Ann Mari Olsen (24) er Side3s frittalende sexspaltist. Hver uke svarer hun på spørsmål fra leserne.

Sexen er bare «ok»

Spørsmål: Hei! Har holdt på med en fantastisk gutt i noen måneder nå, som jeg er blitt veldig glad i. Eneste er at sexen bare er sånn "ok". Han kommer VELDIG fort og aner ikke hva jeg kan gjøre med dette. Selv har jeg ennå ikke kommet når vi har vært sammen; har null sjanse når han kommer på under minuttet. Vet vi trenger å bruke lengre tid på forspill. Men merker han blir litt utålmodig. Finnes det egentlig noen fin måte å ta dette opp på? Han har heller aldri gått ned på meg, selv om jeg sugd ham flere ganger. Tror faktisk ikke han har sett på meg "der nede" en gang. Noen tips til hvordan jeg kan spørre om han kan gjøre dette? Takk for svar!

- Kvinne (20)

Svar: Du har rett på orgasme du også, så selv om det ikke er lett å ta opp så må du gjøre det for å forbedre sexen. Han er helt sikkert klar over at han kommer veldig fort og mulig han ikke er så veldig erfaren så han ikke vet hva han skal gjøre. Siden det ikke er så moro å ta opp slike ting som det her så kan du heller vri det over til deg, fortell han at du har veldig vanskelig for å få orgasme, at du trenger lang tid med forspill for at det skal være mulig. Da vil han skjønne at dere må bruke lengre tid før samleie, og vis han hvordan du liker det. Noen er flinke til å tilfredsstille kjæresten sin og trenger derfor ikke så mye veiledning, men om man ikke er det og du ikke får orgasme så er det ikke noe galt å vise hvordan du liker det. De setter pris på det slik at de slipper å lure på hva de gjør feil. Når du tar opp dette så vil det også gjøre det lettere å snakke om slike temaer i ettertid og om han sier han sliter med å komme for tidlig så si at dere kan prøve start-stopp-teknikken der dere stopper opp når han nærmer seg orgasme og ikke begynner igjen før han har roet seg ned, ved å gjenta det flere ganger over lang tid så vil utholdenheten hans bli bedret. Det er heller ikke feil å si ifra når du merker han nærmer seg en orgasme at han må vente litt siden du ikke har kommet selv enda. Det skal jo ikke være et one-man show det her, begge skal kose seg!

- Ann Mari

Hun vil ikke ha oralsex

Spørsmål: Hei. Har hatt fast dame i 6 år nå. Det eneste problemet er at hver gang vi har sex, så foretrekker hun kun misjonærstillingen, og vil ikke gjøre noe annet. Jeg får også svært sjelden gå ned på henne og utføre oralsex. Kun når hun har litt alkohol innabords er hun med på omtrent alt, Oralsex osv. osv. Har du noen råd for å få dette til å forandre seg?

- Mann (24)

Svar: Det virker som dere har falt inn i en dårlig rutine der det samme skjer hele tiden, det er ikke noe galt å gjenta ting og alle har favorittstillinger man foretrekker, men man kan ikke slutte å utforske, da blir det kjedelig. Nå vet jeg ikke hvor åpne dere er mot hverandre og hvor mye dere snakker om sex, men jeg tipper at det ikke er så mye. Siden hun er med på mye mer når dere har drukket alkohol så betyr det at hun vil utforske mer hun også, kanskje hun ikke tør når hun er edru fordi hun tenker for mye og slapper ikke nok av. Gi henne komplimenter og tilbakemeldinger på at hun er god i senga og når dere har gjort noe nytt så fortell henne at du elsket det. Si også hvor mye du liker kroppen hennes og at du vil gi henne oralsex oftere fordi du også liker det, gir du henne positiv feedback hele tiden så vil hun få bedre selvbilde og hun vil føle seg tryggere til å gjøre nye ting i senga. Lykke til!

- Ann Mari

Kompisene erter meg for dama

Spørsmål: Hei! Jeg har i snart et år prøvd å sjekke opp ei super jente som er like gammel som meg. Ho er kanskje ikke den peneste jenta, men jeg digger alt med ho! Helt super jente selv om kompisene mine erter meg litt fordi jeg er interessert i ho. Vi kjenner hverandre ganske godt, og på en fest nå i høst klina vi ganske mye. Juleballet på skolen var den mest fantastiske kvelden, vi dansa og dansa. Jeg har det helt fantastisk sammen med ho, men tørr på en måte ikke å ta neste skritt og vet vel ikke helt hva jeg skal gjøre. Er redd for å "miste" ho som venn også. Tror jeg er blitt "friend zoned." Har du tips til hva jeg kan gjøre? Takk for svar!

- Mann (16)

Svar: Det virker jo som hun liker deg også siden det har skjedd ting mellom dere og dere fortsatt har en veldig god tone. Mitt tips er at du slutter å bry deg om hva andre sier og mener og at du heller gjør hva du vil! Du vinner ingenting ved å ikke prøve, så si at du liker henne og at du vil bli bedre kjent med henne. Det er jo litt typisk i den alderen at kompisene erter hverandre om slikt, men hev deg over det. Be henne med ut på kino for eksempel. Lykke til!

- Ann Mari

Jeg klarer ikke å komme

Spørsmål: Hei! Jeg har nettopp fått meg min første ordentlige kjæreste. Vi har vært sammen i noen måneder og det meste er bra. Det er bare et problem. Jeg klarer ikke å komme når vi har sex. Har tidligere hatt one night stand og det har ikke vært noe problem. Heller ikke noe stress når jeg holder på med meg selv. Eneste problemet kommer når jeg er sammen med den nye kjæresten. Hva er problemet? Jeg blir stiv som en stokk, men blir liksom aldri ferdig! Begynner bli et problem, både for henne og meg. Vi bruker fortsatt kondom ettersom hun ikke har startet på p-piller enda. Kan dette være noe? Har jo brukt kondom tidligere og har kommet da. Hjelp!

- Mann (21)

Svar: Problemet her sitter mest i huet ditt, du sier at du blir stiv som en stokk og ikke klarer å bli ferdig. Det her er din første ordentlige kjæreste og en jente du har følelser for, dermed blir hele situasjonen annerledes og ny enn det du har vært med på før. Sex med følelser er noe annet enn one-night stands og du legger mer i det nå. Det kan være at du stresser for mye med at du skal gjøre en god nok jobb og at alt skal være perfekt. Slapp helt av og tenk at neste gang dere har sex så skal du bare nyte det, det er faktisk så enkelt. Ikke tenk på at du må prestere, ta deg god tid med forspill både for din del og kjæresten din sin del og fokuser på hva du tennes på og slipp deg mer løs. Klarer du det så vil alt ordne seg med en gang.

- Ann Mari

Forspill og vibrator bortkastet tid.

Spørsmål: Hei, opplever noe ganske kjipt. Har prøvd vibratorer flere ganger, synes det er ganske godt i starten, men så skjer det kjipe. Jeg mister på en måte følelsen. Er som om jeg ikke kjenner noe etter en stund. Kjennerheller ikke vist jeg tar påmeg selv. Har også prøvd en sånn krem som skal hjelpe på følsomheten, men det hjelper ikke i det hele tatt. Så det å f.eks. bruke vibratoren som en del av forspillet er helt døden for min del, for etterpå kjenner jeg ikke noe. sliter med å forklare til kjæresten hva som skjer. Er jo ikke akkurat noe jeg har hørt om før. Vet du hva det er og har du noen tips til hva jeg kan gjøre med det?

- Kvinne (23)

Svar: Jeg vil tro du blir overstimulert og da kan det føles som du mister følelsen. Om du/dere stimulerer et område for lenge så blir det ikke noe godt og det kan bli numment, for å bedre dette så dropp vibratoren og bruk fingre og tunge, eventuelt ta fram vibratoren på slutten.

- Ann Mari

Spørsmål: Hei! Jeg er i ferd med å etablere et forhold til en mann (42), vi har mye til felles, og alt er bra bortsett fra en ting. Jeg føler han skryter av andre damer, når han er ute uten meg forteller han etterpå at han nesten måtte kjempe for å holde de unge damene unna. Sånne ting. Eller om fortiden sin kan han si ting som "Du skulle bare visst hva jeg har opplevd både her og der rundtom i verden". Dette påvirker lysten på han, jeg har sagt det til han en gang at jeg syns det var unødvendig å skryte av hvor attraktiv de unge damene syns han var og sånn, men da bare lo han, og virket som han koste seg litt med at jeg ble "sjalu". Eller hvis han har vært ute og jeg spør om han hadde det gøy, så smiler han lurt og sier "åjadda, veldig!" mens han blunker. Jeg syns og det blir mer og mer. Jeg skal snart bort noen dager på jobbreise, og da nevnte han dette med at når katten er borte danser musene på bordet, og blunket og smilte lurt. Hvorfor oppfører han seg slik? Jeg mister mer og mer lysten på han, og det er vanskelig å snakke om det når han ser ut til å like at jeg reagerer på det? What to do? Hvorfor?

- Kvinne (38)

Svar: Merkelig oppførsel, men jeg kjenner typen. Han er åpenbart usikker på både seg selv og det forholdet dere har sammen. Han tester deg hele tiden ved å sjekke om du blir sjalu når han nevner slike ting, selvfølgelig blir du det- ingen liker å høre om tidligere erobringer. Men han gjør det på helt feil måte, alle har fortid og tidligere flammer (det gjelder jo også deg), men det er da virkelig ikke noe man skryter av til sin nye partner?! Det virker som han vil at du skal bli sjalu og vite at han er populær blant damene fortsatt. Vanskelig å skjønne hvorfor noen er slik, for jeg er helt enig med deg at det er turn-off og virker helt mot sin hensikt. Han hadde garantert ikke likt å hørt om dine tidligere flammer og han hadde mest sannsynlig blitt sjalu over å høre ting. Han trenger nok bekreftelse på at han er god nok og det er en ting du kan bli flinkere til, men fortell han at når han til stadighet forteller slike ting så sårer det deg og samtidig irriterer deg. Spør han hva han vil oppnå med å fortelle deg det, han er faktisk en voksen mann og det er vel på tide å slutte å skryte om slike ting? Vær også litt ydmyk ovenfor han, som du sier så er han jo en veldig bra mann ellers så vær sikker på at han vet at du føler det slik, gi han komplimenter både for hvordan han er som person og hvordan han ser ut, fortell han hvor godt du liker han og trives i hans selskap. Forhåpentligvis så gjør dette han mye tryggere på deg og deres forhold så han slipper å prøve å måtte gjøre deg sjalu, det er helt feil måte å gå fram på.

- Ann Mari

Jeg sliter med ereksjonen

Spørsmål: Hei, Anne Mari! Jeg har et flaut problem. Hver gang jeg skal ha sex med en jente. Så blir ikke penisen min erigert nok. Å da blir det et pinlig øyeblikk. Med at du får jenta oppheva og klar. Men du kan rett og slett ikke prestere ettersom du ikke har en erigert penis. Jeg vet hovedsakelig hvor problemet ligger. Å det er i skallen. Det er ikke mye som skal til for å ødelegge. Jeg vet ikke hva jeg tenker. Men det blir vell rett og slett prestasjons angst. Har du noen gode tips mot det? Det blir sånn etter hvert at du ikke vil ha sex. Enten om det er one night stands eller med en jente du begynner å like veldig godt. Takk for svar!

- Mann (20)

Svar: Som du sier så ligger problemet i hodet ditt, alle kan få prestasjonsangst- også vi jenter, men man merker det naturlig nok mer på det motsatte kjønn. Har det skjedd en gang så er det veldig lett at det skjer igjen, og igjen. Du blir redd for at det skal skje og da skjer det. Så beste medisin er rett og slett at du stresser ned, får du ikke ereksjon med en gang så si at du trenger litt mer tid og fortsett med å ha forspill sammen og prøv igjen når du føler deg klar.

- Ann Mari

Jeg blir altfor våt

Spørsmål: Hei, jeg har et problem – eller jeg vet ikke om jeg kan kalle det er problem, men noe jeg synes er litt ubehagelig. Jeg blir veldig våt med én gang jeg blir litt kåt. Jeg kjenner det begynner å bli fuktig i trusen allerede når kjæresten min begynner å kysse meg intenst og beføle meg når jeg har klær på meg. Jeg tør ikke å gå med bukser som er lyse fordi jeg er redd for at det skal vise (det har skjedd med meg før når jeg har hatt på meg en beige tights). Det er veldig greit når han skal inn i meg, for da er det veldig deilig, men når han tar av meg trusen er den så våt at jeg blir litt våt nedover lårene – noe jeg synes er litt flaut. Han har ikke kommentert noe, men jeg blir ekstra flau når han da tar meg på innsiden av lårene. Et annet dilemma jeg har er at jeg veldig ofte blir "tissetrengt" når vi har sex. Jeg har aldri hatt en ordentlig orgasme når han har vært inni meg, for jeg er redd for at jeg enten skal tisse eller "sprute" (jeg har lest litt på nettet og da skriver flere at jenter "spruter" da. Jeg er veldig redd for at det skal sprute skikkelig og han skal synes det er ekkelt. Har du noen tips til meg? Jeg elsker han og elsker å ha sex med han, men jeg vil ikke måtte holde meg og konsentrere meg for å ikke "tisse" på meg selv. Han har fingret meg, men ikke brukt munnen – er det mulig at det er fordi han synes det er ekkelt at jeg er så våt, eller at han bare ikke vet om jeg liker det? Blir veldig glad om du svarer på dette, for jeg trenger virkelig hjelp

- Kvinne (19)

Svar: Vær heller glad for at du blir veldig våt, det er mer en fordel enn en ulempe spør du meg. Og kjæresten din har garantert ikke noe imot det, det beviser bare at du blir kåt og tenner på kjæresten din og det liker dem. Om det er et problem ellers i hverdagen så bruk tynne truseinnlegg, det kan hjelpe. Når det kommer til orgasmen din så ikke vær redd for å holde igjen, jeg lover deg at du ikke kommer til å tisse på deg! Når du nærmer deg en orgasme så kan det noen ganger føles ut som du må tisse, men det er ikke det som skjer, du får en orgasme og det er to helt forskjellige ting. Og om du spruter så er det også noe helt annet enn å tisse på seg så ikke la det være et hinder for deg, det kan hjelpe om du går på do før dere har sex så vet du at du uansett ikke må tisse. Gutter synes ikke slike ting er ekkelt, det hører til med sex og det er helt naturlig, noen blir våtere enn andre. Han har aldri brukt munnen sin på deg nedentil, det er nok ikke på grunn av at du blir så våt, kanskje fordi han ikke har gjort det før? Eller at han venter på at du skal ta initiativ til det, si til han at du vil gjerne prøve det.

- Ann Mari

Han bryr seg ikke om egen orgasme

Spørsmål: Hei! Må si jeg er superfan av bloggen din. Jeg har nå i ca. et halvt år hatt en pulekompis da, vi er veldig gode venner, og har sex i tillegg (som oftest på fylla). Men har et lite problem, der det virker som han ikke bryr seg om han selv kommer, og han kommer omtrent aldri når vi har sex, men nesten bare når jeg suger han. Hva tror du kan være grunnen til dette? Kan det være fordi jeg er for dårlig i sengen?

- Kvinne (20)

Svar: Tusen takk, det er hyggelig å høre! Nei, det er garantert ikke fordi du er dårlig i sengen. Det skal mye til for at folk mener andre er «dårlige». Å være «dårlig» i sengen, skyldes som oftest dårlig kommunikasjon med partner og ofte kan man faktisk også skylde på seg selv, så det er det nok ikke. Dere er venner og det kan være noe av grunnen, at han ikke klarer å slappe nok av mens dere har sex slik at han ikke får orgasme. Han får det når du suger han og det kan være fordi han slipper å tenke så mye og bare mottar. Spør han hva han liker ekstra godt og hva det er som tenner han, om dere fokuserer mer på det når dere har sex så kommer han etter hvert til å få orgasme! Lykke til.

Sæden smaker «stramt»

Spørsmål: Hei! Min kone forteller meg av og til at sæden min smaker "stramt" eller lukter litt "stramt" mange ganger. Det er jo ikke noe behagelig og jeg lurer da på om dert er noe jeg kan gjøre for å forhindre det slik at hennes orale aktiviteter kan fortsette og ikke minst bli enda bedre for henne?

- Mann (32)

Svar: Hvordan man lukter og smaker er veldig individuelt, men er man alltid ren og har bra hygiene nedentil så skal man ikke uroe seg så veldig. Hva man spiser og drikker kan ha innvirkning på hvordan spermaet din er; kaffe, røyk, alkohol, meieriprodukter og rødt kjøtt blant annet er produkter som kan få spermaet til å smake vondt. Så finnes det mange frukter som mango, appelsin, citron, plommer, ananas, grønn te og søtsaker som visstnok skal få den til å smake bedre. Så du kan jo forske litt på dette selv og se om det har noen effekt. Jeg tror så lenge du har ett sunt kosthold, drikker mye vann og du får i deg nok vitaminer, frukt og grønt så har du prøvd og gjort ditt beste.

- Ann Mari

Jeg vil være mer enn venner

Spørsmål: Hei. Jeg var på fest for noen uker siden. da rotet jeg litt med en venninne som har vært venn i mange år. vi har flørtet og snakket i lag siden da. Hvordan skal jeg gå fram nå om det skal bli noe mer? er jo litt rart siden vi har vært venner i så mange år. vet jo ikke om hun vil bare ha en flørt eller bli kjærester.

- Mann (23)

Svar: Det er aldri lett å vite hva den andre vil, særlig om man er venner fra før av. Da er den letteste måten å finne ut det ved å fortelle henne at du liker henne mer som en venn. Det kan være litt skummelt siden du er usikker på hvordan hun vil reagere, men da får du i det minste et svar og slipper å være usikker. Si at du vil bli bedre kjent med henne og at du er interessert i mer enn bare litt flørting. Om hun ikke er det så kan du forholde deg til det og prøve å fortsette å være venner. Lykke til!

- Ann Mari