Ann Mari Olsen (24) er Side3s frittalende sexspaltist. Hver uke svarer hun på spørsmål fra leserne.

SEND INN SPØRSMÅL: Lurer du på noe om sex? Bruk skjemaet i bunn av artikkelen, og send inn spørsmål. Du forblir helt anonym!

Hvordan tenner jeg dama?

Spørsmål: Hei. Jeg elsker å gjøre damen min kåt før vi berører hverandre. Det går mest i meldinger hvor jeg skriver hva jeg vil gjøre med henne når vi møtes. Jeg er på jakt etter nye måter å stimulere henne på, få henne til å dryppe før vi har sex. Hva kan jeg gjøre?

- Mann (19)

Svar: Pirrende meldinger er en fin måte å “varme” henne opp på. Få henne til å sende deg meldinger der hun beskriver hva hun liker at du gjør på henne og hva hun vil at du skal gjøre neste gang dere møtes. Spør henne hva som gjør henne kåt, da er du på god vei allerede. Ofte så kan det være lettere å skrive det på tekstmeldinger, siden man da ofte tør å slippe seg mer løs. Ha et langt og godt forspill og ikke vær redd for å spørre henne hvordan hun liker det. Når du merker hun blir kåt, så bare fortsett med det du holder på med. Da vil hun bare bli mer og mer våt.

- Ann Mari

Hvordan får jeg han med på villere ting?

Spørsmål: Hei. Jeg og kjæresten min har vært sammen i over et år nå, og sexen er helt perfekt. Jeg kunne ikke bedt om en bedre sexpartner. Han utfyller meg helt, og har aldri opplevd sex på den måten. Vi liker det hardt og rått, og gjerne litt frekt. Nå vil jeg gjerne ha meg han med på litt mer frekkere ting som dildo og latex. Å utforske er helt til topp :) hvordan spør jeg han? Eller skal jeg bare overraske han og se om han liker det?

- Kvinne (25)

Svar: Det er ikke alt man trenger å spørre om, så du kan gjerne overraske han med det. Jeg er ganske så sikker på at han kommer til å like det!

- Ann Mari

Det svir når han kommer inni meg

Spørsmål: Hei! Jeg sliter veldig mye med svie i underlivet etter sex, men det er bare når han kommer inni meg. Det gjør så vondt at jeg ikke klarer å sitte og må kjøle det ned, det kan vare opptil 1–2 timer. Jeg har prøvd å behandle for sopp men det utgjør ingen forskjell. Har du noen forslag om hva det kan være? På forhånd takk!

- Kvinne (18)

Svar: Hvis du ikke er blitt ordentlig våt før dere har sex så kan huden nedentil bli sår eller få små rifter, kommer det i kontakt med sperm så vil det svi siden det er salt og det kommer i sårene. Prøv å bruke lengre tid på forspill slik at du blir våt nok og kjøp glidemiddel dere kan bruke under samleie, det vil hjelpe. Om det ikke hjelper og det kun svir når han kommer inni deg kan det faktisk være at du er allergisk mot spermaet hans, det er sjeldent, men det forekommer. Da må du i så fall ta det opp med legen din og han kan sjekke om det er der problemet ligger. Lykke til!

- Ann Mari

Hvordan kan jeg få dama til å sprute?

Spørsmål: Hei Ann Mari. Jeg er en gutt på 26, som lurer på en ting – hvordan får jeg dama til å sprute? Jeg har nemlig hørt at alle jenter kan sprute dersom man bare gjør det på rette måten, men hun jeg holder på med nå blånekter for at hun er i stand til det. Jeg har hatt sex med andre jenter, som har sprutet under samleie, men er ikke sikker på hva jeg eller hun gjorde for at det skulle skje – og om det bare var tilfeldig, eller om alle jenter gjøre det? Og hva må man gjøre for at det skal skje?

- Mann (26)

Svar: Noen forskere sier at alle jenter er i stand til å sprute, andre mener at ikke alle har den evnen. Nå er jeg usikker på hvordan dette er forsket på, men jeg tror at det viktigste er at man er åpen for å prøve. Bruk tunga di på klitoris samtidig som du stimulerer G-punktet hennes. (Det ligger ca. 4 cm på oversiden (mot magen) av skjeden, området kan føles som litt ruglete). Samle fingrene og massèr området i en “kom-hit-bevegelse”. Jenta kan få en følelse av å måtte tisse når hun nærmer seg en orgasme og det er her mange holder seg igjen for at det ikke skal skje. Men hun må slappe av og godta denne følelsen fordi hun kommer ikke til å tisse på seg! Går det ikke denne gangen, kan det skje neste gang dere prøver. Denne metoden er ikke garantert at man får en sprutorgasme, men man får uansett en “vanlig” en og det blir jo litt vinn-vinn uansett for henne.

- Ann Mari

Hvordan får man vaginalorgasme?

Spørsmål: Hei! Jeg har bare et lite spørsmål. Når jeg og kjæresten har sex, må jeg bestandig stimulere klitoris for å oppnå orgasme. Men er det noe jeg kan gjøre for å oppnå en vaginalorgasme? Det kan kjennes ut noen ganger som om det er rett før jeg kommer vaginalt, men den følelsen blir liksom aldri "fullført". Har du noen råd? Eller er det bare noen kan, og andre ikke?

- Kvinne (18)

Svar: Å stimulere klitoris er den letteste måten for oss jenter å oppnå orgasme, men for å få vaginalorgasme må du gå litt bort fra og bare fokusere på klitoris. Du har merket at du har vært i nærheten av å få det så når den følelsen kommer igjen så må du signalisere til partneren din at han ikke må gi seg med det han driver med. Enten om det er under forspill eller samleie så må du ha et bestemt tempo på de rette stedene for at du skal få orgasme, hvor de områdene er og hvor hardt/mykt du liker det best må du finne ut selv og gi den beskjeden til de du har sex med. Forsøk deg med en vibrator på egen hånd, hold deg unna klitoris og kjenn etter hvor og hvordan du liker det, det tar tid for å lære seg god sex, men det er fort gjort om du bare vet hva kroppen din trenger. Lykke til!

- Ann Mari

Han vil ikke ha sex med meg

Spørsmål: Hei Ann Mari! Jeg og samboeren har vært sammen i snart fem år og for noen måneder siden fikk vårt første barn sammen. Det var helt fantastisk, men etter fødselen har vi kun hatt sex et fåtall ganger! Jeg har virkelig prøvd alt fra romantisk middag, storbyhelg, til massasjer, men ingenting har skjedd. Har prøvd å ta det opp med ham, men han vifter det vekk og sier at det ikke er noe problem og at ingenting er galt. Jeg skjønner jo selv da det kan ikke stemme, ettersom vi hadde et meget aktivt og sprudlende sexliv før vår lille datter kom til verden. Jeg har også trent beinhardt for å komme meg tilbake til «matchvekt» som jeg hadde før graviditeten. Jeg begynner virkelig å bli bekymret! Har du noen råd?

- Kvinne (28)

Svar: Jeg forstår godt at du er bekymret. Det er som regel mannen som klager over for lite sex etter en graviditet, men du gjør alt riktig på de punktene virker det som. Siden dere har hatt et veldig bra sexliv helt fram til deres datter ble født så er det jo en grunn til at det ikke er slik lenger. Du må snakke med han og få han til å åpne seg for deg. Dere har vært sammen såpass lenge at han burde føle seg trygg nok til å fortelle deg alt. Det er nok noe som plager han. Fortell han at han kan si alt til deg, ikke kritiser han, men få han til å forstå at det sårer deg at han aldri vil ha sex med deg lenger. Vær ydmyk og lytt til alt han har å si.

- Ann Mari

8/10 partnere synes det er kjipt

Spørsmål: Hvor for fort er det "vanlig" at det går for gutter under sex? Det hender ofte at jeg kommer etter 3–5 minutter med intens sex. 8/10 partnere synes det er kjipt at jeg kommer før de gjør. OG ja, jeg er JÆVLIG flink på forspill

- Mann (22)

Svar: Hva som er vanlig er opp til hver person å bedømme. Det viktigste synes jeg er hva som blir gjort i løpet av den tiden dere har sex. Det er bra du har troen på deg selv i senga og anser deg selv som flink. Sannheten er dog at dersom vi jenter blir godt nok tilfredsstilt under forspill, så er det helt greit at mannen kommer fort. Da har vi kost oss uansett og begge får det de vil. Så om de sitter igjen med en kjip følelse så har de kanskje ikke fått det som de liker det? Kommunikasjon er veldig viktig når man har sex. Det finnes ingen fasit på hvordan man skal ha deilig sex og hvor lenge. Alle er individuelle og med forskjellige behov. Derfor kan en ting som funket bra på din forrige partner ikke være det rette for din nye. Om du vil holde ut lenger så stopp når du merker at du nærmer deg orgasme og bytt stillinger.

- Ann Mari

Har du tips til vibrator?

Spørsmål: Hei! Jeg lurer på om du har noen tips til meg innenfor vibratorer? Dette er nytt for meg, så vet ikke helt hva jeg skal starte med.

- Kvinne (23)

Svar: Det finnes utallige leketøy i ulike former, størrelse og design. Kondomeriet har et veldig bra utvalg. De har også en nettside så du slipper å gå innom butikken og handle, noen mange synes kan være litt flaut. Netthandel er jo perfekt for slik. Du kan se over alt du har handlet og det blir sendt rett hjem til deg. Så sjekk det ut og du vil garantert finne noe du liker. En anbefaling er en såkalt G-punkts vibrator. De har mange å velge mellom og det er virkelig noe enhver jente burde ha!

- Ann Mari

Familien misliker hans religion

Spørsmål: Hei! Har vært sammen i 4 år med verdens koseligste mann som er muslim. Omgangskretsen min inkludert familien er veldig negative til muslimer på en generelt basis, og har de stereotypiske fordommene mot dem. Han har fått nok av dette og nekter å ha noe med dem å gjøre, noe jeg forstår men ikke liker. Noen råd på hvordan løse dette?

- Kvinne (28)

Svar: Det er veldig vanlig å ha fordommer når det eneste man vet om en sak er negativt. Man drar konklusjoner og dømmer folk alt for fort - typisk Norge, og det skyldes i stor grad usikkerhet og uvitenhet. For at dette forholdet skal fungere så er det avhengig av at dere løser dette. Familie og venner er en stor del av livet ditt og du kan ikke leve uten dem. Du må fortelle dem hvordan du har det i dette forholdet, hvordan han er, fortell om de bra sidene hans og hvorfor du har falt for han. Fortell om hans religion og hvordan han føler det når de er så negative mot ham. De må forstå at dette er et valg du har tatt og at du trenger deres støtte, ikke kritikk. Vær ærlig, svar på spørsmålene har og de vil mest sannsynlig få et bedre syn på hele situasjonen. De er nok redde for deg og vil bare ditt eget beste, men det er ikke den beste veien å gå ved å bare være negativ. Snakk med kjæresten din om dette også og få til et møte med alle sammen hos deg, lag god mat- gjerne noe som er tradisjonelt i hans hjemland og for oss i Norge og snakk ut sammen. Lær familien og vennene dine han å kjenne så vil de ikke være like dømmende. Lykke til!

- Ann Mari

Vil han ha sex med fler?

Spørsmål: Hei Ann Mari Jeg har lest denne spalten en stund men har egentlig ikke funnet et svar til det jeg lurer på, og tenker det kanskje er fordi dette scenarioet er annerledes. Jeg har vært sammen med samme gutten fra han var 16 til han nå er 19, men jeg er to år eldre. Det vil si at jeg hadde mye mer erfaring enn det han hadde når vi ble sammen, og jeg følte at jeg hadde datet nok til og slå meg ned og slappe litt av. Nå har folk forskjellige meninger om hvor seriøs man bør være når man er såpass ung, men han har gitt med inntrykk av at han er "ferdig" med letingen etter den rette. Problemet er at jeg er den eneste han har hatt sex med, og han har ikke så veldig bred forholdserfaring til tross for at han har fått nok av tilbud. Han hadde ikke noe form for fysisk kontakt med noen andre selv om vi har hatt flere pauser over hvor seriøst dette kan bli. Siden jeg har hatt sex et par ganger, men lengst av alt med han. vet jeg at jeg setter pris på han fordi han er den jeg har best sex med. Men hvordan vet han at jeg er den beste når han ikke har prøvd ut noe annet? Er det feil av meg og være usikker på hvor langt vi kan gå sammen når han ikke har opplevd intimitet med andre?

- Kvinne (20)

Svar: Kjæresten din virker veldig moden og vær glad du har funnet han- ikke mange er slik! Se det fra han sin side; hvorfor skal han ligge rundt med andre damer når det er deg han vil ha? Han har bra sex med deg og ser ikke poenget med å ha meningsløs sex med andre siden det ikke vil gi han noe. Det hadde vært noe annet om han hadde vært veldig uerfaren slik at dere ikke hadde hatt det bra sammen og han hadde hatt ønsket om å ha mer seksuell erfaring, men han virker oppriktig og siden dere har bra sex sammen så ser jeg ikke problemet. Ikke tenk for mye på hva man har gjort/ikke gjort i fortiden, det har jo ikke noe å si så lenge man har det bra nå.

- Ann Mari

Sex er en kjedelig plikt

Spørsmål: Hei! Jeg har vært sammen med kjæresten min i fem år. Vi er trygge på hverandre og har sex normalt ofte, vil jeg tro. Jeg var jomfru da jeg møtte ham, og dessverre for meg har jeg ikke fått noe særlig godt forhold til sex siden den gang. Jeg synes ikke det er godt, jeg blir ikke tent, og får ingenting ut av å ligge med ham. Stort sett bare blir jeg med for å være grei. Jeg mener ikke at det er hans ansvar å gjøre det godt for meg, men siden verken penetrering eller fingring og slikking kjennes godt, så begynner jeg å lure på hva som feiler meg. Sex er rett og slett en kjedelig plikt. Hva kan jeg gjøre?

- Kvinne (25)

Svar: Alle har forskjellig drifter og noen er bare ikke så seksuelle av seg. Men om man har sex under riktige omstendigheter, så er det veldig bra og noe en hver person burde sette pris på. Siden du var jomfru og null erfaring så har du kanskje latt han styre showet hele tiden og han har bestemt hva som skal skje. Det er vanskelig å slappe av å nyte det som skjer om man ikke føler seg komfortabel nok. Jeg vil anbefale deg å begynne å sette dine egne behov først. Bli kjent med kroppen din på egen hånd og sammen med kjæresten din. Tenk at du vil bli kåt, kjenn etter hvor du synes det er godt å ta på og hvordan du gjør det. Utforsk med leketøy og fantasier. Det er garantert noe du kunne tenke deg å prøve, enten på egen hånd eller med kjæresten din. Tillat deg selv å fantasere om ting du kan synes er tennende og la sex komme mer inn i livet ditt som en god og positiv ting.

- Ann Mari

Jeg har et forhold til en yngre mann

Spørsmål: Jeg er ei sofistikert rype på 48 år. Jeg omgås generelt med jevnaldrende/eldre mennesker og er en flittig arbeidsmaur om jeg kan si så. fritiden min disponerer jeg i hovedsak til trening, og kosthold. Når det kommer til ektefelle så har jeg ikke vært i et seriøst forhold siden jeg ble skilt for om lag 3 og et halvt år siden. Siden jul har det startet en rekke yngre lærlinger innad i rekvisittfirmaet jeg jobber hos, og i den anledning førte en ting til en annen på julebord, som har resultert i et yrende rikt sexliv for mitt tilfelle, med unge potente kjekke gutter. Da kommer så spørsmålet mitt, er det galt av meg som ei gammel røy på snart 50 å elske med yngre gutter på 20+?

- Kvinne (48)

Svar: Jeg synes ikke det. Tenk over hvor mange menn som har forhold til yngre damer. Vi skal da også få kose oss med hvem vi vil om vi føler for det! Stå på. Du har et godt sexliv og du merker sikkert hvor mye det gir deg ellers i livet også. Ikke tenk på om noen kan synes det er galt, om alle parter er med på “leken” og har det bra så er det virkelig ikke noe galt i det.

- Ann Mari

LURER DU PÅ NOE OM SEX? BRUK SKJEMAET NEDENFOR, OG SEND INN SPØRSMÅL. DU FORBLIR HELT ANONYM!

HTML EMBED

Ann Mari svarer ukentlig på spørsmål som blir sendt inn. Du trenger ikke å oppgi ditt virkelige navn, men skriv gjerne noe beskrivende i navnefeltet.