Ann Mari Olsen (24) er Side3s frittalende sexspaltist. Hver uke svarer hun på spørsmål fra leserne.

SEND INN SPØRSMÅL: Lurer du på noe om sex? Bruk skjemaet i bunn av artikkelen, og send inn spørsmål. Du forblir helt anonym!

Trene seg til orgasme?

Spørsmål: Går det an å trene seg til orgasme? sliter med å få orgasme uten å leike med klitoris. takk for svar

Kvinne (17)

Svar: Ja, til en viss grad. Noen jenter får bare klitorisorgasme, andre kan også få det vaginalt og ved å stimulere G-punktet. Du kan enten bruke fingrene dine til å utforske deg eller prøve ulike sexleketøy som er spesiallaget for ulike ønsker. Det er bare å prøve seg fram, jo mer du kjenner din egen kropp og lyster jo bedre, lettere og sterkere får du orgasmer.

– Ann Mari

Hun er en «sjøstjerne» i senga

Spørsmål: Har ei jente som er veldig kjedelig i senga, hva kan man gjøre for å bedre dette? har masse sex så kan ikke klage, men å ha følelsen at man har sex med noen som "sover" er vel ikke helt bra

– Mann (20)

Svar: La henne være på toppen så kan hun umulig sovne. Om hun gir null tilbake så fortell henne hva du vil henne skal gjøre, kanskje hun ikke vet hva hun skal gjøre. Alt handler om kommunikasjon, det skal ikke være så farlig å snakke om sex. Har du noen ønsker så si det, og slikt går begge veier.

– Ann Mari

Han har fortsatt sexvideoen med eksen

Spørsmål: Hei! jeg og samboeren har vært sammen i et år nå. Også har vi begynt å filme og ta bilder i senga. Så spurte jeg om det var det han hadde gjort med sine ekser. Han svarte ærlig ja, men at de var sletta nå. Men i dag fant jeg alle filmene og bildene han har av ekser på dataen hans. jeg vil vite hva du syns jeg skal gjøre? jeg ønsker å være ærlig å si det til han. Han snakker om at han ønsker å ha meg her resten av livet, men jeg kan ikke leve med dette. Hjelp!

– Kvinne (21)

Svar: Her er det bare å være ærlig, det er det beste. Ellers vil du bare plage deg selv ved å tenke på det. Fortell han at du fant de og ble veldig såret over det, at han løy til deg og at han faktisk hadde det fortsatt. Det burde ikke være noe problem for han å slette det, snakk ut å få han til å forstå at om dere skal fortsette å ta bilder/filmer så er du avhengig av å stole 100 % på han.

– Ann Mari

Jeg får lett ereksjon

Spørsmål: Hvis jeg for eksempel kliner med en jente på fest eller noe så får jeg ofte ereksjon. Hva kan jeg gjøre for å ikke få ereksjon så fort? Blir fort flaut!

– Mann (16)

Svar: Du er jo i en alder der hormonene i kroppen din herjer løs så akkurat nå er det en veldig naturlig reaksjon å få. Det beste man kan gjøre for å ikke få ereksjon er å ikke være i en setting som kan gjøre deg kåt eller tenke på sex.

– Ann Mari

Jeg kommer aldri

Spørsmål: Jeg sliter skikkelig med å komme. Både ved sex, oralsex og annet. Jeg klarer helt fint å komme på egen hånd, men så lenge dama er inkludert i det så sliter jeg virkelig. Jeg har ikke hatt dette problemet tidligere og da har ting vært normalt. Det er ofte at jeg har gitt opp p.g.a. jeg til slutt er utslitt og legger meg over med flagget til topps

– Mann (27)

Svar: Siden du skriver at det ikke har vært slik før så vil jeg anta at det ikke er et fysisk problem. Tenk etter når det startet og hva som kan være grunnen, sannsynligvis så vet du det aller best selv. Mange menn som sliter med å komme har presentasjonsangst og lar tankene overstyre alt slik at man ikke oppnår orgasme. Når du er alene så tenker du ikke på samme måte og orgasmen kommer. Når du har sex med en partner så må du slappe mye mer av, ikke stress over at du MÅ få en orgasme. Fortell henne at du kan bruke veldig lang tid så er hun klar over det og i stedet for å tenke på hvor lang tid du bruker så fokuser på å gjøre ting du liker, både på henne og deg. Når du nyter sex fullt ut så vil du etter hvert klare å oppnå orgasme.

– Ann Mari

Er han interessert i mine venniner?

Spørsmål: Hei, jeg og kjæresten min har vært sammen i over 3 år nå og han har problemer med å få den opp, det virker for meg som at han blir kåt på venninner og ikke meg, fordi han snakker om trekant hele tiden og snakker om hvor pene de er osv. Vi har testet alt fra simpel sex til kamasutra og vi har allerede hatt trekant tidligere, så jeg begynner å bli litt småengstelig. Hva syntes du? Blir utrolig glad for tips. Går det for langt med dette tror jeg forholdet vårt tipper over ende.

– Kvinne (23)

Svar: Om du føler at det er ubehagelig at han snakker om trekant og andre jenter på den måten så si det til han, han må ha forståelse for at du ikke liker det så det burde han gi seg med. Han tror kanskje at han kan snakke slik siden dere har hatt trekant tidligere, men er dette noe du er ferdig med så må han også få vite det. Dere må kommunisere bedre. Spør han om det er andre ting han tenner på eller vil utforske, det er det garantert og kanskje sexlysten hans går opp om dere snakker ut om ting og deler alt med hverandre.

– Ann Mari

Får bare nesten orgasme

Spørsmål: Hei! Jeg har et orgasmeproblem. Jeg tror aldri jeg har oppnådd en orgasme, og det er så frustrerende fordi alle får det til bortsett fra meg! Jeg har tatt mye på meg selv og lekt en del, men finner liksom ikke ut av hva jeg liker? Det er irriterende fordi jeg elsker sex, men har problemer i senga fordi jeg ikke har noe svar på 'hva jeg liker' annet en oralsex (som heller ikke gir meg maksimal nytelse). Dette problemet gir meg superdårlig selvtillit i senga ... Jeg kommer stort sett alltid NESTEN, men så stoppet det, selv om jeg/han gjør den samme bevegelsen som fikk meg dit ... Jeg har kanskje oppnådd det når jeg har hatt kløe i underlivet og gnidd/klødd til huden på fingrene mine skrelles av og underlivet blir rødt, vondt og svir, men det er vel mer som et myggstikk? Jeg har også prøvd noe sexleketøy, men ikke mye fordi alt er så dyrt og jeg tør ikke kjøpe noe i tilfelle fiasko ... Noen tips? Værsåsnill å svare, jeg trenger hjelp!

– Kvinne (18)

Svar: Om du har opplevd en orgasme så vet du det. Det virker som du kanskje ikke har gjort det enda, men vært nær flere ganger. Du er ung så ikke stress, mange bruker lang tid på å finne ut hva det er som skal til for at dem får orgasme. Det skal ikke gjøre vondt i underlivet etter en orgasme, heller ikke svi og bli rødt. Om dette skjer ofte så burde du sjekke deg hos legen for å utelukke at du ikke har en kjønnssykdom. Den beste veien til god sex er å lære seg hvordan du liker det, ta på deg selv. Til å være noe du har i lang tid så er ikke sexleketøy være så dyrt, det finnes også mange prisklasser og du kan få noe for noen hundrelapper. Det burde alle jenter investere i om de ikke har. Prøv med en vibrator i begynnelsen, mange jenter som sliter med å få orgasme synes vibratoren er til stor hjelp. Når du har sex neste gang og du føler du er i nærheten av en orgasme så si ifra til partneren din og be han holde på med akkurat det han gjør da, og gjerne litt fortere og hardere. Lykke til!

– Ann Mari

Smerte ved penetrering

Spørsmål: Hei Ann Mari, god spalte du har :) Eg har eit ganske stort problem når det gjelder sex. Eg får alltid vondt når ein mann skal penetrer meg. Dette har vert eit problem siden første gang og har ikkje gitt seg siden. Og dette gjør jo at eg ofte mister lysten ganske så fort. Og om eg holder ut og vi klarer å få den inn så blir det mindre vondt ytterst etter hvert. Men eg kjenner ingenting inne i kjeden når han først har kommet seg inn. Så mine sex seanser begynner då med at det gjør vondt hver gang og om vi kommer over det vonde så kjenner eg ingenting. Dette gjør jo at eg egentlig har mistet sex lysten. Kan ofte flørte ein del og bli kåt i fylla, men med ein gang det går litt lengre så mister eg all lysten igjen. Har du noen tips til ka eg burde prøve? Hadde ein fast type i 2 år for noen år siden, vi prøvde litt forskjellig, men blei aldri noe anna utkom, og det endte med at vi aldri hadde sex og var egentlig meir venner enn kjærester.

– Kvinne (24)

Svar: Sex skal ikke gjøre vondt så det her er ikke bra. Jeg tror det beste er om du utforsker din egen kropp og blir kjent med den før du har mer sex, finn ut hvordan du blir kåt og hvor du liker best å bli befølt. Det er veldig viktig å vite dette selv slik at når du har sex med en partner så kan du videreformidle det til han så du får det som du vil. Det er også veldig viktig at du blir våt nok når han skal penetrere deg, ellers gjør det vondt uansett. Ta på deg selv med fingrene og prøv forskjellige leketøy, når du er alene slapper du mer av og om du lærer deg og slappe av alene så vil penetreringen med for eksempel en liten vibrator gå bra. Du må klare å slappe helt av for å nyte det, ellers så vil musklene i underlivet ditt stramme seg og da er det ikke lett å få en penis inn uten at det gjør vondt. Så mitt beste tips for deg er at du gir deg selv tid til å ha sex med deg selv, ikke stress og når du føler deg klar for å ha sex så ha et langt forspill og bruk glidemiddel. Lykke til.

– Ann Mari

Burde jeg fjerne alt hår nedentil?

Spørsmål: Hei:) Jeg synes det er litt vanskelig å vite hva gutter liker når det gjelder barbering nedentil. Burde alt hår fjernes for at oralsex skal være bedre for han? Jeg føler meg litt som en 5-åring når alt er vekk. Og når håret kommer tilbake er jeg jo som ett piggsvin. Er voksing bedre?

– Kvinne (22)

Svar: Det er ikke noe svar på hva de liker siden alle har forskjellig smak, men jeg har den oppfatningen at de fleste liker det cleant. Men det er selvfølgelig opp til deg hvor mye du vil fjerne. Om du føler det blir for nakent ved å ta vekk alt så prøv en stripe for eksempel. Når hårene kommer så bare barberer du på nytt. Voksing er også et alternativ, men hårene kommer jo tilbake da også. Gjør det du synes er best.

– Ann Mari

LURER DU PÅ NOE OM SEX? BRUK SKJEMAET NEDENFOR, OG SEND INN SPØRSMÅL. DU FORBLIR HELT ANONYM!

HTML EMBED

Ann Mari svarer ukentlig på spørsmål som blir sendt inn. Du trenger ikke å oppgi ditt virkelige navn, men skriv gjerne noe beskrivende i navnefeltet.