Ann Mari Olsen (23) er Side3s frittalende sexekspert. Hver tirsdag svarer hun på spørsmål fra leserne.

SEND INN SPØRSMÅL: Lurer du på noe om sex? Bruk skjemaet i bunn av artikkelen, og send inn spørsmål. Du forblir helt anonym!

Unnskyldninger?

SPØRSMÅL: Hei! Er sammen med en jente på 23, og det går forunderlig bra til tross for aldersforskjellen. Det eneste jeg savner er enda litt mer kjærlige ting fra henne. For eksempel har vi fått en liten "strek" i sexlivet om jeg kan si det slik? Enten så er hun trøtt tidlig om kvelden, ellers så er hun først ut av senga om morgenen. Eller sier hun har mensen, mellomblødninger og har også sagt det svir i underlivet og så videre. Hva er greia? Vil hun ikke ha sex? Kan dette ha en sammenheng med at jeg savner litt ekstra kjærlighet mellom oss?

- Mann (19)

SVAR: Det er normalt at sexlivet kan dabbe av litt etterhvert, men slikt går i perioder og jeg synes ikke det er bra om det er noe i veien hele tiden. Det kan jo virke som hun kommer med unnskyldninger, men et godt sexliv må man jobbe med. Og det går begge veier, man må gi og ta. Vær ærlig med henne å si hva du føler og spør henne om det er noe hun føler er galt, det kan jo hende det er noe og om det ikke er det, kanskje hun også forstår din side av saken. Og det beste du kan gjøre er å være en god kjæreste, gjør ting du vet hun setter pris på, gi henne komplimanger å få henne til å føle seg sexy, noen ganger er det kun en fin setning og en klem som holder for at vi jenter føler oss verdsatt og hjelper godt på en dag man er sliten. Lykke til!

- Ann Mari

Bare ute etter sex?

SPØRSMÅL: Hei! Jeg holder på med en kar og det har vi gjort i snart to måneder, det er alltid jeg som tar initiativet med å sende melding og så videre. Når jeg ikke gjør det, kan det ta over en dag før han tar kontakt med meg, men når vi er sammen er det utrolig koselig. Han er søt og hyggelig, jeg har møtt foreldrene hans, vennene hans og som sagt vi koser oss virkelig i hverandres selskap, men jeg er så usikker på om han er interessert i meg eller om det bare er sex, hva tror du?

- Kvinne (18)

SVAR: Det her er jo veldig typisk gutter i grunn, at dem er trege til å svare, men når dere er sammen så er det topp. Jeg vil tro han er interessert i deg siden han har introdusert deg for hans venner og til og med latt deg møte foreldrene hans! Slikt betyr jo mye for de fleste. Det er jo greit å ha en forsikring på at det ikke bare er du som gir noe så jeg ville sagt til han at jeg hadde satt pris på om han kunne tatt initiativet noen ganger til å ta kontakt slik at man slipper å føle seg usikker på hvor man står.

- Ann Mari

LES OGSÅ:

Hvordan ri ham

SPØRSMÅL: Hei Jeg har hatt flere kjærester og andre personer jeg har hatt sex med i lengre perioder. Jeg har en veldig stor sexlyst og elsker alt med sex, men allikevel har jeg et lite problem. Den første sexpartneren min, som også var min første kjæreste, likte ikke at jenta var på toppen og siden han var kjæresten min og jeg gjerne ville gjøre han fornøyd var det greit for meg. Vi var sammen i et par år og jeg var kanskje øverst en eller to ganger. I ettertid har jeg villet prøve å være på toppen, men siden jeg ikke har gjort det før har jeg absolutt ikke fått det til og bare følt meg klumsete og at det ødelegger øyeblikket så det har ikke blitt noe særlig mer av at jeg er på toppen. Nå har jeg fått en kjæreste som liker dette best så jeg vil jo gjerne få det til, men jeg aner ikke hvordan! Jeg sier til han at jeg ikke kan det så vi må øve og så videre, men det blir liksom aldri noe bedre. Jeg kommer ikke inn i en rytme eller noe og føler meg bare dum der jeg sitter og jumper opp og ned. Så det jeg lurer på da er om du har noen konkrete tips til hva man skal gjøre på toppen? Bare opp og ned, frem og tilbake, rulle med hoftene eller hva skal man gjøre? Vær så snill og ikke bare svar at man skal ri eller noe annet, jeg har prøvd å søke masse på dette men jeg finner ingen konkrete svar, bare svada som at det blir bedre når man får øvd litt og kommet inn i det. Det gjør ikke det for meg! På forhånd, takk for hjelpen!

