Ann Mari Olsen (23) er Side3s frittalende sexekspert. Hver tirsdag svarer hun på spørsmål fra leserne.

SEND INN SPØRSMÅL: Lurer du på noe om sex? Bruk skjemaet i bunn av artikkelen, og send inn spørsmål. Du forblir helt anonym!

Tatt på fersken

SPØRSMÅL: Jeg og "nabo-gutten" har holdt på i over lengre tid nå, men kontakten har vært mindre den siste måneden på grunn av en episode som oppstod hjemme hos meg. Han lånte toalettet vårt, og brukte veldig lang tid. Vi har ikke nøkkel på dette toalettet, og jeg trodde han var ferdig siden det hadde gått så lang tid. Da jeg selv skulle en tur dit, åpnet jeg døren og der satt han med en stiv en og koste med seg selv. Han dro hjem ganske så raskt etterpå, og som sagt, vi har hatt mindre kontakt siden. Jeg vil fortsatt holde kontakten, og liker han veldig godt, men det er han som er tilbakeholden etter denne episoden. Hva skal jeg gjøre for å få han tilbake? Bør jeg snakke om hendelsen?

- Kvinne (18)

SVAR: Det er jo litt spesiellt det som skjedde, og han er sikkert veldig flau over at du kom inn så det er naturlig å tro han ikke har turt å tatt så mye kontakt på grunn av det. Det du kan gjøre er å si at du fortsatt vil treffe han og at du ikke bryr deg om det som skjedde og at du ikke tenker noe mer på akkurat det. Lykke til!

- Ann Mari

Pulekompis

SPØRSMÅL: Hei, jeg er en veldig seksuelt frustrert gutt. Jeg er ikke ute etter noe forhold, mer en ''fuckfriend'', men sliter med å finne en slik. Hvordan klarer man å lage en slik avtale om jeg kan kalle det det med en kvinne?

- Mann (18)

SVAR: Det er nok litt vanskelig å få til en slik "avtale" i din alder, det er generellt ikke lett å holde på slik heller, fordi det ender veldig ofte med at den ene vil mer enn den andre og følelser kommer inn i bildet. Om du møter ei jente og dere har sex, og du vil fortsette med kun det så vær ærlig. Si at du ikke er ute etter ett forhold, men kun sex. Da er det opp til henne om hun ønsker det samme eller ikke.

- Ann Mari

LES OGSÅ:

Orgasme

SPØRSMÅL: Jeg og kjæresten min har et godt forhold sammen og er seksuelt aktive. Vi har samleie over ganske lang tid, men problemet er at kjæresten min ikke får orgasme. Hun får det kun når hun gjør "arbeidet" selv. Mine intime deler er helt normale så jeg føler ikke at det ligger noe der. Har du noen tips på hvordan jeg kan gi henne orgasme? (Vi har lange forspill, men hjelper dessverre ikke)

- Mann (20)

SVAR: Mange jenter sliter dessverre med å oppnå orgasme under samleie, du sier at hun får det om hun onanerer, så da skal det være fullt mulig at du skal klare det samme ved å tilfredstille henne også. Mange jenter holder igjen litt og tør ikke helt åpne seg for partneren sin når de har sex. Det kan komme av mange grunner, men det beste du kan gjøre er å få henne til å føle seg trygg slik at hun slapper av når dere har sex, det er kjempebra dere bruker lang tid på forspill og fortsett med det! Spør henne hvordan hun liker det, og om hun føler seg vel med det så kan hun vise deg hvordan hun liker å bli tatt på. Alle jenter er jo forskjellig og liker forskjellige ting, så nøkkelen til at hun skal få orgasme sammen med deg er at dere sammen finner ut hvordan hun liker det og at hun "korrigerer" litt underveis, om det trengs. Og det er ikke kritikk, bare lettere for dere begge for å nå mål.

- Ann Mari

Finger i rumpa

SPØRSMÅL: Jeg har hørt at noen gutter liker en finger i rumpa. Men hvordan gjør man det? Jeg prøvde en gang jeg satt oppå kjæresten min men jeg fikk den ikke inn og det ble bare flaut... Men han sa ingen ting, han bare prøvde å ta fingern inn i min rumpe. Huff, jeg synes det hele er ganske flaut ...

- Kvinne (19)

SVAR: Det er nok litt tabu for gutta dette her. Det skal liksom ikke snakkes så høyt om fordi de er redde for å bli stemplet for det ene og det andre, noe som bare er dumt. Gutta har faktisk G-punktet sitt der så det er naturlig å utforske det, og det værste som kan skje er jo at dere ikke liker det, men da vet dere jo det! Prøv med litt glidemiddel og gå forsiktig frem, da glir det lettere og føles mer behagelig. Om han ikke vil gå hele veien så kan du bare massere rundt området også og se om han liker det, orgasmen skal vistnok bli mer intens og sterkere da siden det er så følsomt med mange nerver.

- Ann Mari

Oralsex

SPØRSMÅL: Hei, Kan du forklare litt mer om oralsex, hvordan en jente skal bruke munnen sin? Tunge, leppe eller tann?

- Kvinne (19)

SVAR: Alle har nok sin egen fremgangsmåte på hvordan de liker å utføre oralsex, men en viktig ting er å bruke nok spytt, eventuellt glidemiddel. Som på oss jenter, så er det ikke godt om det er tørt! Det er masse forskjellig du kan gjøre; kysse, slikke, suge, runke...og de fleste setter nok pris på minst mulig tenner. Så lenge tunga dekker tennene så er ikke det noe problem. Jeg synes det er greit å starte litt rolig og heller øke tempoet etterhvert, bytt på å slikke og suge og bruke hendene. Variasjon er greit så det ikke blir overfølsomt for penisen, når du merker han liker det du gjør så fortsett med det og samtidig gjør det fortere og hardere.

- Ann Mari

SPØRSMÅL: jeg har vært sammen med kjæresten min i 1 og et halvt år nå, og vi har fantastisk sex! Men det er et spørsmål jeg lurer på, hun liker ikke at jeg slikker henne nedentil. Jeg liker å slikke henne, men hun vil ikke la meg gjøre det. Har du noen tips som kan gjøre at hun vil føle seg mer konfortabel med dette?

- Mann (16)

SVAR: Det her kan komme av at hun ikke føler seg så vel med det, at hun ikke kjenner sin kropp godt nok til å la deg gjøre det eller at hun er sjenert for akkurat oralsex. Om hun ikke vil så skal ikke du presse henne til det, da nyter hun det ihvertfall ikke. Oppfordre henne heller til å ta mer på seg selv slik at hun blir vant med den følelsen. Og når det kommer til slikking så er det jo heller ikke alle som liker akkurat det, alle er forskjellige på hva de tenner på.

- Ann Mari

LES OGSÅ:

For stor penis

SPØRSMÅL: Jeg er ikke i et permanent forhold, men er mer typen som går fra jente til jente. Årsaken til at jeg ikke tør å binde meg er at jeg føler penisen min er i overkant stor. Jeg føler rett og slett den er litt for stor og at den er litt i veien i visse situasjoner. Jeg vet ikke om jentene liker at den er for stor. Hva tenker du om dette problemet?

- Mann (17)

SVAR: Siden du har en stor penis så er det viktig at dere bruker lang nok tid på forspill slik at jenta er ordentlig våt før dere har sex. Ellers kan det gjøre vondt og det setter en stor stopper på nytelsen, størrelsen din er ikke noe problem med tanke på et forhold med ei jente. Jeg tror ikke at jenta klager over at du er for stor om dere har bra sex, du må bare bruke det til din fordel, passe på at hun som sagt er våt nok og klar for sex - bruk gjerne glidemiddel for å få henne våtere og start forsiktig. Alle jenter er forskjellig nedentil så alle vil være annerledes med tanke på hvordan dere passer sammen der nede.

- Ann Mari

Fetish

SPØRSMÅL: Hei! Jeg liker å bli slikket på tærne før sex. Er jeg normal, eller er dette noe jeg må slutte med?

- Mann (19)

SVAR: Det er nok en del som har "tå-fetisj" og det er helt normalt. Så lenge den du har sex med er med på det samme som deg, så ser jeg ingen grunn til å slutte med det.

- Ann Mari

Mistet sexlysten

SPØRSMÅL: Hei! Jeg har et stort problem. Jeg tenner ikke på typen min. Vi har vært sammen 3 år, sexlivet dabbet av for 2 år siden. Hver gang vi har sex må jeg "ta en for laget". Tips til hva jeg kan gjøre for å få sexlivet i gang igjen?

- Kvinne (20)

SVAR: Da må du først tenke over hvorfor du ikke tenner på han lenger og hva som er grunnen til det, som oftest så er ikke sex grunnen. Det er vanlig at hverdagen tar over og det blir mindre sex når den første forelskelsen har gått over, men man skal ikke stoppe å ha sex. Da blir forholdet ikke noe bedre, jeg mener at et godt forhold består av mye og bra sex, at man legger de hverdagslige tingene til side når man går i seng sammen. Jeg tror nok det beste er at du også snakker med kjæresten din om dette, han har sikkert merket at dette har forandret seg også, så det er viktig å være åpne om det og heller finne en bra løsning sammen enn at begge ignorerer det og lar det gå sin vante gang. Lykke til!

- Ann Mari

Første gang

SPØRSMÅL: Hei! Jeg og kjæresten min har vært sammen en liten stund nå, men vi har ennå ikke hatt samleie.. Når vet jeg at hun er klar? Og burde jeg ta initiativet eller latt hun gjøre det?

- Mann (18)

SVAR: Når hun er klar er vanskelig å svare på, det er når hun er klar og det kan være alt fra ett par uker til måneder. Hvordan er det når dere er sammen? Tenk over hvordan hun reagerer og svarer igjen når dere er sammen alene og koser og kysser. Snakk med henne om det, at du som kjæreste ønsker å dele dette med henne, men ikke før hun er klar. Da kan dere sammen finne ut når det passer best for dere.

- Ann Mari

Uheldig sprut

SPØRSMÅL: Har vært i et forhold med kjæresten min siden like før jeg fylte 18, og vi har det fortsatt like bra. Hun har aldri vært fan av og få spruten i ansiktet, men endelig(!!!) fikk jeg lov. Jeg var utrolig opphisset, for dette er noe som har tent meg lenge. Desverre kom det veldig fort og ganske masse og det traff hun i det ene øyet. I ettertid har hun sagt at øyet ofte blir litt rødt, og det er ikke alltid hun ser like godt på det. Bør vi kontakte lege?

- Mann (21)

SVAR: Dere trenger ikke kontakte lege, bare vær obs på å ikke få det i øyet, det er ikke alltid like lett og om det skjer igjen så skyll øyet godt med vann og fjern øyesminken om hun har det. Det er faktisk helt sinnsykt vondt om det treffer skikkelig så det kan hjelpe å legge noe kaldt over. Men dette er noe som går over etterhvert.

- Ann Mari

LES OGSÅ:

Desperat

SPØRSMÅL: Hei. Jeg begynner å bli helt desperat etter å komme i et forhold, og det plager meg veldig. Hver gang jeg møter en person så begynner jeg med en gang å tenke på om vi passer bra sammen, kan få pene barn sammen og rett og slett planlegger hele fremtiden min med den personen (inne i hodet mitt altså). Dette er snakk om første møte! Jeg har virkelig lyst på et forhold med noen, men jeg føler aldri at jeg møter noen som også er interessert i meg på den måten. Av og til møter jeg noen på byen, og da ender det opp med sex. Om jeg er heldig og det blir sex, så sliter jeg litt dagen derpå, og er litt flau og sjenert, så jeg får liksom ikke vist noe særlig av personligheten min heller. Hva gjør jeg? Nå er jeg ikke veldig interessert i å møte noen når jeg er ute på byen da, men jeg slapper så mye mer av når jeg er full og blir litt tøffere. Og det hender jo at man treffer noen skikkelig bra personer ute på byen også? Jeg begynner å bli så desperat at det tar over hele følelseslivet mitt, og det fører ofte til at jeg er lei meg og trist, og jeg mangler intimitet.

- Kvinne (25)

SVAR: Jeg føler ofte at det er slik at den som søker kjæreste ofte ikke finner det, men de som ikke tenker over det og ikke er særlig gira på det treffer gutter som er kjærestepotensiale mer enn den andre. Så hva med å bare stresse litt ned med tanken om ett forhold? Så om du møter en gutt så ikke gi alt av deg selv med en gang og hold litt igjen, om jeg møter en gutt og han er overivrig og "desperat" så blir jo det slitsomt, lite interessant og jeg backer unna. Så jeg tror kanskje gutta tenker det samme; om de vet at hun jenta vil bli sammen med seg så blir det litt for mye med tanke på at dere ikke kjenner hverandre noe særlig. Det går absolutt ann å møte gutter på byen, men det er kanskje ikke kjærestemateriale det man våkner opp med dagen etter..? Det går ann å feste, komme på en liten snurr, flørte å ha det gøy uten å gå hele veien ved å ha sex med en gang. Utveksle nummer og snakk sammen dagen etter og avtal og møtes en senere gang? Om han flørter og at han ikke får deg med hjem vil jo bare øke interessen hans og kanskje vil det utvikle seg til noe mer... Lykke til!

- Ann Mari

Penisproblem

SPØRSMÅL: Jeg har hatt kjæreste i 1 år nå ca. Men hver gang vi skal ha sex eller på noen annen måte se hverandre nakne, må alltid typen min få "den" opp før jeg får se den. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke kan få se han naken i slapp tilstand. Jeg har enda ikke sett hans slappe penis, men bare erigert. Hvorfor er det slik?

- Kvinne (19)

SVAR: Det er nok et lite kompleks for han, guttene vil jo som regel alltid at penisen skal se størst mulig ut. Han vil jo bare føle seg mest mulig bra ut for deg, men du kan jo fortelle han at han ikke trenger å stresse med dette. Vi vet jo at penisen er mindre i slapp tilstand!

- Ann Mari

LURER DU PÅ NOE OM SEX? BRUK SKJEMAET NEDENFOR, OG SEND INN SPØRSMÅL. DU FORBLIR HELT ANONYM!

HTML EMBED

Ann Mari svarer ukentlig på spørsmål som blir sendt inn. Du trenger ikke å oppgi ditt virkelige navn, men skriv gjerne noe beskrivende i navnefeltet.