Ann Mari Olsen (24) er Side3s frittalende sexspaltist. Hver uke svarer hun på spørsmål fra leserne.

SEND INN SPØRSMÅL: Lurer du på noe om sex? Bruk skjemaet i bunn av artikkelen, og send inn spørsmål. Du forblir helt anonym!

Må jeg være utro for å få sex?

Spørsmål: Kjære Ann Mari. først vil jeg bare si at jeg har lært mye av dine inlegg og synes du gjør en veldig bra jobb meg å gi oss råd. Også er du meget sexy :). Jeg har vært gift i over 15 år, har 4 barn sammen. problemet er at jeg har en veldig stor sexdrift, ulik min kone . noe som gjør at jeg ser etter andre jenter/damer for å gi meg det jeg trenger. jeg er ikke den typen som hadde vært utro mot min kjære. hva skal jeg gjøre? er kåt 24/7. håper du kan gi meg råd på hvordan jeg kan ha ett normalt sexdrift.

- Mann (42)

Svar: Dere har vært sammen i lang tid og da er det vanlig av det blir mindre sex. Det er jobb, barn, huslige oppgaver og hobbyer som tar mye tid, men det er veldig viktig å ikke glemme å ha sex. Dere må begge jobbe for å få et fungerende sexliv og det beste for deg er å snakke om dette med kona di, at du har et stort behov for sex og ikke får utløp for det. Dere må finne en ting som fungerer for dere begge, hun må jobbe med å øke sin og du må prøve å få din ned. Det er bra du har lyst på sex, men det vil bare slite deg ut om du har det behovet 24 timer i døgnet. Om du og kona di kommer til en enighet der dere begge jobber med å få sexlivet deres i gang igjen så tror jeg den store lysten din vil bli mindre. Utroskap er bare dumt, det fører ikke noe bra med seg uansett. Bli mer romantisk, kyss og ta på kona di mer enn det du pleier, gjør det til en vane å være mer intim uten at det nødvendigvis må føre til sex. Dere må begynne å pirre hverandre igjen, da kommer lysten snikende tilbake. Lykke til!

- Ann Mari

Jeg vil ha kjæreste

Spørsmål: Hei Ann Mari! :) jeg er en jente på 21 år, uten noen som helst erfaring, men som har veldig lyst på kjæreste! Jeg har aldri hatt kjæreste, aldri blitt "ordentlig" kysset, aldri hatt en gutt som har likt meg.. Du skjønner tegninga! Det jeg lurer på er hva jeg kan gjøre for å få gutter til å se på meg, og hvordan man forstår om en gutt liker en eller ei? Jeg er helt normalt utseende jente, så er ingen grunn til at gutter ikke skal like meg! Men når jeg er på byen med venner, gåe gjerne gutta hele runden å snakker med venninnene mine før meg, og det er veldig kjipt å få "reste"oppmerksomheten hver eneste gang! Jeg vil gjerne være den første en gutt går til, ikke den siste! Håper på svar!

- Kvinne (21)

Svar: Mitt beste tips er at du prøver å slappe mer av, ikke stress med tanken på at du ikke har hatt en kjæreste før. Når du er ute så ha det gøy og vær utadvent! Ofte tør ikke gutter gå rett bort til jenta dem liker så det er tryggere å snakke med venninne istedet, slik er det jo med oss også. Ikke vær redd for å ta intiativ til å snakke med gutta selv, smil og vær morsom og hyggelig, det liker alle. Om man ikke får det som man vil så må man selv ta tak å gjøre noe med det, vis interesse! For tiden vil komme da du møter en gutt du liker og det er gjensidig, og da må du tørre å satse. Men ikke ta det første og det beste, vent til du møter noen som er verdt å bruke tiden din på! Lykke til.

- Ann Mari

Han har vært utro

Spørsmål: Hei! Jeg hadde vært sammen med samboeren min (28) i snart 3 år og vi har bodd ilag i huset hans i 1.5 år. Nylig fann jeg ut at han har hatt profiler på ulike sexsider og på live cam sider der han har bretta seg ut for andre kvinner/menn og han selv har sett på andre. Når jeg tok det opp med han nekta han for alt og sa at ingenting var hans skyld eller ville ikke erkjenne for noe av det. Jeg har hele tiden nå siste tiden følt at noe var galt og ikke stemte. Jeg vet nemlig det er han siden jeg logga inn fra hans pc og såg emailen hans. Når jeg også sa dette,begynte han så smått å innrømme ting. Jeg tenkte at jeg ville prøve å tilgi han og legge det bak meg. Bare en uke etter dette finner jeg nye ting på pcen hans. Og nå var det seksuell kontakt med andre menn. Jeg ble helt knust å fortvilet.. Jeg tok det opp med han og det ble mye.krangler og kjefting utav det. Og han nekter for å ha gjort det. Tilslutt greidde jeg ikke mer,så jeg forlot han og flytta ut. Jeg har ikke vært annet en god å snill mot han hele veien og vært en god kjærste. Skjønner bare ikke hvorfor han kunne ødelegge det fine forholdet vårt sånn ved å føre meg bak lyset og drive med dette bak min rygg så lenge? Og etter mine beregninger har det pågått hele samboerskapet. Etter at det nå ble slutt for 4 dager siden..var jeg så nysgjerrig og følte jeg måtte vite mer..så jeg logga inn på den livecam sex sida han hadde profil på og måtte se om der va noe ny aktivitet..og jaggu var der det. Han hadde chattet og sett på damer 2-3 timer etter jeg flytta ut og der stod også noe om betaling for sex.. Fy..jeg er helt fortvilet og knust..og sjalu... Vet ikke lenger hvordan jeg skal komme over dette? Han har hvertfall revet bort all tillit til fremtidige menn for meg..

- Kvinne (23)

Svar: Det er ikke alt man kan forstå. Jeg forstår ikke selv hvordan noen kan føre partneren sin bak lyset på den måten, det er utrolig dårlig gjort. Jeg synes du skal være glad for at du fant det ut og var sterk nok til å bryte ut av forholdet. Mange nekter på ting dem har gjort selv om de blir konfrontert med fakta foran dem. Og det er vanskelig å skjønne hva som foregår i huet dems og hva som får dem til å gjøre slike handlinger. Det vil bare plage deg enda mer om du søker svar, for det her er ikke din feil! Du var uheldig, det betyr ikke at alle menn er som det her. Ikke la denne mannen ødelegge for snille og ærlige menn, for heldigvis er ikke mange som din ekskjæreste. Det finnes så mange andre å velge mellom, så når du føler deg klar til å møte nye menn så ikke la det her stoppe deg. Det er klart at dette har ført til at du har vanskelig å stole på folk, det er forståelig. Glem denne fyren, kutt ut all kontakt og fokuser på at nå har du tid til deg selv og kan se etter noen som fortjener deg.

- Ann Mari

Han vil ikke ta på meg

Spørsmål: Hei! Jeg er sammen med en gutt på 23 år, han skryter på seg masse erfaring med sex og jenter, å han er veldig flink i senga å, meeen! Han tar ikke på meg der nede, han rører rundt klitoris, men det kjenner jeg så vidt, å jeg har prøvd å "veilede" han, men det virker som om han syns det er ekkelt å ta på meg. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre eller hvordan jeg skal komme frem med det å få vite hva det er som er galt. Jeg tenker jo med en gang at han syns det er noe galt med meg, men så overanalyserer jeg gjerne alt også. Noen tips? Har også problemer med å få orgasme under samleie, selv om jeg tar på meg selv, så er klitoris kjempe øm å jeg kjenner ingenting, hva kan dette komme av? klarer fint å komme hvis jeg onanerer alene, men ikke under samleie. Har aldri fått orgasme under samleie, noe jeg gjerne vil :/

- Kvinne (19)

Svar: Det er jo ikke noe galt med deg! Jeg tror heller at kjæresten din overdriver litt med sin egen erfaring når det kommer til sex. Hvorfor skal han skryte på seg sex med mange jenter liksom? Det virker som han er usikker, og siden han ikke tar så mye på deg nedentil viser at han ikke vet hva han driver med. Og har man ikke så mye erfaring er jo det greit og helt normalt, for man lærer ikke ting uten å prøve det først. Fortell han at det er viktig for deg at dere bruker nok tid på vorsepiel så du blir kåt nok og kan få orgasme. Istedet for å tenke at han gjør det feil så ta hånden hans og vis han hvordan du liker det. Si at det er veldig godt om han gjør det sånn og sånn, da lærer han. Klitoris er veldig følsom, tar gutten for hardt eller går for fort fram så blir det overfølsomt og det er ikke noe godt. Ta litt spytt på fingrene så det blir glattere og vis hvor hardt eller rolig du liker å bli stimulert på. En liten vibrator er også til god hjelp så slipper du å bruke hendene dine. Lykke til!

- Ann Mari

Jeg er fortsatt jomfru

Spørsmål: Hei Ann Mari! Jeg er fortsatt jomfru, og har ved flere tillfeller hatt muligheten til å ha sex. Jeg lurer på om jenta jeg for første gang har sex med vil tru at jeg er jomfru/eller at jeg er dårlig i senga..spørsmålet er altså: Er det en mulighet for en jomfru å være god i senga første gang? Jeg har kjøpt noe interessant, et potensmiddel fra Kondomeriet! Heter "Promax", den gjør penisen mindre følsom og man kan ha sex i flere timer hvis man har utholdenhet til det! Så lurer dermed med at hvis jeg utfører god foreplay og endel varierte stillinger, + at jeg holder lenge i senga, klarer å bli betraktet som "god i senga"! Et til spørsmål, vil hun sette pris på at massasje er med i foreplayet? Takk på forhånd!

- Mann (17)

Svar: Du er bare 17 år og det er helt normalt å være jomfru i den alderen, ikke stress med å ha sex bare for å ha det. Det er vanskelig å være “konge” i senga første gang. Fordi alt er nytt og du ikke har gjort det før, så ikke tenk på det som et problem. Jenta du kommer til å ha sex med er mest sannsynlig i samme aldersgruppe som deg og vil ikke være så erfaren selv, så bruk tid på å bli kjent med hverandres kropper og utforsk hverandre. Jenter bedømmer ikke om gutten er god i senga utifra hvor lang tid det tar og hvor mange stillinger dere har. Det som betyr noe er om det var en fin og god opplevelse! Det er oppskrytt å ha sex i flere timer, det hører mer til sjeldenhetens enn til hverdags. Det er bra sex om dere begge gjør og får tilfredstilt deres behov, da har det ikke noe å si om det tok 10 eller 30 minutter. Om det er over litt for fort så er det bare å lade opp til en ny runde, ikke værre enn det. Jeg har ikke noe erfaring med det produktet du har kjøpt, min mening er at 17-åringer ikke skal ha behov for å bruke potensmidler.

Massasje er perfekt å starte med, lykke til!

- Ann Mari

Hun gjør ingenting i sengen

Spørsmål: Hei. Min kone og jeg har vært sammen i 9 år, men jeg føler sexlivet ikke er så bra. Hun vil helst bare ligge der og gjøre minst mulig. I begynnelsen av forholdet var hun mer utforskende, men nå er det blitt slik at alt jeg foreslår, bare er flaut eller negativt. Hun vil koses med og slikt, men hun vil ikke gjøre noe selv. Noen ideer om hva jeg kan gjøre. Har prøvd å snakke om det og alt, men er dårlig respons!! Hilsen frustert

- Mann (34)

Svar: Prøv først å endre din væremåte, ofte så føler kvinner at de får lite nærhet og kos og når de først får det så er det for at mannen vil ha sex. Vi vil ha det ellers også. Så bli mer oppmerksom, gi henne ros og komplimenter, tilby deg å hjelpe henne med hverdagslige ting som hun alltid gjør, ta på henne mer, klem og kyss henne lenger enn du pleier. Slike ting gjør at gnisten mellom dere kommer tilbake igjen og noe man må jobbe med hele tiden selv i en travel hverdag. Når hun opplever at du gir mye av deg for at hun skal ha det bra vil det gi henne mer energi og vil gi tilbake. For det handler om å gi og å ta! Det er ikke riktig at du skal gjøre jobben hele tiden og det kan du være ærlig med henne om. Mange jenter tillater seg å bli late fordi de vet at mannen kommer til å gjøre mye av jobben. Hun må forstå at det må være en balanse på dette.

- Ann Mari

Sexen er fantastisk, men han er i et forhold

Spørsmål: Hei! I det siste så har jeg hatt en del sex med en veldig god kamerat av meg, han er i et forhold med en annen gutt. Jeg sliter litt med tanke på at jeg faktisk har sex med en som er i et forhold, men det er bare det at sexen vi har er fantastisk. Alt stemmer, kjemi og hvordan vi tar på hverandre og hva vi gjør. Jeg har vært forelsket i han i lange tider. Skal jeg avslutte eller kan jeg bare fortsette og tenke som så at det er han som er i et forhold og at det er han som får problemer om dette skulle komme ut?

- Gutt (23)

Svar: Jeg er ikke blandet inn i dette og ser det på en annen måte enn deg, og er redd du blir den sårede parten her om du fortsetter å ha sex med han. Selv om det er bra sex og alt stemmer så har du følelser for en person som er i ett annet forhold. Vil denne personen ofre det forholdet han er i nå for deg? Og vil han kunne gjøre det samme mot deg igjen? Det er noe du må tenke over. Om det kommer ut så vil det gå utover deg også på en eller annen måte, vennskapet deres kan bli ødelagt og om det går enda lengre tid kan du ende opp såret og forlatt. Om du ønsker mer enn bare ett sexforhold må du ta det opp med han og snakke ut om dette og svarene han gir deg kan hjelpe deg til å finne ut hva som er det beste for deg i det lengste. Lykke til!

- Ann Mari

Kona vil ikke ha trekant lenger

Spørsmål: Min kone og jeg har hatt trekant en del ganger (med ny jente i sentrum), og det til svært stor fornøyelse for oss begge... helt til nå. Sist gang greide ikke min kone å komme, mens derimot vår venninne "gikk av hengslene". Etter dette har ikke min kone, som har hatt stort utbytte mange ganger av trio med ei ekstra jente (kona er 30, og de som har vært med oss har enten vært på samme alder, eller litt yngre)- men nå har det beklagelige skjedd, nemlig at hun ikke vil ha trekant lenger. Hun påstår det ikke skyldes sjalusi, men jeg har en mistanke om at dette er grunnen. Eller kan det finnes andre årsaker ? Jentene vi har hatt med oss, er piker vi ikke har kjent fra før. Dette har vært en del av spenningsmomentet. Har du et godt råd, eller er eventyret ute

- Mann (61)

Svar: Det er litt vanskelig for meg å si hva det skyldes, du kjenner jo henne best. Om det skyldes sjalusi er det best å stoppe mens leken er god, det kan bare bli enda værre om dere fortsetter med trekant og hun egentlig ikke vil og er sjalu. Det kan ødelegge forholdet helt. Det kan også komme av at hun er “mettet”, at hun har prøvd det ut nok ganger og heller vil ha deg for deg selv fremover. Det er jo forståelig det, om det er tilfellet så får du tenke på dette som en spennende tid dere delte sammen og heller bruke det som en tennende fantasi i fremtiden.

- Ann Mari

Hvordan holde på gnisten uten å ha sex

Spørsmål: Hei, Ann Mari. Har du noen tips til å bevare gnisten i forholdet uten å ha sex? Som kristen er jeg prinsippfast på at samleiet hører ekteskapet til, og dama og jeg har bare vært sammen i noen få måneder til å ta neste steg mot giftermål. Hun er også kristen, og har samme holdninger til sex som meg, men etter å ha datet en stund går jeg snart ut av samtaleemner. Jeg virkelig digger henne og jeg opplever en gjensidig mellom oss. Har du noen gode råd å gi oss for å holde denne relasjonen vedlike uten å gå for fristelsen å "hoppe i samme seng"? Takker for svar :)

- Mann (20)

Svar: Det å ha sex vil ikke gi dere så veldig mange flere samtaleevner akkurat så det er nok ikke der problemet ligger. Om dere er ment for hverandre så merker du at kjemien er der, og da har det ikke noe å si hva dere snakker om eller gjør. Dere bare merker det er riktig. Når det er sagt så er sex noe dere begge tenker mye på og jo mer dere treffes så blir det enda mer aktuellt å snakke om eller å “gjøre det”. Det er bra at dere begge er enige om å vente, men ikke vær redde for å snakke om det. Snakk om hva dere gleder dere til, hvordan dere tror det vil være og føles da og i ettertid. Vær åpne om det for hverandre, da blir det mindre skummelt. Ikke la det være tabu selv om dere venter til dere er gift! Dere kan jo utforske litt selv om dere ikke har sex også, sov sammen i samme seng og ta litt på hverandre. Man kan være intime uten å ha sex også, ha på nattøy og sett en klar grense på hva dere ikke skal gjøre så kan det være en veldig spennende ting dere har mellom dere helt til dere gifter dere. Lykke til!

- Ann Mari

Hvordan får jeg kontakt med henne?

Spørsmål: Hei Ann Mari, flott spalte, er en ivrig leser! Jeg jobber med en jente som jeg virkelig liker. Kjenner henne ikke veldig godt og grunnet jobben vi driver med så hverken ser jeg henne eller har muligheten til å prate med henne på jobb. Så spørsmålet mitt er hvordan jeg skal få kontakt med henne? Legge henne til på facebook har falt meg inn men hva skal jeg si? Vil ikke at det skal bli kleint ettersom vi tross alt jobber sammen. Takk for eventuelt gode råd/svar!

- Mann (20)

Svar: Facebook kan være en fin åpner, da kan dere kikke på hverandres profil å få et inntrykk av hverandre. Gjør det og finn ut hva hun liker og er interessert i. Om du ser hun liker feks John Mayer så send henne en melding der du skriver at du så hun likte han og at hun må sjekke ut denne videoen (så legger du til en link til en sang, gjerne live fra Youtube eller lignende). Så kan du spørre om det er mye på jobb, hva hun driver med ellers osv. Da har du brutt isen og når du ser henne så er det lettere å gå bort til henne siden hun vet hvem du er. Lykke til!

- Ann Mari

Hvordan gir jeg en lap dance?

Spørsmål: Hei! super spalte du har! Lurer vel egentlig bare på hvordan jeg kan gi kjæresten min best mulig lapdance? Er dessverre ikke velsignet med rytme, så redd det bare kommer til å se klønete ut. Tusen takk for svar!

- Kvinne

Svar: Det viktigste du må tenke på er selvtilliten du utstråler. Du må vise at du digger det like mye som han liker å se på deg, selvtillit er sexy og veldig, veldig viktig! Ha på deg noe stramt som du vet du ser bra ut i. En topp med utringning og skjørt feks, det er lett å ta av. Lag en spilleliste med sanger du liker selv som du kan bevege deg rolig til, du trenger ikke tenke på at du skal danse, bare beveg deg sexy og vis fram kroppen din. Tease han med å vise deg frem uten at han for lov til å ta på deg. Ta av deg klærne sakte og stå igjen i ett sexy.

- Ann Mari

LURER DU PÅ NOE OM SEX? BRUK SKJEMAET NEDENFOR, OG SEND INN SPØRSMÅL. DU FORBLIR HELT ANONYM!

HTML EMBED

Ann Mari svarer ukentlig på spørsmål som blir sendt inn. Du trenger ikke å oppgi ditt virkelige navn, men skriv gjerne noe beskrivende i navnefeltet.