- Kvinne (22)

SVAR: Det finnes nok ikke ett riktig svar her, fordi alle gjør jo ting forskjellig. Men det viktigste er å ikke ta sexen så altfor seriøst, for om du sitter øverst og alt som står i tankene dine er at du må gjøre det riktig, så vil det aldri føles bra. Nettopp fordi tankene dine er på helt feil sted. Sex skal nytes og ikke tenk på at det må gjøres perfekt, det høres kanskje ut som ett teit klisje-svar, men tro meg - om du legger vekk disse tankene og når du er kåt og skal ha sex så tenk heller at du gleder deg til å gjøre det! Da blir det mye bedre. Og hva som er best vil du finne ut om du faktisk tør å utforske litt, noen liker det hardt og fort, andre sakte. Jeg liker å bytte på, start gjerne rolig og etterhvert som dere blir kåtere så sett opp tempoet. Det kan jo også hjelpe å ha på musikk å gå etter tonene i sangen. Bare prøv, for jeg vet det vil gå, bokstavelig talt...

- Ann Mari

Sjekketriks

SPØRSMÅL: Har rukket å bli 20 år, er fortsatt jomfru og har aldri hatt et ordentlig forhold. Er dette unormalt? Er veldig tiltrukket av det kvinnelige kjønn, men har ikke så mange triks å komme med for å sjarmere den jeg liker i senk. Lest masse om at dere damer innerst inne ofte liker best de som er seg selv og ikke de som åpenbart virker mest desperate for å få kontakt. Varierer selvfølgelig fra person til person. Er en veldig omtenksom person og fått mange ganger et stort takk ettersom jeg har gjort noen en stor tjeneste eller hjulpet dem med noe annet, men det er ofte alt. Dette er det jeg får best tilbake gode komplimenter fra dere damer, men samtidig er det helt åpenbart at det er masse som mangler! Har du noen triks å komme med for å få dere mer interessert?

- Mann (20)

SVAR: Du høres jo ut som en herlig gutt og den som får deg er heldig! Det er ikke alle som er like omtenksomme og reflektert som du er, når det kommer til det at du ønsker deg forhold så ikke stress med det. Det er absolutt ikke unormalt å ikke ha vært i ett forhold i en alder av 20 år, jeg kjenner flere som ikke har det. Og jeg ser heller ikke poenget med å bli sammen med noen bare for å være sammen, det skal jo føles bra og rett også. Jeg vil be deg fortsette å være slik du er, og om du treffer ei jente du ville likt å bli bedre kjent med så be henne ut på noe slik at du ikke havner i vennefella, du må jo også vise at du er interessert i henne.

- Ann Mari

Onani vs. samleie

SPØRSMÅL: Når jeg onanerer alene kommer jeg rimelig raskt. Rundt fem minutter. Jeg lurer på om det er vanlig at jeg kommer like raskt når jeg har sex med en jente da?

- Mann (18)

SVAR: Det kommer nok helt an på, bruk tid på forspill før sex slik at jenta lettere får orgasme, men ikke tenk for mye på dette med tiden, det har ikke så mye å si så lenge vi er fornøyde med sexen!

- Ann Mari

LES OGSÅ:

Orgasme

SPØRSMÅL: Hei. Høres helt sikkert idiotisk ut, men jeg har litt vanskelig for å kjenne om jeg kommer eller ikke, når jeg har sex. Når jeg onanerer, går det helt greit, og da kjenner jeg det, som man skal. Jeg er veldig kåt når vi holder på, men jeg føler jeg aldri blir helt fornøyd (i den forstand at jeg ikke kommer som vanlig) uansett hvor lenge vi holder på. Om det er 10 min eller 50 min.. Hva er greia?

- Mann (20)

SVAR: Jeg er jo jente så jeg vet ikke nøyaktig hvordan en orgasme føles for dere gutta, men en ting kan jeg si personlig. Har jeg fått orgasme så merker jeg det, så kanskje du ikke helt har fått orgasme? 50 minutter er jo veldig lenge, og huden vår der nede er veldig ømfintelig og da vil det kanskje føles litt annerledes enn en "vanlig" orgasme. Og en orgasme er alltid forskjellig, det finnes svake orgasmer og veldig sterke orgasmer. Sistnevnte oppnås best når det blir brukt god tid på forspill slik at man er skikkelig tent, så det er kanskje noe å tenke på?

