Ann Mari Olsen (23) er Side3s frittalende sexekspert. Hver uke svarer hun på spørsmål fra leserne.

SEND INN SPØRSMÅL: Lurer du på noe om sex? Bruk skjemaet i bunn av artikkelen, og send inn spørsmål. Du forblir helt anonym!

Kommer for fort

SPØRSMÅL: Hei. Jeg lurte litt på hvor lang tid et normalt samleie varer? Har en tendens til å komme relativt raskt til tider. Meget irriterende! Samtidig som jeg lurer på hva som er «normalt» når det kommer til hår nedentil hos oss gutta.

- Mann (22)

SVAR: Det varierer veldig! Alle er så forskjellige og hva som er normalt kommer nok an på hvert eneste par tror jeg. Men gjennomsnittlig vil jeg si rundt 10-20 minutter. Mange kommer lenge før det, og det er igrunn ok så lenge dere bruker nok tid på forspill slik at jenta også kommer. De fleste, hvertfall i min «aldersgruppe» har ikke så mye hår. Penisen ser jo også større ut om man er «shavet» så tror de fleste gutta benytter seg av det trikset (hehe, ett tips!). Men dette er jo selvfølgelig en smakssak.

- Ann Mari

SPØRSMÅL: Hei. Har ett problem med at jeg kommer for fort. Jeg har verdens beste kjæreste og nå er det full stopp på sexen. Hun har sagt at jeg ikke klarer å tilfredstille henne når vi har sex. Hun er veldig «lukket» når det gjelder sex. Vil liksom ikke prøve andre ting. Dette sliter jeg med. Har du noen gode tips?

- Mann (31)

SVAR: Det går ann å trene seg opp til å holde ut lengre. Jeg har skrevet om det før og det handler om å trekke seg ut når du kjenner at du nærmer deg orgasme. Vent til du har roet deg ned og er klar for å prøve igjen, gjør dette hver gang dere har sex så vil du etterhvert klare å holde ut lenger uten å måtte behøve å trekke deg ut. Dette gjelder også når du onanerer og er kanskje lettere da siden du kun kan tenke på deg selv og din orgasme. Ett godt forhold er avhengig av nærhet. Og nærhet i form av sex er alfa omega når man er kjærester, det er dette dere deler sammen og det er opp til dere hvor bra sex dere har. Mange jenter skylder på gutten om dem ikke får orgasme og det blir feil synes jeg, det er like mye jentas jobb. Om du gjør noe feil og hun ikke sier noe så forstår jo ikke du hva hun egentlig mener og hvordan hun liker det. Kommunikasjon er så viktig og om dere prøver å bli mer åpne for hverandre så vil det hjelpe mye.

- Ann Mari

Oralsex

SPØRSMÅL: Hei! Kjæresten min og jeg har ofte sex. Men han vil gjerne avslutte seansen med en cumshot i munnen min som jeg skal svelge. Har ikke gjort det ennå, men har litt lyst siden det virker å tenne han skikkelig. Syns de fleste jenter det er greit å svelge? Og hva smaker det egentlig?

- Kvinne (20)

SVAR: Alle gutter tenner på at jenta svelger og det er noe du burde prøve. Jeg vil nok tro at de fleste jenter er åpne for dette, noen liker det ikke, men personlig synes jeg ikke det gjør noe. Det er jo bare å svelge det så det er ikke noe big deal, sunt er det også! Det smaker... sperm. Det er vanskelig å beskrive hvordan det smaker, og guttene har forskjellig smak så dette er jo noe du kan utforske med kjæresten din. Overrask han med å svelge neste gang dere har sex så vil du garantert få høre hvor mye han liker det - og slikt liker vi jenter også å høre.

- Ann Mari

Privat

SPØRSMÅL: Hei, fikk meg kjæreste nå for cirka to måneder siden. Her om dagen gikk jeg tilfeldighvis gjennom facebookchatten som kom opp på pc-en til kjæresten. Den var mellom henne og en bekjent av meg. Kjæresten og han har vært venner i ca ett år nå, men på den chatten pratet de om at p-pillene hun hadde startet etter at vi ble sammen ikke var så gode og at hun fikk mye blødninger av dem... Er ikke dette ting hun burde prate med meg om eller veninnene sine isteden for en annen gutt? Liker ikke at hun åpner seg så mye for en annen gutt når det tross alt er meg som er kjæresten hennes! Men burde jeg konfrontere henne med dette, og eventuelt hvordan?

- Mann (17)

SVAR: Hun har nok helt sikkert snakket med venninne sine også om dette, vi jenter liker jo å snakke om alt mulig og hun stoler nok på denne vennen så da er det naturlig for henne å si det til han. Jeg har mange guttevenner som jeg kan snakke om mye med uten at det betyr noe mer. Jeg skjønner at du føler deg litt utelatt her, men jeg tror nok hun synes det er litt flaut. Det er ikke så moro å snakke med kjæresten sin om slike ting i begynnelsen av et forhold, men siden du vet dette så kan du jo si det til henne. At du gjerne vil at hun kan komme til deg og fortelle ting om det er noe og det vil hun nok sette pris på. Når det kommer til det at du leste gjennom en melding som hun ikke vet noe om, så vil hun sikkert ikke bli så fornøyd, man må jo kunne ha et privatliv også. Om det var en tilfeldighet som du skriver og ikke snoking, så er det ok i mine øyne, bare sørg for at hun forstår det.

- Ann Mari

Venner i mellom

SPØRSMÅL: Hei. Jeg er en gutt på 22 år. En av mine beste venner er kjempeforelsket i en felles vennine av oss to. Han har vært det i snart fire år, men aldri prøvd seg på henne eller gjort noe som helst med det. Jenta vet det og er ikke interessert i ham i det hele tatt. Hun vil bare være venn. I det siste har jeg begynt å ligge med henne og har kjempedårlig samvittighet for det. Hvor lenge må man vente eller når er det greit å prøve seg på en jente som vennen din er forelsket i? Finnes det en tid eller noe sånt? Han vet ikke om oss og jeg vil ikke fortelle ham det heller, det vil ødelegge vennskapet. I tillegg er jeg ikke noe særlig interessert i jenta heller, og ville egentlig bare ha sex. Vær så snill hjelp meg.

- Mann (22)

SVAR: Det finnes ikke noe tid på når man kan prøve seg på noen i ditt tilfelle, slik kommer jo helt an på hva slags syn vennen har og om han har følelser fortsatt. Dette kan ta uker eller måneder. Du er i en vanskelig situasjon og jeg tror det beste er å ikke si noe til han, jeg mener ikke det er rett å gjøre det bak hans rygg, men siden han har følelser så vil det ikke komme noe godt ut av det. Jeg synes ikke dette er noe snilt gjort, venner skal man ha resten av livet og det gjelder å vise dem like mye respekt som du ønsker å få tilbake. Jeg skulle ønske mange kunne prøve å sette seg inn i andres situasjon før man gjør ting, da hadde mye problemer vært unngått. Men du har jo faktisk to stykker her du må ta hensyn til, hva med denne jenta? Et sexforhold med en venn fungerer desverre veldig sjelden i lengden, en vil bli såret uansett fordi én etterhvert gjerne ønsker mer enn den andre. Så det beste er kanskje å avslutte dette slik at dere alle tre kan bevare vennskapet?

- Ann Mari

Hår både her og der

SPØRSMÅL: Hva synes du om menn som er hårete på rygg, bryst, lår? Turn off?

- Mann (28)

SVAR: Min mening er at dere gjerne kan ha hår, hvertfall på bryst og lår. Dere er jo menn og jeg synes det er sexy og maskulint! Noen har mer enn andre og det kan jo bli for mye av det gode også, men da er det jo bare å bruke en barberhøvel.

- Ann Mari

Første gang...

SPØRSMÅL: Hei. Har du noen gode råd om hvordan jeg skal ha samleie med gutt som er jomfru? Kommer han fort?

- Kvinne (19)

SVAR: Nå vet jeg ikke om du også er jomfru, men jeg tolker det slik at du ikke er det. Hvor fort han kommer er vanskelig å svare på siden alle er forskjellige, men siden det blir første gang så skjer det nok ganske fort. Han er nok litt stresset og det blir mange nye følelser å ta inn, så om han kommer fort og at det ikke blir helt perfekt, må man nesten regne med. Men jeg kan love deg at dette er noe han vil like og gjerne «trene» på! Om du har erfaring fra før er jo bra, da kan du ta litt initativ og vise han hvordan du liker det. Lykke til!

- Ann Mari

Sjekking

SPØRSMÅL: Hei. Skjønner egentlig ikke hvorfor jeg skriver her, men det har seg sånn at en lekker jente som jobber over gangen ved meg er veldig sexy! Har sendt hun en melding om at hun er fin og om hun er singel på Facebook. Har ikke fått svar. Hva gjør jeg nå? Tar det at hun ikke har svart som et «nei», eller hva?

- Mann (21)

SVAR: Om du er interessert i henne så må du ikke gi opp, det kan jo hende hun bare er litt sjenert siden dere jobber på samme sted. Eller så kan det hende at hun er som meg - ekstremt glemsom. Jeg leser meldinger og glemmer helt av det, så det beste er å gå bort til henne ved en passende anledning å snakke med henne. Om hun har det bra og slike ting, da merker du fort om hun er med på «leken» eller ei, og da slipper du jo å vente på svar også! Du har jo ikke noe å tape, det er bedre å få et nei enn å angre på at du ikke gjorde noe.

- Ann Mari

SPØRSMÅL: Hei. Jeg er mye på fest der det også er mye damer. Selv om jeg har draget og nesten alltid klarer å få bra kontakt med de, klarer jeg ikke å komme meg videre til senga. Har du noen tips?

- Mann (17)

SVAR: I den alderen tenker man mye på sex, både gutter og jenter, men jeg vil tørre å påstå at gutter er hakket mer ivrig. Så selv om du har draget på jentene, så er de fleste ikke klare til å ha sex. Jeg husker jo hvordan jeg og venninne mine var og vi ville helst feste og ha det gøy, flørting var veldig moro, men one night stands var ikke noe som var aktuellt. Dette gjelder selvfølgelig ikke alle, men mitt tips er å nyte ungdomstiden din og ikke stresse for mye med å få noen med i senga, det vil skje etterhvert og det beste er å møte noen man har en god kjemi med og som man kan fortsette å møte. Mange gutter vil ha flest mulige partnere, men det er virkelig turn off å ha det stempelet!

- Ann Mari

Trekant

SPØRSMÅL: Hei, vi er et par som fantaserer om trekant med en mann ekstra og vi lurer på hvor vanlig dette er.

- Mann (40)

SVAR: Det er veldig vanlig å fantasere om dette, alle har seksuelle fantasier og som par er det fint at dere er såpass åpne om dette og deler det sammen. Men mange fantasier er jo ofte bare en fantasi som man liker å tenke på, det blir jo ofte noe helt annet å faktisk ta steget til å oppfylle disse fantasiene. Om det er noe dere begge ønsker å utforske så vil jo det sprite opp sexen og gi dere en ny seksuell opplevelse. Men vær 100 prosent sikker på at dere begge vil, mange forhold blir ødelagt etter å ha tatt en ekstra person med.

- Ann Mari

Hennes orgasme

SPØRSMÅL: Hei! Jeg har hatt kjæreste i to måneder nå. Vi har et veldig bra sexliv, men jeg sliter med å få jenta til å komme. Hva skal til? Og hvor lang til kan det eventuelt ta?

- Mann (17)

SVAR: Jeg tror gjennomsnittet på å få en jente til å komme faktisk er noe rundt 20 minutter, og det er en tankevekker til dere gutta. Vi forventer ikke å ha timeslange samleier, men bruk nok tid på forspillet! Og det er begges jobb å huske på det, bruk tid på oralsex og om hun ikke har kommet før dere begynner å ha sex så sørg for at hun er veldig kåt. Spør henne hvordan hun liker å bli tatt på, og hva slags stillinger hun liker best. Om hun kjenner kroppen sin så er sjansen mye større for at hun får lettere og raskere orgasme.

- Ann Mari

Rollespill

SPØRSMÅL: Hei jeg og kjæresten min har lyst til å drive med rollespill. Hun har veldig lyst til å bytte om roller ved hjelp av strap-on. Jeg lurer på om det er farlig for meg som gutt å bli tatt i rumpa?

- Mann (18)

SVAR: Det er ikke farlig, men det er noen forholdsregler man må ta. Og dette gjelder begge kjønn, dere må gå forsiktig frem for gjør dere det for fort vil det gjøre vondt. Steg for steg; og starte med en finger eller en liten butplug før dere prøver noe større. Det er viktig og slappe av og glidemiddel er helt avgjørende, det må dere bruke. Rollespill er spennende og er du med på det så er det ingen grunn til at du ikke skal prøve det med kjæresten din.

- Ann Mari

Penisstørrelse

SPØRSMÅL: Hei Jeg er en gutt på 25 år og har en penis størrelse på 13 cm. Er ikke det litt lite? Blir jenter som er litt overvektige tilfredsstilt av denne størrelsen? Tør ikke ha sex fordi jeg tror min kjæreste har ganske stor vagina i og med hun er litt stor og vil ikke bli tilfredstilt.

- Mann (25)

SVAR: Du er gjennomsnittelig og størrelsen på penis får man ikke gjort noe med, så det er ikke verdt å bruke tid på å bekymre seg over ting man ikke får gjort noe med. Når det kommer til det at jenta di er litt stor så har ikke det noe å si på vaginaen hennes. Alle jenter er forskjellig nedentil og om du føler at du blir liten så finnes det stillinger som gjør det bedre for dere.

- Ann Mari

LURER DU PÅ NOE OM SEX? BRUK SKJEMAET NEDENFOR, OG SEND INN SPØRSMÅL. DU FORBLIR HELT ANONYM!

HTML EMBED

Ann Mari svarer ukentlig på spørsmål som blir sendt inn. Du trenger ikke å oppgi ditt virkelige navn, men skriv gjerne noe beskrivende i navnefeltet.

LES OGSÅ: