!

Det er ikke rart det gjorde vondt for deg når partneren du var med bommet, det kan skremme veldig da det er veldig vondt! Analsex skal ikke være slik, det vil gjøre vondt om du ikke er klar fordi du spenner musklene og ikke klarer å slappe av. Så god nok tid med forspill så du er ordentlig tent, det kan være veldig lurt å varme deg opp først med f.eks. en finger og deretter to så du blir vant med følelsen. Du må klare å slappe helt av og kjæresten din må være tålmodig, det går ikke an å bare presse penisen inn på første forsøk. Glidemiddel er viktig så det glir lettere, men det aller viktigste er at du vil dette. Er du redd og usikker så vil det ikke bli bra. Om du vil prøve så gå rolig fram og ta pauser om det trengs. Lykke til!

Ann Mari

Hun har mistet sexlysten

Spørsmål: Hei! Har vært sammen med dama i 7 år og fikk ei datter for litt under et år siden. Etter hun ble gravid ble det mindre sex og jeg regnet med at det var vanlig. Etter at datteren vår kom til verden har det blitt minimalt med sex. Det vil si at jeg er heldig om det blir 2 ganger i måneden. Har snakket med henne om det og hun sier hun har mistet sexlysten. Har prøvd med litt romantiske middager, massasje etc., men hun vil ikke. Hva skal jeg gjøre?

– Mann (24)

Svar: Det er ikke normalt eller bra å miste sexlysten. Etter en graviditet så trenger hun tid på å komme seg tilbake både psykisk og fysisk så i begynnelsen er det forståelig, men det er grenser på hvor lenge det går, det er ikke sunt for et forhold om dama aldri vil ha sex. Dere har begge en ny hverdag med et lite barn i hus og selvfølgelig er dagene lengre og mer krevsomme, det er da dere må huske å sette av tid kun til dere to som kjærester. Der dere to får pleid hverandre og får tid til å samle energi igjen. En spatur eller hotellweekend hadde dere hatt godt av. Mange kvinner glemmer seg selv og deres behov ser de på som mindre viktige etter de har født barn, for mange så er det nok med hus, unger og jobb. De må faktisk sette seg ned å tenke over hva et sunt og bra forhold inneholder. Om man føler seg så sliten og ikke har lyst på sex så burde man gå til legen og fått sjekket om alt er som det er, hormoner, bruk av p-piller og lignende kan ha en merkbar effekt der og er verdt å sjekke opp.

– Ann Mari

Hvor mange har vært «der» før meg?

Spørsmål: Hei Ann Mari. Nå skal du høre. Her om dagen spurte jeg kjæresten min om vi kunne prøve analsex? Vi har vært sammen ett års tid. Det kunne hun godt, svarte hun, men trodde ikke det ville gå fordi "ingen hadde klart å få den inn der før". I ettertid har dette svaret satt meg helt ut. Jeg tenker på analsex som noe man gjør med ganske få mennesker, noe litt spesielt, og er redd for at dama mi har vært ganske løs i trusestrikken. Nå klarer jeg ikke å få tanken ut av hodet om at hun har hatt seg med masse gutter! Er dette noe jeg bør ta opp med henne, eller skal jeg bare la det fare?

Mann (24)

Svar: Dette er noe du ikke trenger å ta opp med henne. Hun har i likhet med deg hatt sex med andre personer og det er slik det er. Alle har en fortid, men det er ikke noe poeng i å tenke over hva hun har gjort tidligere og med hvem og hvor mange. Det er tanker som bare vil føre til negative ting. Hun sa det kanskje veldig rett ut og det kan ha blitt misforstått, men ikke la din usikkerhet rundt dette føre til en krangel eller diskusjon. La fortid være fortid og konsentrer deg om at du har henne som kjæreste nå!

– Ann Mari

Hva vil du en mann skal gjøre i senga?

Spørsmål: Hei Ann Mari. Jeg antar at du er ganske frittalende når det kommer til sex, også når du prater med venninner. Jeg har to spørsmål: 1) Hvor mye av det han gjør i senga avslører dere jenter for hverandre? 2) Om du kan snakke på vegne av de fleste jenter, hva er den ene tingen dere skulle ønske at mannen gjorde i senga/forspill, men som han nesten aldri gjør?

