Ann Mari Olsen(23) er Side3s frittalende sexspaltist. Hver tirsdag svarer hun på spørsmål fra leserne.

SEND INN SPØRSMÅL: Lurer du på noe om sex? Bruk skjemaet i bunn av artikkelen, og send inn spørsmål. Du forblir helt anonym!

Foretrekker kvinner eldre menn?

SPØRSMÅL: Hei, jeg hører ofte at jenter på min egen alder foretrekker eldre menn. Er det noen vesentlig grunn til dette? Er det erfaringen i senga det går på eller at eldre menn er mer moderne i jentas øyne? Og er det sånn at man bare kan gi opp og finne en partner som er like gammel? Takk for svar!

- Mann (23)

SVAR: Det finnes mange grunner at jenter liker eldre menn, det kan være alt fra at de har mye makt, status, penger, at de er mer modne eller at de har opplevd mer i livet enn en gutt på deres egen alder. Det kommer selvfølgelig an på hva slags jente hun er og hva hun ser etter i en mann. Jeg har vært i to lengre forhold, det ene med en på rundt min egen alder og det andre der han var ni år eldre enn meg. Alderen har ingenting å si, og selv om mannen er eldre vil det ikke nødvendigvis si at han er så moden, alt avhenger av personligheten og det finner man ut etter hvert og lærer av det. Jeg foretrekker generelt litt eldre gutter/menn fordi de som regel er mer modne, de er lettere og mer spennende å snakke med, de henger seg ikke opp i at jeg er en lettkledt-modell og er mer interessert i hvordan jeg er som person, de har mer livserfaring og kommet seg over den perioden hvor det er «kult» å sjekke opp flest damer, de har litt mer voksne verdier og det setter jeg pris på. Når det er sagt så må jeg også legge til at det ikke er noe jeg tenker så mye over. Til syvende og sist så er det viktigste at vi to sammen har en bra kjemi og en på 25 år kan være oppegående og veldig moden samtidig som en på 35 år kan være utrolig barnslig. Så alt kommer an på typen, og det er det jeg går etter. Og det gjelder nok de fleste jenter også så ikke fortvil her, om ei jente ikke vil bli kjent med deg på grunn av alderen så har hun kanskje ikke helt de riktige motivene så hver glad du heller kan finne deg noen som heller vil bli kjent med deg og der alderen ikke er et tema. For de finnes det mange av!

- Ann Mari

- Dama mi bare ligger der

SPØRSMÅL: Hei! Jeg trenger noen råd. Når dama og jeg har sex så er den veldig god, men som oftest er det jeg som må gjøre det meste. Hun gidder liksom ikke da hun bare ligger der. Vi har pratet bitte litt om det, men jeg får ikke noe konkret svar på hvorfor det plutselig er sånn. Vi har datet i snart ett år og i starten var hun veldig aktiv, tok initiativ og alt var greit. Nå hinter hun bare, og så må jeg gjøre resten. Noen tips?

- Mann (24)

SVAR: Hun har kanskje bare lagt til seg den vanen at det er du som gjør jobben og har vanskelig å gå vekk fra det. Men det handler om å gi og ta, og det må hun jo forstå. Og det gjør hun helt sikkert om du hadde sagt det til henne.Du trenger ikke si det så direkte, men fortell henne at du vil at hun skal ta initiativet, at du tenner på at det er hun som styrer alt en gang i blant og hun bestemmer hva som skjer. Da vil hun mest sannsynlig følge opp dine ønsker, og da ser hun også at det er noe du virkelig liker. Og om hun har kontrollen så kan jo hun gjøre som vil, så det er jo en vinn-vinn situasjon. Lykke til!

- Ann Mari

Bare moro

SPØRSMÅL: Hei Ann Mari! Har rotet meg borti noe kompliserte greier som jeg håpet du kunne svare på? For noen dager siden var jeg på en fest i nærområdet, det var en kjempefest med mye folk. Det utartet seg slik at jeg selvfølgelig begynte å rote med ei jente, jeg kjenner henne godt fra før, men på festen tok det ene det andre. Senere på kvelden kom det ei annen jente og begynte på samme vis. Ei meget flott jente, det var ikke det, men det virket som hun skulle gjøre en hevnaksjon eller noe sånt, senere kom hun første jenta igjen, og sånn fortsatte det utover kvelden. Nå tror jeg begge er sure på meg, det er jo for så vidt forståelig, men jeg mente jo ikke noe annet enn å ha det moro. Håper du kan gi meg noen tips om hva jeg skal gjøre, har jo ikke lyst å bli uvenn med noen av dem. Takk for svar.

- Mann (18)

SVAR: Det beste du kan gjøre er å fortsette og være hyggelig mot begge to, men velge deg en av dem om det er det du vil. Det blir veldig lett drama i slike situasjoner, jenter er gode på det punktet. Snakk med dem eller send begge en melding hvor du takker for sist og beklager at det endte på den måten, det fortjener dem begge. Det er forståelig at de er litt sure på deg, men en beklagelse vil hjelpe. Det er kanskje ikke lett å være en ung gutt på fest der du har to jenter som vil ha din oppmerksomhet, det er lett å gjøre litt mer enn hva som er lurt, men for deg og jentenes skyld er det beste at du holder deg til en og er ærlig. Det skaper bedre stemning og du holder deg unna unødvendig dramatikk samtidig som du har det gøy!

- Ann Mari

Vil prøve nye ting

SPØRSMÅL: Hei! Dama og jeg har vært sammen en god stund nå, og sexen er herlig! Men jeg vil prøve litt nye ting. Har du noen forslag på hva vi kan prøve, som kan være en utfordring til hverandre som enkeltperson eller par? Tar imot alt av tips!

- Mann (19)

SVAR: Det finnes jo så mye dere kan gjøre. Hva med å teste ut sexleketøy? Dere virker trygge på hverandre og det er et veldig spennende hjelpemiddel som spriter opp sexlivet. Der finnes alt fra kostymer, filmer for par, spill dere kan teste ut hverandre, masse oljer og leketøy. Jeg anbefaler Kondomeriet, det er en bra butikk og de som jobber der er hyggelige og profesjonelle. Dere kan handle det fra nett også om dere ikke har en slik butikk nær dere, se på det sammen og dere vil garantert finne mye dere begge har lyst til å prøve!

- Ann Mari

Gode sugemetoder

SPØRSMÅL: Hei, typen min og jeg har et ganske godt forhold. Jeg er ikke noe særlig glad i og suge. Er det noen måter jeg kan tilfredsstille min mann bedre enn og suge, eventuelt «lære» meg noen gode sugemåter som kanskje kan få meg til og like det etter hvert?

- Kvinne (19)

SVAR: Gutter elsker jo dette, og slik er det bare. Og noen liker ikke å utføre det, jeg synes ikke man skal gjøre noe man ikke liker, men det er viktig å i hvert fall gi det noen forsøk og gjøre en liten innsats for å like det. Tenk over hva det kan være at du ikke liker det, svaret ligger nok der. Det beste du kan gjøre er å være innstilt på at du skal like å gjøre det, se hvor mye det tenner kjæresten din, ikke se det som en "jobb", men at du gjør det for å tilfredsstille han og ta det i ditt eget tempo. Det føles ikke ubehagelig om det er du som styrer det som skjer og bestemmer tempoet og hvor lenge du vil gjøre det. Øvelse gjør mester er det jo noe som heter og jeg tror du vil klare å legge vekk de sperrene du har ved oralsex om du virkelig prøver. Lykke til!

- Ann Mari

Sex i det offentlige

SPØRSMÅL: Hei, kjæresten min og jeg har vært sammen i tre år og liker tanken av sex i det offentlige, men vil ikke bli tatt på fersken. Har du noen kreative tips til hvor dette kan være mulig?

- Mann (19)

SVAR: Man kan jo i teorien ha sex ALLE steder, så er det opp til dere hvor dere tør! Det er kanskje ikke noe gøy å bli ferska, men det er en del av spenningen. Om dere har det på et toalett på et utested/restaurant for eksempel så er det jo offentlig, men samtidig kan dere låse døren og være sikret. Skolen eller jobben er jo en mulighet, i en park, på en strand, i vannet, i skogen, på en parkeringsplass eller om dere er i en buss/tog/fly. Når dere er ute å reise er det jo også litt lettere å slå seg litt mer løs, det er bare fantasien som setter stopper for dere. Men dere må også huske på at offentlig sex er ulovlig, om dere blir fersket av politiet så er det stor sjanse for at det venter bot på dere begge. Selv synes jeg det er ganske teit, så lenge dere ikke plager folk med det så synes jeg dere bare kan kjøre på.

- Ann Mari

Vanskelig med orgasme

SPØRSMÅL: Hei. Jeg har en sexpartner jeg er kjempefornøyd med. Vi har det supert sammen! Men jeg er veldig usikker på om jeg faktisk kan få orgasme. Han tror han gjør noe feil, men jeg sier bare til han at han ikke skal tenke på det - for jeg har det jo dritdeilig! Men jeg blir så flau og irritert og skuffa på meg selv fordi jeg ikke får det til. Noen ganger tenker jeg at jeg nok kunne ha sluppet meg mer løs, men det er liksom ikke helt meg å ta helt av. Er det noe jeg gjør feil? Er det noe jeg kan gjøre med det i det hele tatt?

- Kvinne (21)

SVAR: Se nedenfor

SPØRSMÅL: Jeg har vært sammen med samme jenta i snart fem år, og vi har fantastisk sex og alt er bra. Men jeg har aldri fått henne til å «komme», blir nesten frustrert. Kan du komme med noen tips som kan hjelpe?

- Mann (20)

SVAR (her svarer jeg på begge som i et svar): Alle kan få orgasme, men hvor fort man klarer å komme varierer veldig fra person til person. Noen trenger ikke å jobbe så mye for det og kommer på fem minutter, mens andre bruker lang tid for å ha en mulighet til å få det. Og du bruker lengre tid, og det er helt normalt! Jenter bruker generelt lenger tid på å oppnå en orgasme og må derfor tilfredsstilles mye lenger. Jeg tror nok du stresser for mye med å få det til slik at det går utover psyken din når du har sex. Du tenker for mye på det, og da vil du ikke klare det. Det høres kanskje enkelt ut, men trikset er virkelig å kunne slappe helt av med partneren sin. Du skal absolutt ikke bli irritert på deg selv og det er heller ikke noe å være flau av, du kjenner bare ikke kroppen din godt nok til å vite hva det er som gjør at du får orgasme. Og når du selv ikke vet det så er det også veldig vanskelig for kjæresten din å vite det. Start med å bli kjent med deg selv, ta på kroppen din og finn ut hvor du synes det er godt å bli befølt, bruk god tid og legg alle tanker om at det ikke funker vekk. For det vil funke, du må bare bruke lang nok tid. Det er lettere å få en orgasme alene og du vil klare det på egen hånd når du klarer å slappe av, og når du har klart det kan du vise partneren din hvordan du liker det, eller gjøre det selv mens dere har sex. Man må være litt egoistisk noen ganger, du fortjener en orgasme du og! Så om det tar litt tid for at du skal komme dit så gjør det ingenting. Gutten tenker heller ikke noe over det, han blir bare veldig fornøyd om han kan gi deg en. Ikke vær flau for å slippe deg mer løs, sex skal være godt og du skal være avslappet. Alle blir litt mer ville under sex enn man kanskje er til hverdags, men det er jo bare gøy. Ikke tenk for mye, bare gjør det. Lykke til!

- Ann Mari

LURER DU PÅ NOE OM SEX? BRUK SKJEMAET NEDENFOR, OG SEND INN SPØRSMÅL. DU FORBLIR HELT ANONYM!

HTML EMBED

Ann Mari svarer ukentlig på spørsmål som blir sendt inn. Du trenger ikke å oppgi ditt virkelige navn, men skriv gjerne noe beskrivende i navnefeltet.