Ann Mari Olsen (23) er Side3s frittalende sexekspert. Hver tirsdag svarer hun på spørsmål fra leserne.

SEND INN SPØRSMÅL: Lurer du på noe om sex? Bruk skjemaet i bunn av artikkelen, og send inn spørsmål. Du forblir helt anonym.

Sugeteknikk

SPØRSMÅL: Hei. Kan du gi meg ett eller flere tips til gode sugeteknikker? Hva er forventet (deep throat?), og hva synes guttene er spesielt godt? Takk for svar!

- Kvinne (21)

SVAR: Det er jo så mye man kan gjøre, jeg liker å variere og jeg tror gutta liker det også. Varier med hastighet og trykk, med hender og ikke, pass på å bruke nok spytt og skjul tennene med tunga di slik at de ikke kommer i veien. Det er nok ikke forventet at du må prøve på deep throat, men de aller fleste liker nok det. Om du ikke liker det så dropp det, det er jo ikke særlig tennende med brekninger! Ta heller så langt ned du klarer og sug deg «oppover» igjen, det funker like bra. Men det aller beste tipset jeg kan gi, er at du viser at også du liker å suge han, at du tenner på det og at det ikke bare er en «jobb».

- Ann Mari

Intimbarbering

SPØRSMÅL: Jeg barberer meg hver gang jeg skal ha sex og lurer på om jenter liker barbert eller med hår, vet du noe om det?

- Mann (20)

SVAR: Jeg liker det ihvertfall rimelig «cleant» og det gjør også de fleste i min venninnegjeng, men dette er jo også selvfølgelig en smaksak.

- Ann Mari

Orgasme

SPØRSMÅL: Hei! Jeg er 22 år og har aldri fått en innvendig orgasme, altså mens han er inne i meg. Jeg har ikke problemer med å få orgasmer utvendig når jeg blir lekt med, men det irriterer meg noe inderlig at jeg ikke får orgasme mens gutten er inne i meg. Jeg har vært i flere forhold, men aldri har noen klart å få meg til å komme innvendig. Jeg vet liksom ikke hvordan det skal kjennes, føles eller hvordan jeg skal få det til å skje. Jeg har virkelig lyst til å få det til og vite hvordan det kjennes. Jeg er også interessert i å vite hva du/andre synes føles best, om det er innvendig eller utvendig orgasme? Håper på svar!

- Kvinne (22)

SVAR: Vaginal orgasme (den innvendige orgasmen) er mye, mye sterkere og må i grunn bare oppleves. Det er lettere å få orgamse ved å stimulere klitoris, for å få vaginal orgamse føler jeg at man må «konsentrere» seg litt og være skikkelig kåt. Det kan hjelpe om du legger en pute under rumpa di mens dere har sex slik at han kommer lettere til G-punktet ditt og om du tar beina på nakken han mens han ligger over deg hjelper også.

- Ann Mari

SPØRSMÅL: Hvordan gir jeg jenta orgasme under samleiet?

- Mann (17)

SVAR: Det er det desverre ikke ett fasitsvar på. Alle jenter er forskjellige og det beste er at du kjenner jenta du har sex med og at dere sammen finner den beste måten til at hun får orgasme. Når det er sagt så får de fleste jenter orgasme ved at man stimulerer klitoris.

- Ann Mari

Sexleketøy

SPØRSMÅL: Hei, når det gjelder sexleketøy, hva er det som er godkjent å komme hjem med? Var innom kondomeriet for å kjøpe en butt plug til kjæresten min og meg (hun liker å bli lekt med der bak, altså), men da jeg stod der synes jeg alt bare så weird eller perverst ut... Noen favoritter du kan tipse om?

- Mann (25)

SVAR: Det mest vanlige å kjøpe er nok en vibrator eller en dildo, men det er jo opp til dere hva dere vil prøve ut. Om du tror at hun ville likt å teste ut en butt plug så er det absolutt ikke perverst å kjøpe det.

- Ann Mari

Hvordan sprite opp sexlivet?

