Ann Mari Olsen(24) er Side3s frittalende sexspaltist. Hver uke svarer hun på spørsmål fra leserne.

SEND INN SPØRSMÅL: Lurer du på noe om sex? Bruk skjemaet i bunn av artikkelen, og send inn spørsmål. Du forblir helt anonym!

Hun bryr seg ikke om orgasmen

Spørsmål: hei jeg har litt problemer med sexen. det har seg slikt at alltid når jeg og dama har sex så bryr hun seg ikke om at hun skal komme, og dette irriterer meg litt fordi jeg vil ikke være den eneste som blir "ferdig" jeg vil la henne også bli "ferdig". når vi har holdt på og jeg har kommet så kan hun like godt si god natt og legge seg. hva kan jeg gjøre?

– Mann (19)

Svar: Hun må forstå at hun også har “rett” til å få en orgasme og at det er noe du ønsker også. Hun må prioritere seg selv mer, det virker som hun føyer seg og ikke vil være til bry. Og det er jo helt feil. Det beste er å sørge for at hun får orgasme før deg, bruk lang tid på vorspiel og fokuser på de tingene du vet hun liker. Alle liker jo bra sex og jo mer man har det jo mer vil man ha, så om det blir en vane at hun får orgasme under hvert samleie så vil hun nok ta mer initiativ til å ville ha det hver gang.

– Ann Mari

Er det et problem at jeg er omskåret.

Spørsmål: Hei! Dette er kanskje et merkelig spørsmål. Men jeg vil bare si at jeg ble omskåret i sen alder, 16 år gammel, av diverse grunner. Jeg har hatt sex med forhud og alt var normalt. Omskjæringen gikk helt fint uten komplikasjoner, helt til jeg begynte å ha sex igjen. Jeg har hatt sex med flere jenter og kommer aldri. Under samleie eller oralsex får jeg full ereksjon med ejakulerer ikke. I begynnelsen synes jentene at det er gøy med en som holder lenge, men etter hvert blir det et problem. De lurer også på om jeg ikke tenner på dem, men jeg forklarer at feilen ligger hos meg og ikke dem. Hva skal jeg gjøre?

– Mann (23)

Svar: Det som har skjedd er at penisen din er blitt mindre følsom, penishodet ditt er ikke lenger dekket og da blir det litt “herdet” siden det oftere er i kontakt med klær og lignende. Det er det ikke noe å gjøre noe med, bruk det til din fordel. Om du vil få orgasme tidlig så ta de stillingene som du føler mest på, oralsex er også mer følsomt enn samleie. Dette er ikke ett problem, men noe du må bli vant med. Lykke til.

– Ann Mari

Jeg vil gjerne ha litt røffere sex.

Spørsmål: Hei:) herlig spalte du har:) jeg har ett fantastisk forhold med en samboer jeg elsker høyt:) vi har ett godt sexliv, men i det siste har det begynt å bli litt "kjedelig". Også har jeg som mange andre kvinner begynt med boken fifty shades:) min tolkning av boken er ikke at den er full av s&m osv. Men en gjensidig respekt for den andres sexfantasier. Og noen deler av boka er fascinerende spennende. Jeg er ikke glad i smerte osv., men litt spanking, lugging og litt brå sex fascinerer meg så lenge der er en forståelse for grenser. Men hvordan forteller man dette til partneren, at man vil ha en liten ekstra snei på sakene når sexlivet allerede er fantastisk? Redd for at han skal føle at jeg ikke mener det er nok. Hvordan går jeg fram uten at han skal ta det feil?

– Kvinne (28)

Svar: Ikke vær redd for å ta opp ting, dere er jo kjærester så det er helt normalt å snakke om sexlivet selv om man er fornøyd ellers. Alle har fantasier og det har kjæresten din også, dere får det bare enda bedre sammen om dere tør å dele det med hverandre! Når det er sagt så er det heller ikke alt man trenger å snakke om å planlegge, du kan ta initiativet til å gjøre ting litt røffere neste gang dere har sex. Snakk frekt til han og vær litt røffere og hardere, han vil garantert følge opp med det samme! Lykke til.

– Ann Mari

Jeg har møtt en ny. Hva gjør jeg?

Spørsmål: Hei! Leser spalten din hver uke, eller faktisk flere ganger i uka også. Jeg har møtt en mann som er ni år eldre enn meg. Vi skriver daglig på Facebook og sms. Han logger ikke på Facebook om vi skriver sms på kveldene, men gjør vi ikke det står han pålogget og skriver med meg. Vi har en god tone og ler mye sammen. Men hvordan gå videre? Vi har begge nylig kommet ut av seriøse forhold, men jeg ser ingen grunn til at det skal stoppe oss videre. Ikke at det har blitt nevnt heller. Er 6 år siden sist jeg var singel og gamle kunster har blitt litt glemt. Heller ikke hat sex med andre enn min eks samboer på disse årene. Hvordan gå fram? Tusen takk for morsom og fin spalte!

Kvinne (24)

Svar: Siden dere har så god kontakt så er det helt naturlig at dere etter hvert møtes. Om du er klar for det så ta det første steget, send han en melding der du skriver at du er nysgjerrig på han og at han virker som en bra fyr. Siden dere begge er nylig blitt single så er det greit å få fram at det ikke en date, men at du bare er interessert i å vite litt mer om han. Bare ta det rolig og ikke stress, at det er lenge siden du har vært singel har ikke noe å si. Ha det gøy, flørt og kos deg. Lykke til!

– Ann Mari

Hvordan kan jeg ha telefonsex?

Spørsmål: Hei Ann Mari! Jeg og kjæresten har et avstandsforhold. Jeg studerer og han jobber i forsvaret. Slik kommer det til å være en stund, og med en stund så mener jeg flere år. Vi er såpass langt borte fra hverandre og har såpass mye å gjøre på hver vår front at vi er heldige om vi ser hverandre en helg hver tredje måned. Avstanden i seg selv er ikke noe problem for oss, men det jeg sliter litt med er at han vil ha telefonsex, noe jeg føler kommer veldig unaturlig for meg. Vi har prøvd litt, men det ender bare opp med at han står for praten. Har du noen tips til hvordan jeg kan bli komfortabel med dette? Jeg skjønner veldig godt at han vil ha det, så jeg får veldig dårlig samvittighet når jeg sier nei hele tida. Det å være sexy generelt er noe jeg ikke føler at jeg får til. Er fornøyd med utseendet mitt og får mye oppmerksomhet fra gutter, så det er ikke det det står på, men jeg føler meg rett og slett bare dum når jeg skal prøve å være sexy. Har du noe lure tips på hvordan jeg kan få meg til å føle meg sexy?

Kvinne (20)

Svar: Mitt beste tips er bare å være deg selv. Deg er deg og den du er kjæresten din tenner på så du trenger ikke ta på deg en rolle som noe annet. Om det ikke føles komfortabelt å ta det over telefon så kan dere jo starte med meldinger først. Da har du litt bedre tid til å tenke deg om å føle på det før du svarer, og du vil bli mer vant med det og hvordan du svarer. Han savner deg og liker å snakke med deg så om du ikke er like delaktig i samtalen så gjør det kanskje ikke så mye, bare si at du ikke vet helt hva du skal si hele tiden, men at du liker det du hører. Andre ting du kan tenke på mens dere snakker er hva du savner med han og hva han gjør på deg, hva du elsker at han gjør og hva du vil gjøre på han. Ellers så er det heller ikke farlig å prøve å være mer sexy, bare vær det på din måte. Pynt deg litt opp, ha på deg et sexy undertøysett og send han et bilde av deg selv, han vil elske at du tar initiativ til det.

– Ann Mari

Jeg er forelsket i en annen

Spørsmål: Hei Ann Mari! Først av alt, veldig flott spalte og klarer nesten ikke å vente en uke på ny "spørretime" :). Men for å starte med mitt spørsmål. Jeg har lenge vært forelsket i en jente, men jeg er i et forhold med en gutt. Vi har vært sammen i 2 år nå og har et fantastisk forhold, men grunnet min bifile legning, har jeg nå i en liten periode mistet interessen for gutter, jeg begynner altså å bli forelsket i denne ene jenta. Har du noen tips til hvordan jeg kan forklare dette til kjæresten min, og hvordan kommer han til å reagere? Takk for eventuell tilbakemelding!

– Mann (21)

Svar: Selv om du er bifil så er det ikke en unnskyldning for at du har forelsket deg i en annen. Kjæresten din vil reagere som enhver kjæreste vil reagere; han vil bli såret, sint og skuffet. Men om situasjonen er slik den er så er det ikke noe å gjøre med akkurat det. Du må ta et valg om du vil fortsette i forholdet eller være ærlig om dine følelser. Det er vanskelig for meg å si hva som er det beste, det er det faktisk kun du som må avgjøre. Men om dette forholdet du nå er i er noe du ikke føler vil vare lenge så er det beste å avslutte det og følge følelsene dine. Dette er som regel det beste for begge parter. Det er bortkastet tid å være i et forhold som man vet ikke vil vare.

– Ann Mari

Hvordan får jeg dama med på å prøve nye ting?

Spørsmål: Hei. Jeg har vært sammen med jenta mi i litt over 6mnd og er veldig fornøyd med sexlivet våres og alt, men føler at hun ikke er så lett til og få med på nye ting. har blant annet spørt om hun kan ta litt mer initiativ når det gjelder og ha sex, men hun er veldig dårlig på dette. noen råd??? Også lurte jeg på hva jeg kan gjøre for henne for og overraske henne en gang innimellom, noen råd???

– Mann (18)

Svar: Hun er mest sannsynlig litt usikker og sjenert til å ta initiativ, mange jenter er det. Som oftest så blir det bedre etter hvert jo mer hun kjenner deg og føler seg tryggere. Når det kommer til ting du kan overraske henne med så stopper det der fantasien din stopper, det er jo uendelige ting man kan gjøre. Det som jenter elsker er å bli skjemt bort og viet tid til. Og det må absolutt ikke koste penger. Det er sikkert veldig klisjé å si at en lang massasje er noe du kan gjøre, men det er på topp tre altså. Og hvor mange av dere har egentlig gjort det? Så start der, tenn lys på soverommet, sett på litt rolig musikk og gi henne en time der det kun er henne i fokus. Det er ingen som ikke ville likt det.

– Ann Mari

Jeg vil gjerne prøve jentesex

Spørsmål: Hei! Jeg tenner veldig på tanken på å ha sex med en annen jente. Jeg er i et forhold med en annen gutt, og han tenner også veldig på tanken på at jeg skal ha sex med en jente. Nå vurderer jeg å realisere min fantasi, fordi dette er noe jeg har drømt om lenge. Mitt spørsmål til deg er da; hvordan skal jeg gå fram for å finne riktig jente, og få henne med på noe slikt? Jeg bor på et lite sted, og er ikke keen på at "alle" skal få vite om det.

– Kvinne (22)

Svar: Om dette er noe dere ønsker og vil så kan det være en veldig spennende opplevelse. Jeg tror de fleste trekanter ofte skjer etter en bytur og er spontane, men jeg vil påstå at opplevelsen vil bli mye bedre om dere er forberedt på det og ikke tar det der dere bor, det er greit å ta en helt ukjent person så slipper dere eventuelle problemer i etterkant. Uten at jeg har noe erfaring med det selv så vet jeg det finnes forskjellige nettsider der man kan møte andre folk. Det kan jo være en mulighet, der kan dere skrive hva dere er ute etter og finne folk som er interessert i det samme.

– Ann Mari

Hvordan kan jeg best utforske sex?

Spørsmål: Hei Ann Mari! Vil bare starte med at dette er en kjempeflott spalte! Spørsmålet mitt er kanskje likt flere spørsmål som har vært her men. Jeg er ei sexglad jente som føler at jeg er i min beste alder for seksuelle aktiviteter. Jeg har en kjempeflott og ikke minst sexy kjæreste som jeg har vært sammen med i 2 år, og som jeg elsker over alt. Vi har det kjempebra og jeg er lykkelig. Likevel er jeg litt rastløs. Jeg har ikke all verden med erfaring, da han er min første kjæreste og jeg var 16/17 da vi ble sammen. Sexlivet er sånn passe. Ting har jo dabbet litt av siden vi har vært sammen en stund, men vi er absolutt aktive og har sex. Rastløsheten min går ut på at ting blir rutine og jeg ikke orker å bidra til at sexen skal bli bedre. Han liker "normal" sex, mens jeg er av den røffere typen. Jeg går konstant og tenker på sex og bruker hver en anledning jeg har alene til å se porno. Jeg har så lyst å prøve nye spennende ting. Jeg blir smågal av å fantasere så mye om sex. Jeg har ikke lyst å ha sex med noen andre overhodet, men liker fantasien. Kanskje litt vanskelig å forstå hva jeg spør om. Men er vel det om du har noen tips til hvordan sexlivet skal bli nytt og spennende. Vi har snakket om sexleketøy, så det blir det nok etter hvert. Men jeg har så lyst på vill hemmningsløssex og føle at det er nytt og spennende. Hjelper ikke på at han har prøvd litt av hvert før han møtte meg, mens jeg sitter her og har skikkelig lyst til å utforske, men ikke har muligheten i en alder av 19.

Kvinne (19)

Svar: Det er spennende å utforske sex, og det er best om man er i ett forhold. Da er du trygg på partneren din og trenger ikke være redd for å lufte ideer. At sexen går litt opp og ned i perioder er helt vanlig når man er sammen lenge og alle har ikke vill sex hver eneste gang. Men det må være rom for variasjon også, jeg tror ikke du har fått det helt klart fram at du gjerne vil prøve ut mer. For hvem gutt vil ikke være med på det? Mange henger seg fast i en vane og sex kan bli det samme, da blir det kjedelig. Det er ikke noe annet å gjøre enn å bryte ut av den vanen og ta initiativ selv. Du må tørre for å oppnå resultater. Sett av tid til en kjærestekveld der dere koser dere med god mat og litt drikke og snakk sammen, kommunikasjon er utrolig viktig for at et forhold skal funke. Mange tror at kommunikasjon handler om hva man skal spise til middag i morgen og hva som skjer i helgen, men det er hverdagslige ting! Bli mer åpne om sex også så vil det bli mye lettere for dere begge. Du vil f.eks. prøve sexleketøy, kjøp ett og overrask kjæresten din. Man må som regel ta litt tak for at ting skal skje så gjør det. Lykke til!

Ann Mari

Hun foreslo trekant med en kompis. Hvordan skal jeg tolke det?

Spørsmål: Hei Sexlivet til min kjæreste og jeg er dessverre ikke særlig bra. Selve sexen er bra men det er nesten bare jeg som forsøker og gjør tilnærmelser. Jeg har forsøkt å si det på en diskret måte flere ganger. Hun blir som regel irritert, gretten og sier jeg bare maser. Prøver jeg meg, skylder hun på at hun ikke er barbert etc. Hun har også innrømmet at hun flere ganger i uken gir seg selv orgasme ved fingring og beføling. Etter at vi flyttet sammen har vi kun hatt sex 1 gang (!!) hver måned. En natt vi skulle legge oss etter en hyggelig kveld der jeg og en kamerat drakk alkohol, foreslo hun seriøst trekant med meg og min kamerat. Vi har riktignok snakket om trekant, men ingen av oss liker tanken å se den andre med noen andre. Jeg visste nesten ikke hva jeg skulle si, og ble veldig skuffet. Føler at hun liker meg som person, men tenner mer på andre. Jeg sa at det ikke var aktuelt, og spurte om hun tente på han? Det gjorde hun visstnok ikke, men jeg blir usikker på meg selv av alt dette og selvfølgelig hva hun egentlig tenker. Hvordan får jeg et bedre sexliv med henne, og hvordan bør jeg takle avslagene og forslaget hennes? Begynner å bli desperat.

– Mann (27)

Svar: Det er ikke greit når en person stadig blir avslått. Man føler seg ikke særlig attraktiv og jeg forstår deg godt. Det er som oftest jenter som sier mer nei til sex, det ligger som regel alltid noe mer bak det. Men som jente selv så vet jeg litt mer om det her, det handler ikke om at hun ikke tenner på deg, det kan være at hun er irritert på noe helt annet og det gjør at hun ikke vil ha sex. Skjønner godt at det er vanskelig å forstå seg på jenter! Men sett deg ned med henne, å ikke vær redd for å fortelle alt du føler. Få henne til å forstå hvordan du har det hver gang du får ett nei, dere må kommunisere mye mer sammen. Fortell at du ikke orker å ha det sånn, at dere må finne en måte å løse det her på. Hun må lytte og du må lytte til henne. Om hun først får muligheten til å høre på alt du har og si så vil hun si snakke om sine følelser og hva hun tenker om dette, forhåpentligvis finner dere en løsning som passer for dere begge! Lykke til.

– Ann Mari

Hvordan får jeg han til å utføre oralsex?

Spørsmål: Hei! Jeg og min 25-årige kjæreste har helt ok sex – etter en fuktig tur på byen. Det er nemlig kun da jeg tør å spørre om han kan gå ned på meg, og også kun da han holder lenger enn to minutter. Det er ingen underdrivelse. Vi har ofte sex i edru tilstand, men det varer kort, og er kun tilfredsstillende for ham. Man kan trygt si at vi har et problem. Jeg vet at han er mindre erfaren enn meg – at jeg har hatt flere faste partnere (ikke nødvendigvis kjærester) enn ham, men nå har vi snart vært sammen et år, og jeg begynner å bli desperat etter tilfredsstillelse. Jeg er veldig glad i kjæresten min, og han i meg, men at han har så kort varighet i senga er et virkelig stort problem som jeg nesten ikke tør å ta opp, enda jeg er veldig klar over at han vet det selv. Vil ikke knekke selvtilliten hans, samtidig som jeg vet at hvis han ikke kan tilfredsstille meg er jeg nødt til å finne noen andre som kan det. Har du noen tips som kan gjøre sexlivet vårt bedre?

Svar: Vær veldig ydmyk og ikke vinkle det til at det er han som er problemet når du snakker med han. Forklar han at du får orgasme veldig sjelden og at det må- som med de fleste jenter- jobbes ekstra med enn med guttene. Fortell at du trenger god tid på vorspiel og gjerne at dere tester ut litt leketøy samtidig. Han er uerfaren og redd for å gjøre feil, så det beste er om du viser vei. Fortell han hvordan du liker det og gi han masse komplimenter. Det vil han vokse på og innse at om du er fornøyd så blir sexlivet mye, mye bedre! Lykke til!

Hvordan vet jeg at hun liker meg?

Spørsmål: Hei! Dette er noe problem for mange av oss gutter, nemlig det at vi pleier å misforstå oss på jenter. Vi vet ikke når de liker oss, om de liker oss. Har du noen tips å gi meg om tegn som signaliserer at hun liker meg? Takk!

Svar: Vi jenter kan være litt vanskelig å forstå seg på til tider, men det finnes ingen fasitsvar her dessverre. Noen er veldig frempå og viser tydelig at man liker noen, mens andre er mer tilbakeholdne og ikke tør å ta initiativ til kontakt, fordi man er sjenert eller redd for å si eller gjøre ting feil. Den letteste måten å se om noen du liker, liker deg tilbake er om de ser ut å trives i ditt selskap. At de søker deg ved f.eks. blikk og vil tilbringe tid sammen med deg oftere enn andre. Siden det som du allerede har forstått er vanskelig å skjønne seg på jenter så er alltid det beste å gjøre noe med det selv. Vis interesse til jenta du liker, ikke vær redd. Det verste som kan skje er at hun ikke liker deg tilbake, men det er ikke så veldig ille, det finnes jo mange jenter der ute!

LURER DU PÅ NOE OM SEX? BRUK SKJEMAET NEDENFOR, OG SEND INN SPØRSMÅL. DU FORBLIR HELT ANONYM!

HTML EMBED

Ann Mari svarer ukentlig på spørsmål som blir sendt inn. Du trenger ikke å oppgi ditt virkelige navn, men skriv gjerne noe beskrivende i navnefeltet.