– Mann (29)

Svar: Selvfølgelig snakker vi mye om sex, det gjør alle jenter. Er det nære venninner så kan man si alt om man vil, men det kommer veldig an på personer og hvor mye man vil dele. Har det vært en bra opplevelse så sier man det og hva man synes var bra og motsatt, jeg regner med det er akkurat slik dere gjør om oss også. Det er et litt vanskelig spørsmål å svare på siden alle gjør forskjellige ting og har forskjellige ønsker, men en god ting mannen alltid burde fokusere på er å gi oss en orgasme før man begynner med sex, da er han sikker på at jenta også får orgasme siden vi får det lettere ved oralsex enn vanlig samleie.

– Ann Mari

Har han fortsatt følelser for meg?

Spørsmål: Hei Ann Mari. Liker palten din og det har hjulpet meg mye. I sommer traff jeg en super gutt. Falt pladask for hverandre. Etter en stund så han at han mistet følelsene sine for meg. Sluttet å date noe mer og bare være venner. For et par dager siden tikket det inne en melding fra han. Og kom med de rareste spørsmålene. Om jeg savnet han, om jeg fortsatt hadde følelser for han og om jeg hadde tenkt på han. Han grevde i hvordan forholdet hadde vært og hvordan det hadde vært om vi fortsatt datet. Jeg oppnår ingen kontakt med han siden da. Jeg forstår meg ikke noe på han, og vet ikke hva han vil.

Kvinne (27)

Svar: Han virker som han ikke helt vet hva han vil og kanskje har følt han gjorde en feil ved å ikke gå videre med deg da dere holdt på. Det kan være lett å tenke på hvordan ting hadde vært om man hadde gitt det et forsøk eller gjort ting annerledes men jeg synes det beste i denne situasjonen er å la ting være som det er. Det er en grunn til at dere sluttet å date og han virker ikke så lett å forstå seg på. Siden du ikke blir klok på han så burde du heller prøve å ha en vennskapelig tone så lett det lar seg gjøre, om han igjen tar kontakt å sender deg mange spørsmål så kan dere heller møtes for en prat. Slikt er tungvint å ta over sms.

– Ann Mari

21 år og fortsatt jomfru

Spørsmål: Hei, jeg er 21 år gammel og jomfru. Føler at det er mitt livs store ydmykelse, spesielt når jeg ser hvor enkelt andre "får seg noe". Er ikke noe spesielt feil med meg heller. Er over 190cm høy, slank og ser helt normal ut. Men jeg er helt ute av stand til å få ei jente til sengs eller i det minste interessert. Noen tips?

Mann (21)

Svar: Det er ingen skam å være jomfru, du er jo ung! Det er ikke vanskelig å “få seg noe”, men hev heller kravene til hva du vil ha og da er det verdt å vente på. Du må bli mer utadvent å tørre å ta initiativ til å flørte å snakke med jenter. Du må vise interesse for å få det tilbake, om du aldri har prøvd det så er det heller ikke så rart at det ikke har blitt noe. Så bli litt tøffere på den fronten, flørt, vær morsom og ha det gøy så skjer det etter hvert!

Ann Mari

Hun vil bli venn med min eks

Spørsmål: Hei, Jeg og dama har snakket lite om ekser og jeg syns det er greit. Men når forventer damer å bli fortalt om guttens ekser? Hvis dama holder på å bli venninne med ei av mine ekser eller ei jeg har hatt sex med, forventer hun da at jeg forteller henne dette?

– Mann (27)

Svar: Det er ikke alt man trenger å snakke om, men etter hvert som forholdet blir mer seriøst så er det normalt å snakke litt om tidligere forhold. Det trenger ikke være så detaljert, heller ikke skummelt å snakke om. Fortid er fortid og det er normalt å ha ekskjærester, det må ikke bli dårlig stemning fordi. Om du er usikker om du skal ta det opp så vent litt, og heller vent til hun eventuelt spør deg om noe. Om hun er venninne med en av dine ekser så er det kanskje greit å si at dere to hadde noe på gang før, for det vil uansett komme ut en dag og da er det greit å si det med en gang.

– Ann Mari

LURER DU PÅ NOE OM SEX? BRUK SKJEMAET NEDENFOR, OG SEND INN SPØRSMÅL. DU FORBLIR HELT ANONYM!

HTML EMBED

Ann Mari svarer ukentlig på spørsmål som blir sendt inn. Du trenger ikke å oppgi ditt virkelige navn, men skriv gjerne noe beskrivende i navnefeltet.