Ann Mari Olsen (23) er Side3s frittalende sexekspert. Hver tirsdag svarer hun på spørsmål fra leserne.

SEND INN SPØRSMÅL: Lurer du på noe om sex? Bruk skjemaet i bunn av artikkelen, og send inn spørsmål. Du forblir helt anonym!

Aldersforskjell

SPØRSMÅL: Hei! Vet ikke helt hvorfor jeg skriver dette her, men jeg har et stort behov for å prate ut om det... For en tid tilbake traff jeg ei kjempeflott jente. Med en gang jeg så henne, ble jeg fullstendig fortapt, og helt siden da har jeg ikke klart å tenke på annet enn henne. Jeg har pratet litt med henne i ettertid, og hun virker interessert i å snakke med meg, men jeg jeg vet ikke om hun også er interessert i noe mer enn bare vennskap. Det store problemet er nemmlig at hun er 24 og jeg 18. Har snakket med folk om dette, og jeg får mange delte meninger om aldersforskjellen. Jeg har pratet med noen gode kompiser og de sier at jeg ikke skal bry meg om det, for hun har tidligere sagt at jeg virker veldig voksen. Jeg trenger virkelig noen råd fra deg nå! Er helt fortapt i denne jente, som jeg traff for ca. en måned siden.

- Mann (18)

SVAR: Vet du hva, aldersforskjell har ingenting å si. Det blir bare ett problem om dere lar det bli ett problem, og om hun hadde ment du var for ung så hadde hun nok sagt det med en gang også. Det enkleste er jo bare å drite i hva andre måtte mene, og heller følge dine egne følelser og ønsker! lykke til.

- Ann Mari

Tilfredsstille

SPØRSMÅL: Vil så gjerne tilfredstille kjæresten mer når han er på toppen, føler han gjør alt arbeidet. Tips? Finger i rompa er uaktuelt.

- Kvinne (20)

SVAR: Det er mye man kan gjøre uten om å bare ligge der; ta på han, kyss han på brystkassa, halsen, ørene og armene, ta beina rundt ham eller spre dem skikkelig... Lugg ham forsiktig og kyss ham hardt. En finger bak kan kanskje bli litt mye, men mange liker at du tar dem på rumpa, klem og sett «klørne» dine på rumpeballene og dra dem oppover ryggen hans.

- Ann Mari

Trekant?

SPØRSMÅL: Jeg har kone og barn og mye av tiden går med til hverdagslige ting, sexlivet har blitt dårligere og dårligere etter som forelskelsestiden er over. Har du noen tips som kunne bedre vårt sexliv? Tenkt litt på trekant/swingersklubb og så videre, men føler vi ikke er helt der enda. Hvordan er det lettest å få med kona og en annen til sengs?

- Mann (31)

SVAR: Før du tenker på å ta med noen andre i sengen så må dere først ordne opp i sexlivet deres. Det er helt vanlig at det dabber av etterhvert, men selv om dere er travle mennesker så må dere også stoppe opp å nyte alenetid sammen. Ett bra samliv er avhengig av at dere har bra sex sammen så prøv å få barnepass to-tre ganger i måneden og bruk tiden dere har alene sammen. Det er så lett å havne i en ond sirkel der sex blir nedprioritert pga hverdagslig stress og da tenker man alltid at man er trett og lei når dagen er over, om man derimot har jevnlig og bra sex så blir hverdagen så mye bedre. Det er faktisk så enkelt... Når det kommer til å få med en ekstra person i sengen så er det avhengig av at dere begge kan være såpass ærlige og sikre på hverandre at dere tillater det. Og det er noe dere må snakke sammen og være 100% sikre på før dere gjør det.

- Ann Mari

For liten ...

SPØRSMÅL: Hei. Jeg er en 20 år gammel gutt som fortsatt er jomfru. Jeg er en del kraftig og ganske liten nedentil. Normalt så er jeg ikke fokusert på penisstørrelsen min, men jeg er for redd for at jeg skal skuffe den jenta jeg blir sammen med og det svekker selvtilliten min en del fordi jeg ikke tør å gå opp til en jente. Hva kan jeg gjøre?

- Mann (20)

SVAR: Det er nok mer at du er bekymret på deg selv og det eneste som hjelper er å legge vekk disse tankene. Det er lett for andre å si dette og selvtillit er noe man må jobbe med og som kommer med tiden. Start med å tenke at du er bra nok og når du møter ei jente så ikke vær redd for å ta initativ, smil, vær deg selv, vis dine beste sider til henne og tør å takle et nei om det kommer. Da er det bare å prøve videre med mer erfaring enn du hadde først. Lykke til!

- Ann Mari

Er jentene opptatt av størrelsen?

SPØRSMÅL: Jeg har en helt normal penis, men av og til så føler jeg at den blir liten. Bryr jentene seg generelt om hvor stor en penis er?

- Mann (18)

SVAR: Jeg skal ikke nekte for at størrelsen har noe å si, men den har absolutt ikke alt å si. Vi jenter drømmer ikke om en megasvær penis, det er nok dere gutta som er mer besatt av å være størst mulig. Vi liker å bli tilfredstilt, vi liker å kjenne penisen trenge inn i oss og kjenne den når vi har sex. Når det er sagt så er også alle jenter forskjellig nedentil slik at noe som føles stort for meg kan føles mindre for en annen jente. Og slik er det for gutta også, ikke tenk på størrelsen din, den får du ikke gjort noe med, bare ha så bra sex som mulig.

- Ann Mari

22 år og jomfru

SPØRSMÅL: Hei. Er 22 år og er fortsatt jomfru. Venter fortsatt på en spesiell jente. Men lurer på hvordan dere damer ser på en mann som er jomfru? Er det bra eller dårlig ting for dere?

- Mann (22)

SVAR: Mange, både gutter og jenter stresser desverre altfor mye med å ha sex tidlig og angrer, og jeg synes det er mye kulere at du venter til du møter noen du vil dele det med og det står respekt av at du tør å stå imot sexpresset som er i disse dager. Om jeg hadde møtt en gutt som hadde vært jomfru hadde jeg syntes det hadde vært spennende, spesielt og bra at han ville ha delt det med meg. Og slik tenker mange jenter, så ikke stress med å få det unngjort, vent til du møter den jenta du synes det er verdt å dele det med.

- Ann Mari

Blir ikke skikkelig kåt

SPØRSMÅL: Hei! Jeg føler aldri at jeg blir ordentlig kåt. Jeg onanerer ekstremt sjeldent, fordi det ikke passer meg å gjøre det. De sjeldne gangene jeg gjør det føler jeg meg «skyldig» etterpå. Jeg har hatt sex, og liker tanken på å ha det, jeg tør bare ikke helt slippe meg ut i det igjen. Er det meg det er noe rart med? Eller hva kan jeg gjøre?

- Kvinne (19)

SVAR: For å ha bra sex, bli ordentlig tent og kåt, må man først klare å nyte seg selv og være trygg på seg selv. Sett av tid til å utforske deg selv, ikke start rett på underlivet, men ta på hele kroppen. Finn ut hvor du synes det er godt å bli tatt på, kroppen har utrolig mange erogene soner og det er forkjellig fra person til person hvor man liker best å bli stimulert. At jenter onanerer er ikke like vanlig å snakke om som at gutter runker. Det er liksom mye mer tabu, noe jeg synes er helt feil. Alle gjør det jo, og bra er det! Så den følelsen du har etterpå kommer kanskje av at du føler at det er feil, men det er det jo absolutt ikke!

- Ann Mari

Lat fyr...

SPØRSMÅL: Hei! Jeg og kjæresten min har vært sammen i halvannet år nå, og har bodd i lag i snart 6 måneder. Vi har forsovidt et bra sexliv, problemet er at han sjeldent tar iniativet og det er som oftest jeg som må starte det hele. I tillegg vil han alltid ha meg på toppen. Det er ikke noe problem, jeg liker det best. Men jeg skulle ønske han av og til dominerte litt og tok litt kontroll. Har prøvd å snakke med han om det, men jeg mistenker egentlig at han bare er litt lat om jeg kan si det.. Hmm.. Har du noen tips?

- Kvinne (21)

SVAR: Det kan nok godt hende han er lat - og noen ganger er det ok, men ikke hele tiden. Jeg tror han har falt inn i en vane at han vet at du kan gjøre "jobben" bra, så hvorfor gjøre noe annet. Si til han han du hadde elsket at han tok kontrollen over deg og bestemte hva dere skulle gjort. Om han ikke tar det hintet så bind deg fast i senga og rop på han, da MÅ han jo gjøre noe, hehe...

- Ann Mari

Er det en myte?

SPØRSMÅL: Er det kun myte, fantasi at jenter i 20 årene kan tenne på mannfolk som er en del eldre?

- Mann (40)

SVAR: Nå kan ikke jeg snakke for alle jenter, men mange av mine venner og inkludert meg liker eldre menn. Det finnes så klart forskjellige grenser på hva man synes er ok, men generellt ville jeg sagt ja til spørsmålet ditt.

- Ann Mari

Strap-on

SPØRSMÅL: Strap-on!? Jeg har alltid vært seksuelt eksperimentell. Derfor har jeg og kjærsten gjort mye gøy sammen. Men nå er det blitt kleint fordi hun har kjøpt en strap-on dildo som hun ønsker å teste på meg. Jeg føler to ting på en gang. Jeg har litt lyst, men på den andre siden så ønsker jeg fremdeles å være mannen i forholdet. Dette vil forandre alt! Hva skal jeg gjøre?

- Mann (21)

SVAR: Så lenge du føler du har litt lyst så sier jeg kjør på! Det er jo bare spennende å prøve ut nye ting, og siden dere begge liker det så finner dere ikke svaret før dere prøver. Men du kan jo bare si til henne at du liker best å kontrollen, og om det føles feil, så stopper dere bare.

- Ann Mari

Bare misjonæren

SPØRSMÅL: Hei, Ann Mari! Jeg og kjæresten min har vært sammen i snart tre år og vi bor også sammen. Jeg skjønner jo at det at vi er «på hverandre» hele tiden kan ha noe med problemet mitt å gjøre, men jeg syns sexlivet vårt er så utrolig kjedelig. Jeg har spurt om ikke vi kan bruke leketøy, alt fra vibratorer til blindfold, men han vil ikke ha noe av dette. Han sier han vil at alt skal være «naturlig», men jeg syns det blir fryktelig kjedelig med bare misjonæren hver gang. Dette frusterer meg veldig, og de gangene jeg tar det opp med han så sier han at jeg krever for mye. Gjør jeg det? Han er 30 år og mener at han er for gammel til å ha sex hver dag, noe jeg mener er bare tull. Jeg spør jo ikke om sex hver dag, er bare det at jeg vil piffe det opp men jeg møter bare en vegg. Dette er noe som for meg blir et større og større problem, og jeg føler at jeg snart gir opp. Har du tips til hva jeg kan si eller gjøre? Takk!

- Kvinne (25)

SVAR: Du har jo allerede tatt det opp med han og jeg synes absolutt ikke at du forlanger for mye. Alle i et forhold får etterhvert favorittstillinger og det kan ofte bli det samme, men det er jo greit det så lenge dere også utforsker litt! Det er viktig i et forhold at man ikke kjører samme løpet hele tiden, det gjelder også med sex. Hva med om du tar initiativet og går og handler inn for eksempel glidemiddel og en vibrator, og tar den frem neste gang dere har sex? Jeg tror nok han vil like det, men kanskje han også ikke føler seg helt vel med å ta initiativ fordi han ikke er så erfaren på akkurat det punktet? Vis han hvordan du liker det, og gjør ting du vet han tenner på og forhåpentligvis så vil dette hjelpe!

- Ann Mari

Analsex

SPØRSMÅL: Hei Jeg har lyst til å ri mannen min, analt. Gode råd tas imot med takk... Dette er noe vi utforsker nå og jeg synes det er spennende...

- Kvinne (?)

SVAR: Å sitte øverst er faktisk en bra stilling siden du bestemmer tempoet på hvor fort han trenger inn og hvor langt inn han kommer. Det er egentlig ikke så forskjellig fra å ri han ved vanlig samleie om du er vant med analsex. Du kan jo også sette deg øverst, men motsatt vei for variasjon. Bare husk å bruk god tid til å varme opp og rikelig med gidemiddel.

- Ann Mari

Jenter i skinnjakke...

SPØRSMÅL: Jeg syns det er fint med jenter i skinnjakke, og ønsker at kjæresten min skal ha på seg jakken sin når vi har sex. Hvordan bør jeg gå fram for å si noe sånt?

- Mann (27)

SVAR: Bare fortell henne at du synes det er sexy, at du skulle ønske å se henne i det mens dere har sex. Jenter liker å kle seg ut å føle seg sexy, og når en gutt forteller oss at vi ser sexy ut i det og det, da liker vi også å bruke det. Sleng på henne et par høye hæler også så tror jeg dette går straka veien for deg jeg!

- Ann Mari

LURER DU PÅ NOE OM SEX? BRUK SKJEMAET NEDENFOR, OG SEND INN SPØRSMÅL. DU FORBLIR HELT ANONYM!

HTML EMBED

Ann Mari svarer ukentlig på spørsmål som blir sendt inn. Du trenger ikke å oppgi ditt virkelige navn, men skriv gjerne noe beskrivende i navnefeltet.