SPØRSMÅL: Hei. Jeg har vært sammen med kjæresten min i to år, og vi har hatt et veldig bra sexliv. Men i det siste har jeg vært litt lei, eller syntes det har vært kjedelig å ha sex med dama, selv om jeg er veldig glad i henne. Kjenner også at jeg ikke tenner like mye på henne som før, og tenker av og til på å ha sex med andre jenter. Hva kan en gjøre eventuelt for å sprite det opp litt mer? Eller har ikke forholdet en fremtid lenger? For min del, så er sexen en viktig del av et forhold, for at det skal fungere. Håper du har noen råd å komme med.

- Mann (25)

SVAR: Sexlivet kan jo dale litt i et forhold, men det viktigste er jo at det kommer opp igjen og at dere har det bra sammen. Det er normalt å fantasere om andre, men det er jo også forskjell på «sunn» fantasering og det som grenser seg til noe som ikke er bra. Det er jo masse å gjøre for å sprite opp samlivet, det viktigste er faktisk å ha det bra ellers i forholdet også. Er ikke det bra, blir det som regel dårlig i senga etterhvert. Bruk ett minutt lenger om dagen for å kysse henne før dere drar hver deres vei til jobb/studier, ta på hverandre oftere i offentlighet. Og her mener jeg ikke «grafsing», men lettere strøk over rumpa hennes for eksempel, hvisk til henne at du gleder deg til dere kommer hjem - og når dere kommer hjem så gjør begge en innsats for at sexlivet skal være spennende. Prøv stillinger dere har lyst til å teste ut, snakk om fantasiene dere har lyst til å gjøre med hverandre, og vær ærlige med hverandre. Om du merker at forholdet ikke kommer til å funke, så er det jo ikke så mye å gjøre om følelsene ikke er der lenger, men da håper jeg du legger det frem pent for henne og ikke går på en smell og er utro. Lykke til!

- Ann Mari

Kommer for fort

SPØRSMÅL: Hei! Jeg tror ikke jeg klarer og holde meg mer enn maks fem minutter i senga, kanskje ikke du er den rette personen og spørre, men noen tips som kan hjelpe så jeg holder ut lenger?

- Mann (16)

SVAR: Nå vet ikke jeg om du har hatt sex før, men det går an å trene seg til å holde ut lenger og da må du legge inn en liten innsats selv når du onanerer. Når du merker at du er nær ved å komme så stopper du og ikke begynner igjen før du har roet deg helt ned. Gjenta dette mange ganger og gjør det hver gang du har sex eller onanerer. Da vil du etterhvert bli mer utholden.

- Ann Mari

Omskjært penis

SPØRSMÅL: Hei, jeg lurte på om det blir det forskjell i sexlivet med en omskjært penis og en ikke omskjært?

- Kvinne (23)

SVAR: Siden du skriver du er ei jente så tolker jeg spørsmålet om vi merker noe forskjell under selve sexen, og det gjør vi ikke. Forskjellen gutten merker er blant annet at han kan bli mer følsom eller mindre følsom, og at det er mer hygienisk.

- Ann Mari

Blir ikke våt

SPØRSMÅL: Først vil jeg bare si at jeg får utrolig bra svar på ting jeg lurer på her inne! Så til spørsmålet: Når jeg har sex med noen så blir jeg sjeldent ordentlig kåt, og jeg blir tørr om han går ut i mer enn 30 sekunder. Midt i et samleie kan jeg også få utrolige smerter, og det svir! Jeg har testet med for kjønnsykdommer, men var negative begge to. Noen tips? Vet du hvorfor dette skjer?

- Kvinne (19)

SVAR: Om du ikke er ordentlig kåt så kan det gjøre vondt mens du har sex. Det er fordi du ikke er våt nok og da blir det en friksjon som ikke føles godt. Det kan også komme av at du ikke slapper ordentlig av under samleie, og at du da strammer musklene nedentil. Slapp av og ikke ha sex før du er klar for det, bruk lang tid med forspill og bli ordentlig våt før dere starter. Det kan også hjelpe å prøve glidemiddel.

- Ann Mari

LURER DU PÅ NOE OM SEX? BRUK SKJEMAET NEDENFOR, OG SEND INN SPØRSMÅL. DU FORBLIR HELT ANONYM!

HTML EMBED

Ann Mari svarer ukentlig på spørsmål som blir sendt inn. Du trenger ikke å oppgi ditt virkelige navn, men skriv gjerne noe beskrivende i navnefeltet.

LES OGSÅ: