Ann Mari Olsen(23) er Side3s frittalende sexspaltist. Hver tirsdag svarer hun på spørsmål fra leserne.

SEND INN SPØRSMÅL: Lurer du på noe om sex? Bruk skjemaet i bunn av artikkelen, og send inn spørsmål. Du forblir helt anonym!

Kommer ikke under samleie

SPØRSMÅL: Hei! Har i snart fire år vært sammen med ei jente jeg virkelig elsker. Vi har et godt sexliv og er veldig glad i hverandre. Problemet er bare at hun sliter med selvtillit og derfor er det vanskeligere for henne å komme under samleie. Hun har hatt litt problemer med diverse ting som gjør at hun har dårlig selvtillit, men hun klarer å komme ved bruk av vibrator og når jeg fingrer og slikker, men under sex er det ikke det samme, selv om jeg holder lenge ut og hun sier jeg kommer virkelig dypt. Hvor tror du problemet ligger og hva kan vi gjøre for å fikse dette?

- Mann 19

SVAR: Problemet ligger nok ved at hun ikke klarer å slappe av og det er noe hun selv og dere sammen må jobbe med. Det er ikke et problem som hun kommer over med en gang så ha tålmodighet og ikke gi opp. Kanskje det hun trenger er noen profesjonelle folk å snakke med? Hun må lære seg å stenge av de tankene som kommer når hun skal klare å nyte sex, det gjelder forsåvidt i hverdagen hennes også. Når det er sagt så er det slik at jenter oftest får orgasme ved at klitoris blir stimulert så fortsett å fokuser på klitorisen mens du er inne i henne og dere har samleie. Hvis du merker at hun ikke er helt tilstede mens dere har sex så stopp opp og snakk med henne, få henne til å slappe av igjen og prøv igjen når hun er rolig og klarer å nyte det dere gjør. Lykke til!

- Ann Mari

Liker ikke å suge?

SPØRSMÅL: Hei. Har en kjæreste som jeg er svært glad i, og hun er svært glad i meg. Vi har god sex og trives godt med hverandre. Men jeg kan ofte få følelsen av at ved suging ser hun mer på det som en jobb, og det virker ikke alltid som om hun liker det. Er dette noe jeg bør ta opp med henne, eller vil dette bare skape problemer? Når det gjelder oralsex den andre veien virker det også som hun ikke klarer å nyte det skikkelig. Har du tips for hvordan jeg bør gå frem, eventuelt noe jeg bør endre på? Under selve akten pleier jeg alltid å komplimentere henne hvor flink hun er og at det er svært godt, mens jeg forteller henne at hun er vakker og sexy. Når vi har sex derimot virker hun veldig lysten og er da «skikkelig med», men altså ikke under oralsex. Tips?

- Mann 19

SVAR: Du burde ikke si det direkte til henne, da vil hun mest sannsynlig ta det som kritikk og ikke ha lyst til å gjøre det neste gang. La henne heller vite at du elsker det hun gjør, at hun gjør en bra jobb, at du tenner på å se henne gjøre det og at hun viser at hun liker det selv. Det er ikke en jobb som skal utføres, men noe du selv gjør for å tenne deg selv og tilfredsstille partneren din. Hun er mest sannsynlig litt usikker på det hun gjør og at hun gjør det alene og ikke føler seg helt vel med det. Det beste er å fortsette å gjøre henne mer sikker på seg selv ved å gi henne feedback på at hun gjør det bra. Lykke til!

- Ann Mari

Bedre sæd med ananas?

SPØRSMÅL: Jeg har hørt at gutter burde spise mye ananas for at sæd skal smake bedre. Er det noe tips for hva damer kan spise mere av så det smaker bedre der nede?

- Kvinne 21

SVAR: Ananas skal også funke på damer og søte frukter generellt, hvor stor effekten blir er jeg litt i tvil om, men det skader jo ikke å prøve. Melkeprodukter, kjøtt, fisk, koffein, hvitløk og en del krydder vil få deg til å lukte sterkere, men det dempes ved å drikke vann. Personlig tror jeg et sunt kosthold og mye vann er det beste.

- Ann Mari

Forspill

SPØRSMÅL: Hei. Kan en dame bli utslitt av at jeg har et for langt forspill før vi har sex? Hva ser du på som et godt forspill og hvor lenge skal dette vare?

- Mann 19

SVAR: Et godt forspill i mine øyne kommer ikke ann på hvor lang tid vi bruker, men hvor tent jeg blir, hva vi gjør og hvor lang tid jeg vil bruke på det. Noen ganger holder det med bare fem minutter, andre ganger er det godt å virkelig bruke lang tid. Det er veldig varierende, jeg har aldri opplevd å bli utslitt av et forspill. Poenget med det er jo å gjøre oss tente og kåte til å ha sex. Så lenge det er et bra forspill så vil man alltid ha mer.

- Ann Mari

Skeptisk til analsex

SPØRSMÅL: Hei Ann Mari. Jeg lurer på en ting. Analsex tenner meg veldig mye og jeg har prøvd å få med dama på det. Hun er i gjengjeld ikke lysten på det. Er det noen måte jeg kan «vise» henne at det ikke nødvendigvis er så ille som hun skal ha det til? Har slikket og fingret henne der før, men hun vil ikke ha «lillemann» inn.. Takk for svar.

- Mann 24

SVAR: Det er en vesentlig stor forskjell på en finger og en penis så det er jo en grunn til at hun ikke er med på det. Noen tenner mer på analsex enn andre, hvis du virkelig vil gjøre det med henne så må du overbevise henne om at du lover å ta det rolig og stoppe om hun ikke vil mer. Hun er redd for at det skal gjøre vondt, og det gjør vondt hvis ikke dere er forsiktige i begynnelsen. Glidemiddel er et must og at hun slapper av. Start med en finger og ikke gå videre før hun er klar for det. Om du ikke vinner frem så har du egentlig ikke så mange valg, vil hun ikke så skal hun heller ikke presses til det.

- Ann Mari

Hvor normalt er analsex?

SPØRSMÅL: Hei. Hvor vanlig er det egentlig å ha analsex? Jeg vet ikke om jeg kommer til å like det, men det virker som om «alle» har det!? Hva er vanlig i din venninnegjeng?

- Kvinne 23

SVAR: Det er veldig varierende, noen liker det mens andre virkelig misliker det. Jeg tror det faktisk er flere som ikke liker det enn de som liker det. Så det er litt forskjellige svar jeg har fått, det er vanlig å ha det, men også like vanlig å ikke ha det! Det man må huske på er å ikke gjøre noe du ikke vil, sex er til for å nytes.

- Ann Mari

Kommer for tidlig

SPØRSMÅL: Heisann, Jeg kommer for tidlig. For min del, ihvertfall. Min bedre halvdel sier det ikke er noe galt, og som regel pleier jeg å la henne komme først ved bruk av fingrer og munn. Men det plager meg likevel. Jeg har prøvd alle de «fantastiske» triksene, med start-stopp, klemme under penishodet under både onanering og sex, kondom med og uten bedøvende middel, ekstra tykk kondom etc. Ingenting virker, og selv om hun sier ikke noe er galt, går det utover selvfølgelsen min, og jeg merker at jeg gradvis mister interessen for sex. Hjelp!

- Mann 22

SVAR: Du kan fortsette å prøve start-stopp teknikken, det kan ofte ta litt tid før du merker forskjell. Men jeg synes du gjør en bra innsats under sex og du trenger virkelig ikke uroe deg for dette. Vi jenter er ikke så opptatt av at du skal holde ut lengst mulig, så lenge vi blir fornøyde og nyter det så gjør det ingenting. Kommer du tidlig og vil mer er det bare å ta en pause og ta en ny omgang etter dere har hvilt dere litt. Ikke tenk at det er noe galt med deg, for det er det absolutt ikke!

- Ann Mari

LES OGSÅ: Hvordan gi best oralsex

Slik vil hun ha sex

SPØRSMÅL: Ok, nå håper jeg du kan hjelpe meg. Jeg har hatt sex noen ganger før, men nå har jeg blitt sammen med den søteste og fineste dama i byen, og vi kommer snart til å ha sex. Jeg MÅ imponere. Kan du være så snill å gi meg en oppskrift som garanerte til funke? Forspill, slikking, forskjellige stillinger, hva en kan prøve for å spice det opp det blir full tenning (anal?) til hva en sier etterpå - så detaljert som overhodet mulig. Takk for hjelpen!!

- Mann 20

SVAR: Bra sex i mine øyne er der begge gir seg hen og bare nyter hverandre uten å tenke på hvordan man gjør det, så uansett hva jeg skriver til deg kan jeg ikke garantere at det vil funke for dere. Om du har en plan på hvordan du skal gjøre ting vil du ikke kunne slappe av like bra, men det finnes selvfølgelig noen tips som er vinnere. Under forspill så er hovedpoenget å tenne hverandre mest mulig. Kyss henne, ikke bare på munnen, men over hele kroppen, bruk god tid. Kyss og slikk henne på brystvortene, de er veldig følsomme. Oralsex er perfekt under forspill, sørg for at hun er ordentlig våt når du skal slikke henne, det gjør det mer sensitivt og behagelig. Bruk spytt om hun ikke er så våt selv og fokuser på klitorisen og området rundt. Start i rolige bevegelser og øk det når du merker hun blir mer tent og liker det. Bruk gjerne noen fingre også, før dem langsomt inn mens du gjør en «kom-hit» bevegelse med dem, da treffer du G-punktet som ligger et par cm inne i henne. Om du samtidig slikker henne på klitoris så vil jeg nesten garantere deg at hun får orgasme, det er de to mest følsomme stedene å bli stimulert for oss, bare bruk god tid og la henne nyte det. Når du merker at hun er like ved å komme så gjør det enda hardere/fortere, da vil orgasmen bli mye sterkere.

Når det kommer til stillinger er det utallige å velge mellom, de mest vanlige er misjonær, spoon, doggy eller at jenta sitter på toppen. Det er vel vanligst å starte «rolig» med stillinger den første gangen, men vil du prøve noe mer avansert er jo det bare kult. Gjør det som du vil der og da, det er det beste. Alle har noen favorittstillinger og spør henne hva hennes er så vet du at hun digger det like mye som deg. Analsex er noe jeg ville ventet med å gjøre første gangen dere har sex, det krever mer tillitt og at hun virkelig klarer å slappe av sammen med deg og jeg tror ikke hun er klar for det med en gang.

Siden dere er sammen og kjenner hverandre så er jo tonen mellom dere forhåpentligvis bra og dere snakker lett sammen, det blir litt vanskelig for meg å fortelle deg hva du skal si etter dere har hatt sex. Man ligger jo ofte å bare slapper av og koser litt med hverandre etter man et ferdig, men det kommer jo ann på hva slags type du og henne er. Mitt aller beste tips er å slappe av, ikke ha så store forventninger for da er det lett å bli nervøs. Ta det heller som det kommer og ikke tenk for mye på at du skal gjøre alt riktig. Du må huske på at dere er to om dette og at det ikke bare er du som skal gjøre jobben. Lykke til!

- Ann Mari

LURER DU PÅ NOE OM SEX? BRUK SKJEMAET NEDENFOR, OG SEND INN SPØRSMÅL. DU FORBLIR HELT ANONYM!

HTML EMBED

Ann Mari svarer ukentlig på spørsmål som blir sendt inn. Du trenger ikke å oppgi ditt virkelige navn, men skriv gjerne noe beskrivende i navnefeltet.