Ann Mari Olsen(24) er Side3s frittalende sexspaltist. Hver uke svarer hun på spørsmål fra leserne.

SEND INN SPØRSMÅL: Lurer du på noe om sex? Bruk skjemaet i bunn av artikkelen, og send inn spørsmål. Du forblir helt anonym!

Han er egoistisk i senga

Spørsmål: Hei! Til å begynne med hadde samboeren og jeg ganske mye sex og et bra sexliv. Bortsett fra at jeg merket at hvis vi skulle ha sex måtte jeg ta initiativet. Videre så var det veldig mye meg som "servet" han, og han bare lå der. Tenkte i mitt stille sinn at han kanskje var litt sjenert og at det ville gå over. Når vi "først" er i gang så kommer han nesten med en gang også. Når det gjelder oppvarmingen av meg så er det kun oralsex og ikke noe annet, ikke kyss, tar ikke på meg, bruker ikke hendene overhodet. Han vil ikke ditt og han vil ikke datt fordi han ikke liker det? Dette er "ting" som alltid har vært en del av "oppvarmingen" med andre menn. Jeg snakker om helt normale og naturlige ting en gutt gjør med en jente som "forplay". Vel, jeg har snakket med han både ang. initiativet og gjøre noe for meg men nei ... Jeg har også spurt om det er noe han vil forandre på ang. sexen men han har det helt supert. Vel, for min del er det ikke supert og jeg blir såret og lei. Synes han virker så kald og egoistisk. Det er bare rett på for å si det slik. Jeg har nå sluttet helt å ta initiativet så da blir det ikke noe sex og har ikke hatt det på ca. 1/2 år. Så lenge har jeg aldri vært uten sex og jeg begynner å bli frustrert. Jeg vet at jeg er attraktiv blant andre menn, holder meg godt og jeg har alltid vært veldig seksuelt aktiv og har hatt god sex. ER glad i samboeren og han er glad i meg. Men, ingenting av det jeg sier hjelper på sexsituasjonen. Alternativet for meg snart er at jeg må avslutte samboerskapet hvis det ikke blir noen forandring. Har du noen gode råd?

– Kvinne (40)

Svar: Samboeren din virker veldig egoistisk og han har lagt seg til en veldig dårlig vane der han er vant med at du gjør alt av jobben og han får det som han vil- sikkert “supert” for han, men skjønner veldig godt at du er lei av det. Et forhold uten sex er ikke et ordentlig forhold, det er vanlig at sexlivet dabber litt av etter en lang stund, slikt går opp og ned, er man veldig opptatt en periode er det ok at sex blir nedprioritert litt, men det må jo ta seg opp igjen og det har det ikke gjort her. Et halv år uten sex hadde for meg vært helt uaktuelt om jeg hadde vært i et forhold. Du må lufte dette skikkelig for han og dere må virkelig snakke sammen. Vær saklig og forklar han hvor frustrert og såret du blir når du aldri kan være intim med han. La også han få snakke å si sin mening mens du lytter, det er vanskelig for meg å vite hva problemet er- men noe er det. Det kan være noe helt annet enn sex, men det kan plage han såpass mye at det går ut over sexlivet deres. Alle har forskjellig sexdrift og det kan hende at hans er veldig liten og om det er tilfellet må du bestemme deg for at det er noe du kan leve med eller ikke. Ønsker deg lykke til og håper dere finner ut av det!

– Ann Mari

Burde jeg barbere skrittet?

Spørsmål: Hei Ann Mari, herlig spalte du har! Lurte på en ting angående kjønnshår. Dere jenter barberer dere alltid nedentil, og det ser jo bra ut. Hvordan mener du det bør være hos oss gutter? Hva er mest sexy? Og da både opp mot vanlig samleie, og oralt.

– Mann (21)

Svar: Her er det smak og behag, men jeg har inntrykk at mesteparten liker det ganske cleant. Men så er det også tillatt at mennene ikke er like glatte som oss jenter, dere er tross alt menn.

– Ann Mari

Sexlivet mitt er frustrerende

Spørsmål: Hei! Min kjæreste og jeg har nå vært sammen i nesten to år og har det egentlig veldig fint på de fleste områder. Men jeg mener vi har et veldig kjedelig sexliv. Jeg har snakket med henne om det, men hun mener at det er veldig bra, og derfor vil hun ikke gjøre noe for å gjøre det hele litt mer spennende. Dette frustrerer meg veldig, og jeg vet ikke helt hva jeg kan gjøre for å bedre situasjonen. Slik som det dessverre er nå gidder jeg ofte ikke å ha sex rett og slett fordi det sjelden er noe poeng i det. Jeg forstår at det er en del av å være i et langvarig forhold: at det seksuelle ikke kan være like spennende når man har vært sammen i to år som da man nettopp hadde truffet hverandre. Så klart er dette et enormt dårlig, og uten tvil egoistisk initiativ fra min side, men det er ved svært få anledninger jeg ikke blir skuffet, om jeg skal være helt ærlig. Jeg syns at hele situasjonen er veldig absurd for et par på 19. Håper du har noen gode råd, og jeg takker på forhånd for svar.

Mann (19)

Svar: Sexlivet kan etter hvert slutte å bli spennende siden man har gjort alt og kjenner hverandre ut og inn- men det betyr jo ikke at det skal være kjedelig! Det er alltid mye lettere å endre seg selv enn andre så start med deg selv og prøv å være mer kreativ og ikke velg å gjøre det du synes er kjedelig. Kjæresten din er kanskje ikke så erfaren og synes derfor det dere alltid har gjort under akten er det beste siden det føles trygt. Om det er en ny stilling du vil prøve så ta initiativ, om du vil teste ut leketøy så handle det inn å vis henne det. Det er dere to sammen så det er jo ingen grunn til at dere ikke skal eksperimentere mer, få henne til å føle seg trygg på deg og gi henne masse komplimenter så vil hun føle seg mer sexy. Lykke til!

Ann Mari

Jeg sliter med damene

Spørsmål: Hei Ann Mari! Vil først si at jeg digger spalten din og er en fast leser. Jeg er en gutt på 19 år, men jeg sliter litt med damene. Guttekompisene mine sier at jeg er ganske kjekk, og jeg føler selv at jeg ofte kan være festens midtpunkt og at jeg er en morsom type. Allikevel har det seg alltid sånn at det er kompisene mine som ender opp med damene. Det er også over tre år siden forrige gang jeg hadde sex (debuten min), og jeg er nervøs for at når jeg først får sjansen med ei jente så kommer jeg til å drite meg ut. Jeg er en good guy som altfor ofte blir friendzona av jentene kompisene mine stikker av med. Har du noen tips å komme til meg, du som er ei pen jente som kan se det fra deres perspektiv?

– Mann (19)

Svar: Du virker som en veldig alright gutt så IKKE endre på det, fortsett og vær deg selv. Det du må endre på er at du må bli mer frempå- du må tørre å flørte mer og samtidig ta litt mer initiativ til å vie mer tid til en spesiell jente du har i kikkerten. Jenter er ofte de som er mest sjenerte og venter heller til gutten kommer bort- og kommer ikke du bort så blir det aldri noe av. Det kan også hjelpe om du snakker med kompisene dine og sier ifra når du har funnet ei jente du kunne tenke å bli bedre kjent med, få de til å holde seg unna eller hjelpe deg med å snakke med henne ved å for eksempel bli med bort om hun er sammen med venninnene sine. Når du kommer til det punktet at du skal ha sex igjen så vær heller glad for at det endelig skjer så ikke bruk tid og energi på å være redd for å drite deg ut, det gjør du ikke.

– Ann Mari

Vi har sjeldent sex. Hva gjør jeg?

Spørsmål: hei. jeg å kjæresten min har vært sammen ett par år nå. det første året hadde vi mye sex. men nå så kan det fort gå en måned før han i det hele tatt vill (jeg prøver ofte å få han i humør men blir bare avvist hele tiden). han kommer med teite unnskyldninger som at han er trøtt eller sliten. jeg får jo så klart en følelse av at han kanskje har fått seg noen andre. så jeg har spurt han om dette flere ganger men vet ikke om jeg kan stole på han med tanke på at vi ikke er intime lengre. hva skal jeg gjøre?

– Kvinne (23)

Svar: Når en person endrer væremåte så er det alltid en grunn, det kan skyldes utroskap, men også andre grunner som jobbrelaterte ting, økonomi, stress eller andre negative faktorer som spiller en stor rolle i livet hans. Dette vet du best siden du er kjæresten hans. Du må snakke ut med han og finne roten til problemet, for lysten på sex forsvinner bare ikke plutselig. Tillit er noe av det viktigste i ett forhold og som kjæreste er det hans sin oppgave å gi deg den tryggheten, gjør han ikke det så burde du kanskje vurdere om han er noe å satse på?

– Ann Mari

Har hun blitt gravid?

Spørsmål: Hei Ann Mari! Jeg har vært med dama mi i snart 1 år og vi har kjempebra sex. Vi bruker vanligvis kondom, men ikke alltid. Selvfølgelig bruker jeg å trekke meg ut en god stund før jeg kommer, så avslutter vi med oral sex. Hun har ikke fått mensen på litt over 2 uker nå, og jeg lurer på om det er mulig at hun ikke er gravid selv om 2 uker forsinkelse er "max"? Hun har tatt 2 tester (som begge var negative) men vi begge er fortsatt veldig bekymret. Hva bør vi gjøre? (Hun vil helst ikke oppsøke lege siden foreldre kommer inn i bilde da) Takk for svaret!

– Mann (18)

Svar: Dere burde alltid bruke kondom, det at du trekker deg ut før du får orgasme er en veldig risky sjanse å ta. Mange har blitt gravide på den måten og det er veldig kjedelig å bli gravid i en så ung alder om man ikke er klar for det. Er mensen forsinket burde man alltid ta en test for å sjekke om man er gravid. 2 uker er lenge, men det kan også være helt normalt. Noen ganger skjer det bare uten at det er noe galt. Men om den ikke har kommet innen 3 uker så må hun ringe legen sin å be om en sjekk. Alle leger har taushetsplikt så foreldrene hennes trenger ikke få vite om det om dere ikke vil det, men siden dere har vært sammen i nesten 1 år så er de vel også innforstått med at dere har sex? Om hun går på skole så kan hun henvende seg til helsesøsteren der og fortelle hva som skjer, der kan hun også snakke om prevensjon og jeg tror p-piller er ett lurt alternativ for dere.

Ann Mari

Det gjør vondt når vi har sex

Spørsmål: Hei, eg å kjæresten min har vært sammen i 2 år ... vi har fortsatt ein del sex, selv om hun ofte klager på at det er vondt ... hun begynner ofte å prate om Andre ting under action og eg ser det på hun at hun Ilkkje alltid merket noke på at eg er inni ... eg har ikkje noke lengde problemer eller lignende ... kan det vær hun syntes vi gjør det for ofte eller om hun egentlig ikkje vil å bærre gjør det for å tilfredsstille meg men ikkje hun selv ... takk for svar:)

Mann (18)

Svar: Om jeg forstår deg riktig så virker det ikke som hun er til stede mens dere har sex og da er det vanskelig å nyte det. Ta det opp med henne at når dere har sex så må dere begge være fokuserte på det dere driver med slik at dere begge nyter det og dere skal selvfølgelig begge ha lyst til å ha sex! Er det vondt for henne så går dere får fort fram, er hun ikke kåt nok vil det gjøre vondt så bruk god nok tid på vorspiel og sørg for at hun er våt når du penetrerer henne. Kommunikasjon er stikkordet her så det er det dere må jobbe med aller mest- lykke til!

Ann Mari

Jeg er så forelsket. Hva skal jeg gjøre?!

Spørsmål: Hei! Jeg har møtt verdens herligste mann, han er både søt, snill og sjarmerende med verdens herligste smil! Litt av problemet er at han er litt up and down, så er litt vanskelig å tolke hva han egentlig vil! Det største problemet er nok at jeg er utrolig sjenert! Inni meg så er det så vidt jeg klarer å holde fingrene unna, men kroppen stivner! Vi har hatt herlig sex et par ganger, men da har det vært alkohol i bildet! Vil finne ut om vi burde satse høyere eller bare være venner men hvordan skal jeg finne ut det? Å, skal jeg bare kysse han? Det er jo det jeg vil, men som skrevet så stivner kroppen helt! Takk for svar og flott spalte!

– Ann Mari

Svar: JA- bare kyss han! Du er åpenbart forelsket i han og da må du satse- fungerer det ikke så ga du det i hvert fall en sjanse. Hvor kjedelig vil det ikke være å sitte tilbake å tenke på OM det kunne ha funket? Selv om det er vanskelig for deg å virkelig vise hva du føler og vil så la han få vite at du synes han er så fantastisk som det for meg virker at du synes han er! Om det er vanskelig så skriv det på en lapp og legg igjen hos han eller send han en sms, alt er bedre enn å skjule det. Fortell han at du liker han og at det får deg til å bli litt ekstra sjenert- det synes jeg bare er litt sjarmerende og det gjør nok han også.

Ann Mari

Hvor mange sexpartnere er normalt å ha hatt?

Spørsmål: Hei :) har lenge lurt på hva de fleste gutter mener om antall gutter man har vært borti før. Vet at dette varierer veldig fra gutt til gutt, men hvor går grensen for hva som er for mange? Enkelte gutter jeg har snakket med har nesten virket litt skremt når vi har kommet inn på dette temaet angående antall sexpartnere. Er fortsatt godt under 20 stk., og har vært singel i lang tid, så synes ikke det er så mange, eller er det det?

– Kvinne (18)

Svar: Hva som er mange partnere varier veldig fra person til person. Det viktigste er at du står for det du har gjort, du gjør det utelukkende for din egen del og har du kost deg så trenger ikke det å være en negativ ting, så lenge man beskytter seg og ikke sårer folk så kan man ha så mye sex som man selv føler for. Er det med en person eller flere så er det din og ingen andres sak. Og har man vært singel i lang tid så sier det jo seg selv at man har flere partnere enn en person som for eksempel bare har vært i ett forhold. Det her er ett ganske så vrient tema å snakke med folk om fordi alle har en forskjellig mening om hva som er “godkjent”. Og gutter vil alltid synes det er mye for en jente om de har like mange partnere som seg selv- ekstremt dobbeltmoralsk, men slik er det. Så det er helt opp til deg om du velger å fortelle det eller ikke.

Ann Mari

Er Viagra farlig?

Spørsmål: Er det farlig å prøve Viagra siden jeg ikke har noe problem med sexlivet?

– Mann (35)

Svar: Nei, det er ikke farlig, men jeg må si jeg ikke helt ser poenget med å prøve det om man ikke har problemer mer potensen.

Ann Mari

Jeg sammenligner meg med hennes eks

Spørsmål: Jeg plages av fortiden til damen min. Hun var sammen med eksen i ca. et halvt år, hvor de hadde seksuelt forhold. Det var første gangen for henne. Hun blir den første for meg, men jeg klarer ikke å slutte å sammenligne og tenke på fortiden hennes hver eneste dag, slik har det vært i ca. et halvt år nå. Håper på hjelp, takk på forhånd.

Mann (21)

Svar: Her har du to valg; du kan fortsette å tenke over hennes fortid og la det ødelegge for deg eller innse at det er slik og komme over det. Sjalusi er en forferdelig og unødvendig følelse og jeg har personlig opplevd hvor mye unødvendig det kan føre med seg- derfor virker jeg kanskje litt streng mot deg nå uten å mene noe galt. At hun har en ekskjæreste er helt normalt, men det viktigste er at hun faktisk er sammen med deg nå og du burde være lykkelig over det og ikke la dumme tanker om de to sammen ødelegge det fine DERE to har sammen nå. Om du ikke jobber med det så kan det etter hvert ødelegge forholdet deres. Det hjelper aldri å sammenligne seg med andre, fordi du kan ikke bli noen andre enn deg. Å la henne “svi” for det og at deres forhold kan bli ødelagt av din usikkerhet er det verste som kan skje så prøv å jobb så mye du kan med å få bedre selvtillit. Vær åpen med henne at du er usikker så hun har bedre forståelse for at det her er vanskelig for deg. Du må fokusere på den tryggheten dere har sammen og ikke fortiden, for den får man ikke gjort noe med uansett hvor mye man prøver. Lykke til!

Ann Mari

Er det forskjell på orgasmer?

Spørsmål: Hei Ann Mari! Jeg har nettopp innledet et forhold med jenta i mitt liv. Vi er veldig forelsket og alt er som himmel på jord! Så kommer jeg til spørsmålet mitt. Hun klarer faktisk å få orgasme ved vanlig sex, og hun får orgasme ved stimulering av klitoris. Tingen jeg lurer på er om orgasmen kan oppleves forskjellige fra hverandre? Når hun kommer vaginalt så blir hun veldig høylytt og stønner høyt i putter ansiktet i pute. Men når hun kommer ved stimulering av klitoris enten det er fingring eller oralsex så begynner hun å skjelve og strammer kroppen. Uansett hvordan hun kommer blir hun liggende rolig lenge og smile bredt og prøver å få igjen pusten. Er det slik at hun kommer alle gangene da? Jeg spør alltid om hun kom, og hun svarer alltid ja med et stort smil og klemmer meg. Takk for svar!

Mann (21)

Svar: Klitorisorgasme og vaginalorgasme er to forskjellige orgasmer og oppleves derfor forskjellig. Veldig vanskelig for meg å forklare deg forskjellen siden du er gutt, men klitorisorgasmen er på en måte mer direkte og vaginalorgasmen er større og intens. Det virker som dama di er mer enn fornøyd, så keep up the good work!

Ann Mari

LURER DU PÅ NOE OM SEX? BRUK SKJEMAET NEDENFOR, OG SEND INN SPØRSMÅL. DU FORBLIR HELT ANONYM!

HTML EMBED

Ann Mari svarer ukentlig på spørsmål som blir sendt inn. Du trenger ikke å oppgi ditt virkelige navn, men skriv gjerne noe beskrivende i navnefeltet.