- Ann Mari

SPØRSMÅL: Kjæresten min vil ikke stimulere klitoris selv når vi har samleie, men dette er nesten eneste måten hun får orgasme av. Jeg føler jeg gjør alt i senga! Kysser, stimulerer, ja - du vet. Hvordan få henne til og gjøre litt selv?

- Mann (24)

SVAR: Det er som regel den mest effektive måten å oppnå orgasme på for oss jenter, men mange er nok litt sjenerte og er ikke klare for å vise hvordan man liker det foran en gutt. Og dette kommer på hvor tilfreds hun er med å vise dette foran deg, kanskje har hun ikke gjort dette foran andre før og det føles veldig privat. For å få henne til å åpne seg mer og tørre mer så fortell og vis at du elsker henne, at du tenner på å se henne tilfredsstille seg selv. Når hun føler seg trygg på seg selv så vil hun også kunne slippe seg mer løs med deg.

- Ann Mari

SPØRSMÅL: Hei! Er det sant at alle kvinner fysisk kan squirte? Takk for svar!

- Kvinne (20)

SVAR: Nei, det tror jeg ikke. Jeg har hatt noen samtaler med venninner om dette og jeg kjenner noen som kan det og andre som ikke kan. De som har gjort det må være veldig tente og avslappet og da skjer det. Og de fleste har jo vært det, men ikke alle har oppnådd å squirte så jeg tror noen har den muligheten, andre desverre ikke.

- Ann Mari

Kommer for tidlig

SPØRSMÅL: Hei, jeg har et problem med at jeg alltid kommer veldig tidlig dersom det har vært noen dager siden jeg har hatt sex. Har du noen tips som gjør at jeg kan holde ut lenger?

- Mann (22)

SVAR: Om en gutt ikke har hatt sex på en stund så kommer de rimelig kjapt, det gjelder nok de fleste. Og det er igrunn helt okei det, det tyder jo bare på at du er veldig kåt og tent! Og da er det jo ikke verre enn å hvile seg litt å lade opp til en andre omgang, da har man som regel bedre utholdenhet.

- Ann Mari

LES OGSÅ:

Vennskap og følelser

SPØRSMÅL: Jeg har en veninne jeg liker meget godt, men problemet er at jeg ikke vet om hun liker meg. Vi flørter litt og sånt, men jeg er usikker på om hun bare gjør det fordi hun synes det er gøy. Også er jeg redd for at hvis jeg sier hva jeg føler og hun ikke føler det samme så vil jeg ødelegge et veldig fint vennskap. Hva skal jeg gjøre?

- Mann (20)

SVAR: Dette med vennskap og følelser er en kinkig greie, det går sjelden den veien man ønsker. Som regel har den ene personen sterkere følelser og ønsker mer enn den andre, og da kan vennskapet bli ødelagt. Du sier jo at henne flørter tilbake så dere kan jo ta en prat om det en gang det passer seg. Om dere begge ser at det er noe mer der enn vennskap så kan det være noe å bygge videre på, men vær sikre begge to. Ofte så er det best å la det ligge og heller bevare den gode tonen mellom dere.

- Ann Mari

Sex etter fødsel

SPØRSMÅL: I en alder av 31 år og som nybakt far til en sønn på 6 måneder så føler jeg meg veldig tilsidesatt av min kone. Hun føler ikke at samleie er et behov lenger, og hun sier at det er normalt og ikke ha sexlyst etter fødsel. Det forstår jeg jo, men nå har det gått 6 måneder og det er en måned siden sist vi hadde samleie. Hun vet at sexlivet er veldig viktig for meg i et forhold. Det er ikke bare sexen i seg selv men den totale følsen og nytelsen vi har sammen av samleiet. Hun sier også at jeg kan jo bare "tømme" meg selv men det er ikke nok, jeg trenger den totale opplevelsen. Dette har pågått lengre enn fra fødselen. det begynte når hun ble gravid for da var vel antagelig måle hennes nådd. Det er stygt å si dette, men det er slik jeg tenker noen ganger. Har jo ikke lyst til å mase heller men jeg håper du kan gi meg noen råd på hvordan vi kan få fart på sexlivet igjen før det dør helt.

- Mann (31)

SVAR: Det er helt normalt at sexlysten blir borte etter en fødsel, kroppen har gått igjennom en utrolig stor forandring og påkjenning. Og slikt må respekteres av partneren. Når det er sagt så er det heller ikke bra at den forsvinner for alltid. Jeg er enig med deg at sex er veldig viktig i et forhold, for meg er det helt avgjørende. Funker det ikke der funker det ikke andre steder heller. Når man har sex så deler man noe intimt kun mellom deg og den andre og den biten er alfa omega! Livet deres har jo blitt snudd på hodet, dere er ikke bare dere to i forholdet lenger, nå har dere en ekstra person i livet deres som vil binde dere sammen for alltid. Og det er nok ikke bare bare å være nybakt mor, lite søvn og et ansvar for en ekstra person, det er mye press og forventninger og jeg tror nok mange får en liten knekk personlig over alt som er så nytt. Og da er det ekstra viktig å kunne få muligheten til å bryte ut av denne babyboblen og kunne få leve livet man hadde før. Jeg syntes dere burde sette av minst en dag i uken der dere er kjærester og pleier hverandre. Om det er vanskelig så prøv å få barnevakt hvertfall en gang i måneden slik at dere kan tilbringe en hel dag sammen som par, gjør romantiske ting og ha en natt sammen som elskere og ikke som "nattskiftarbeidere" for å stå opp å ta babyen. Selv om dere er blitt foreldre så kan dere ikke slutte å være kjærester. lykke til!

- Ann Mari

Happy ending

SPØRSMÅL: Hei du, jeg lurte på en ting. Min kone og jeg har fantastisk sex, og den blir bare bedre og bedre. Men de gangene hun ikke «kjenner» at hun er klar, har jeg en tendens til å pushe på litt, og så ender det med dårlig sex, eller ingen sex. Kan man gjøre dette på en annen måte, eller må jeg bare vente til en dag HUN føler seg klar?

- Mann (28)

SVAR: I ett forhold skal man gi og ta, men jeg vet jo at det er jenta som har mye makt når det kommer til sex. Er ikke hun med, så blir det lite action! Jeg syntes det er viktig at hun er klar, hun må jo nyte sexen hun også. Heller litt lite, men bra sex enn ofte og dårlig. I hverdagen så er det også ofte lett å heller ville slappe av enn å ha sex, mange går i den fella at hverdagen tar helt over og sex blir en sjeldenhet. Når du merker at dine initativ blir ignorert med at hun ikke føler for det så prøv å gjør noe for henne. Gi henne en massasje og få henne til å føle seg avslappet, det ender som regel med happy ending for dere begge.

- Ann Mari

Penisstørrelse

SPØRSMÅL: Jeg føler jeg har en skikkelig liten penis i forhold til andre. 13 cm. Er jomfru og vet ikke om jeg klarer å tilfredstille en kvinne. Noen råd?

- Mann (18)

SVAR: Størrelsen din er gjennomsnittlig og det er mest dere gutta som er så opptatte av å ha størst mulig utstyr. Jeg kan love deg at størrelsen ikke betyr så mye når det kommer til å tilfredstille oss, den har litt å si, men det hjelper ikke å bare ha en stor penis. Forspill har masse å si, det er viktig å bli ordentlig tent før man har sex, da er det større og lettere sjanse for å få orgasme.

- Ann Mari

LES OGSÅ:

Sexy klær

SPØRSMÅL: Jeg lurer på hva som tenner guttene mest, av hot-pants eller bitte små string truser? Er selv fan av g-string, og guttene blir veldig ivrige når de får se en bit av den. Hva liker du best å pirre guttene med?

- Kvinne (18)

SVAR: Smak og behag, jeg liker begge deler. G-string er liten og sexy og veldig greit å bruke under kjoler og stramme bukser slik at man ikke ser noe trusekant. Om jeg har på meg undertøy for å føle meg sexy så synes jeg hipster er mest sexy (en mellomting av hotpant og G-string) og om det har blitt snakk om dette med gutter så har de fleste sagt at hotpants/hipster er mest sexy.

- Ann Mari

LURER DU PÅ NOE OM SEX? BRUK SKJEMAET NEDENFOR, OG SEND INN SPØRSMÅL. DU FORBLIR HELT ANONYM!

HTML EMBED

Ann Mari svarer ukentlig på spørsmål som blir sendt inn. Du trenger ikke å oppgi ditt virkelige navn, men skriv gjerne noe beskrivende i navnefeltet.