Ann Mari Olsen (23) er Side3s frittalende sexekspert. Hver tirsdag svarer hun på spørsmål fra leserne.

SEND INN SPØRSMÅL: Lurer du på noe om sex? Bruk skjemaet i bunn av artikkelen, og send inn spørsmål. Du forblir helt anonym!

Gode sextips

SPØRSMÅL: Hva er det beste sextipset (eller har du kanskje fem) du kan gi til en ung mann på 21 som er i et ganske ferskt, men seksuelt aktivt forhold med ei villig jente? Setter pris på konkrete tips.

- Mann (21)

SVAR: For oss jenter så får vi forskjellige orgasmer (vaginal, g-punkt, klitoris...), fokuser på g-punktet hennes mens du slikker henne, og hun vil få en mye sterkere orgasme og vil garantert elske det! G-punktet finner du ved å ta en eller to fingre inn i skjeden hennes, inn og opp et par cm med en «kom hit»-bevegelse. Legg en pute under rumpa hennes også, så du kommer lettere til og stimulansen øker. Sexleketøy spriter jo også veldig opp og er verdt å prøves, her kan man ha det mye gøy.. Overrask dama med noen leker til henne og for eksempel glidemiddel med smak som en liten ekstra ting. Vinn-vinn situasjon for dere begge.

- Ann Mari

Hvordan holde lenger?

SPØRSMÅL: Hei. Jeg og kjæresten min har nettopp blitt sammen etter å holdt på i 4-5 måneder. De månedene vi har holdt på har vi bare tatt det første steget. Runking og fingring med litt suging og slikking. Men nå har vi begynt å ha samleie, men tingen er at jeg holder bare 20-30 sekunder før jeg kommer. Jeg holder 4-5 min når hun suger og runker. Hva kan jeg gjøre for å holde lenger? Og er det vanlig å trekke seg ut når jeg kommer (siden vi har sex uten kondom)? På forhånd takk.

- Mann (19)

SVAR: Du må trene deg opp for å holde ut lenger. Når du kjenner du nærmer deg klimaks, så trekk deg ut. Start for eksempel med å slikke henne til du føler deg klar igjen, og når du kjenner at du nærmer deg igjen, så gjør det samme. Det kan virke vanskelig og ikke så fristende å hele tiden trekke seg ut og ikke få orgasme, men jo mer du gjør det, jo mer vil du øke utholdenheten din. Så treningen vil være verdt det, for dere begge! Når det kommer til det at du trekker deg ut, så er det nok mange som gjør det, men det anbefales virkelig ikke. Det fungerer ikke som prevensjon og jenta di kan bli gravid. Selv om du trekker deg ut og spermen ikke havner inni jenta så kan det komme ut noen sædceller før selve orgasmen, og da kan det fort bli problemer ... Om dere ikke vil bruke kondom, så kan hun ta seg en tur til legen og få den prevansjonen som passer best for henne.

- Ann Mari

LES OGSÅ:

Sjekketriks

SPØRSMÅL: Hei Ann Mari! Har ei jenta jeg har lyst å sjekke opp, men er usikker på hvordan jeg skal gå frem. Har du noen gode sjekketriks? Og hvilken funker best på deg?

- Mann (17)

SVAR: Jeg må ha mye uflaks her, for jeg blir som oftest utsatt for kleine sjekketriks og får nesten litt angst om jeg merker en gutt kommer opp kun for å prøve å sjekke meg opp. Om det er så opplyst at du er på sjekker'n så blir det lite interressant for min del. Jeg liker å gjøre litt av jobben der selv, slik at det er spennende - og slik tenker nok mange jenter. Google "dårlige sjekketriks" og du finner hva du IKKE skal si! Om du kjenner jenta fra før eller ikke vet ikke jeg, men du må få henne til å synes du er interessant, og skille deg ut - på en positiv måte. Vi elsker at gutta har humor slik at vi har det gøy mens vi snakker, jeg synes ihvertfall det er veldig viktig. Så vær blid, gi henne kompliment, flørt og hver deg selv. Om du øver inn noen gloser så blir det uekte, og da merker vi at det blir unaturlig. Lykke til!

- Ann Mari

Når er hun klar for sex?

SPØRSMÅL: Hei Ann Mari! Lurer på når man vet at ei jente virkelig er klar for sex. Har hatt ei jente hjemme hos meg når jeg har vært aleine hjemme et par ganger, men vi har kun rotet, og hun har ikke virket til å ville ta det siste steget. Har du noen tips på hvordan vi kan klare å ta det siste steget?

- Mann (17)

SVAR: Så lenge du merker at hun ikke er klar så er hun ikke det, om du prøver å ta steget videre og hun ikke er med på notene, så ikke gå videre. Du skriver at du er 17 år og da regner jeg med at hun er omtrent like gammel som deg, og det er jo ikke så gammelt. Det er i den her alderen man begynner å ha sex og da er man ofte litt usikker og jeg håper ikke dere stresser med å gå for fort frem. Vent til dere begge er klare, og det finner dere ut ved å være åpne om det sammen.

- Ann Mari

Dårlig selvtillit

SPØRSMÅL: Hei Ann Mari! Jeg har verdens beste kjæreste. Han er alt en jente kunne tenke seg og mer. Hver dag han sier han at jeg er perfekt. Likevel føler jeg meg ikke god nok for han. Hver eneste dag går jeg og tenker på hva jeg må forandre på meg selv og hvordan jeg kan gjøre kjæresten mer fornøyd. Jeg går og tenker konstant på eksene hans og tenker hver dag at han må ha hatt det finere sammen med de enn med meg. Jeg lider av ekstrem dårlig selvtillit.. Har du noen ideer om hva jeg bør gjøre? Jeg sliter veldig, og dette plager meg grenseløst.

- Kvinne (23)

SVAR: Kjæresten din virker som en veldig bra gutt, både som person og som kjæreste for deg. Dårlig selvtillit er noe jenter opplever en eller annen gang i livet, i forskjellig grad. Jeg har ikke alltid hatt bra selvtillit og det var tider før da jeg var yngre jeg følte meg usikker på mye. Men det jeg har opplevd, er at sjalusi er en helt unødvendig følelse som man som oftest bare påfører seg selv ved dårlige tanker. Jeg har den regelen at jeg ALDRI sammenligner meg med andre, så om den jenta ser slik ut og hun er flink til det og det, så får jeg aldri blitt som hun uansett. Jeg er meg, og det er jeg stolt av. Alle har dårlige dager hvor man ikke føler seg bra, men det gjelder å fokusere på det positive. Det høres veldig lett ut å si, men så fort man slipper negative tanker om kropp og usikkerhet, så blir man vel med seg selv. Og når man er det så betyr ikke andres meninger så mye, jeg har lært meg å gi litt faen rett og slett. Ingen er perfekte, og du er bra nok som du er. Ekskjærester kan være et ømt punkt, men det er en grunn til at de er ekskjærester ... Kjæresten din elsker deg og er sammen med deg fordi han synes du er best, så ikke tenk på fortiden. Den er der uansett og man får ikke gjort noe med det, men det hjelper også å være åpen om det til kjæresten din. Fortell han at du ikke liker tanken på at han har vært sammen med andre slik at han vet om det, og kan hjelpe deg med å ikke tenke på dem.

- Ann Mari

LES OGSÅ:

Hvor viktig er kysset?

SPØRSMÅL: Hei Mari! Det å kysse og det å bli kysset er svært individuelt hvordan en liker det. Men har du noen gode råd til hvordan jeg kan kysse en jente best mulig, for å virkelig imponere henne? Hvordan liker du å bli kysset? Hva er dine beste opplevelser? Er det greit å bruke mye tungen, eventuelt hvordan? Mange gutter er opptatt av at jenta skal ha stor fyldige lepper, men hva tenker dere jenter om gutter som har relativt store fyldige lepper? Eller små og stramme lepper?

- Mann (20)

SVAR: Jeg synes det er kjempeviktig å ha en kjemi på kyssing. Er kyssinga dårlig, så lover det jo ikke akkurat så bra med tanke på videre steg, det blir litt turn off. Jeg har mange bra opplevelser her, men jeg kan også huske en som ikke helt var på grep og ikke skjønte noen hint. Så om du er litt usikker så er det egentlig bare å «follow the flow», det går helt naturlig. Eneste som ikke funker er å stikke tunga inn som en gal. Det er godt å kysse og kline hardt og heftig, men det blir feil om man får følelsen av at man svelger noe. Jeg liker fyldige lepper, det er veldig mykt og behagelig og en blanding av tunge og lepper er perfekt.

- Ann Mari

Jenters favorittstilling?

SPØRSMÅL: Hei. Ifølge deg selv, og venninner og jenter du har snakket med, hva vil du si er flest jenters favorittstilling i senga?

- Mann (23)

SVAR: Oi, det er jo veldig forskjellig da... Men topp tre vil jeg tippe er doggystyle, jenta på topp og spoon.

- Ann Mari

LES OGSÅ:

Anale gleder

SPØRSMÅL: Hvordan kan jeg få kjæresten min til å teste ut analsex?

- Mann (17)

SVAR: Du må bare ta det opp med henne at du vil teste ut det. De fleste jenter er også nysgjerrige på det, men redde for at det skal gjøre vondt. Og det gjør det hvis dere ikke gjør det riktig og om hun ikke slapper ordentlig av. Start veldig rolig og ta steg for steg etter hvert som hun slapper av og blir mer tent. Start med en finger i begynnelsen.. Og bruk glidemiddel, uten det vil det gjøre vondt. Om hun ikke føler seg klar for analsex nå, så ikke press henne til det, vent til hun føler seg klar til det.

- Ann Mari

SPØRSMÅL: Hei. Jeg tenner sånn på å få en finger i rumpa, men tør ikke fortelle det til elskeren min. Har du noen smarte tips?

- Mann (26)

SVAR: Mange menn gjør det og det vet vi damer. Men det er ikke bare for oss å gå frem til det uten noen hint siden mange menn også er veldig imot det. Så bare gi henne et lite hint på at du liker det, at du er keen på å la henne gjøre det på deg. Det enkle er ofte det beste.

- Ann Mari

LURER DU PÅ NOE OM SEX? BRUK SKJEMAET NEDENFOR, OG SEND INN SPØRSMÅL. DU FORBLIR HELT ANONYM!

HTML EMBED

Ann Mari svarer ukentlig på spørsmål som blir sendt inn. Du trenger ikke å oppgi ditt virkelige navn, men skriv gjerne noe beskrivende i navnefeltet.

LES OGSÅ: