Ann Mari Olsen (23) er Side3s frittalende sexekspert. Hver tirsdag svarer hun på spørsmål fra leserne.

SEND INN SPØRSMÅL: Lurer du på noe om sex? Bruk skjemaet i bunn av artikkelen, og send inn spørsmål. Du forblir helt anonym!

Sjekketips

SPØRSMÅL: Gikk for noen uker siden inn i feil garderobe på S.A.T.S., hvor jeg trener. Flere jenter stod i dusjen, og det var en jeg ble helt betatt av. Hun er omtrent på min alder, og jeg ser henne ofte på treningssenteret. Har veldig lyst til å få kontakt med henne, men jeg blir litt flau hver gang jeg ser henne, fordi jeg så hennes naken den ene gangen. Noen tips til hvordan vi kan komme i snakk? Vi ser hverandre bare på senteret.

- Mann (19)

SVAR: Det er en lett måte å komme i kontakt med folk på ett treningssenter siden man ser hverandre veldig ofte der. Men du må også huske på at hun sikkert syntes det var flaut at du så henne naken og om hun ser at du også er flau så er kanskje ikke det det beste... Selv kan jeg bli litt irritert om folk kommer bort for å snakke mens jeg trener siden jeg er der for faktisk å trene, og da ødelegger de settene mine. Men om anledningen passer, så gjør det ingenting selvfølgelig! Det er greit å ha noe å si også og ikke bare «Jasså, er du på trening?». Det er jo mange som setter seg ned etter treningsøkten og tar en kaffekopp eller lignende, og det er jo perfekt anledning til å sette seg i nærheten og småsnakke litt. Om hun husker at det var deg som kom inn i garderoben så kan du jo bare le av det og ha litt selvironi, da vil ikke hun føle seg så ille heller, siden du ikke lager en stor sak ut av det. Lykke til!

- Ann Mari

Analsex for første gang

SPØRSMÅL: Hei, jeg og kjæresten har vært sammen i litt over to år nå og ønsker å prøve analsex. Eneste er at hun er redd for at det vil gjøre vondt. Er det vondt, og hvis det er det, hva kan vi gjøre for at det vil være minst mulig vondt?

- Mann (23)

SVAR: Om hun ikke slapper av og om dere går for fort fram så vil det gjøre vondt. Og det er fordi musklene spenner seg så mye at det ikke blir behagelig. For at det ikke skal gjøre så vondt, så bruk lang nok til forspill slik at hun blir ordentlig tent og føler seg klar selv. Når hun er klar til neste steg så ta det rolig, start med en finger slik at hun kjenner hvordan det føles, og ta det deretter. Vær forsiktig når du skal trenge inn i henne, la hun bestemme tempoet. Og så er det helt nødvendig med glidemiddel, da vil det gå mye lettere!

- Ann Mari

LES OGSÅ:

Strap-on

SPØRSMÅL: Hei! Jeg har veldig lyst til å prøve strap-on på kjæresten min, slik at han kan få føle hvordan vi jenter har det. Han har ikke en altfor stor penis, slik at jeg er usikker på hvordan han tar det hvis jeg kommer med en strap-on som er litt større enn hans? Hvordan skal jeg gå fram for å gjøre dette?

- Kvinne (20)

SVAR: Jeg tror det skal litt til at en gutt tør å prøve det, siden det ofte er litt tabu for dem. Men du kommer jo ikke noen vei uten å spørre, så fortell han at du har lyst til å prøve det og se hva han svarer da. Når det kommer til størrelsen på penisen så finnes det forskjellige størrelser på leketøyene også, så du kan jo velge noe som er i nærheten av hans størrelse, da er det nok litt lettere å få han med på det også.

- Ann Mari

Problemer med stor penis

SPØRSMÅL: Jeg og dama mi har vært sammen i noen uker nå. Jeg har en relativt stor penis og hun vil ikke ha sex på grunn av størrelsen... Et tips til stilling?

- Mann (16)

SVAR: Det som er viktig når du har en stor penis er at jenta er ordentlig våt før dere begynner å ha sex, og at du ikke går for fort frem. Om hun for eksempel sitter på toppen så kan hun bestemme hvor fort hun går ned og tempoet mens dere har sex. De fleste stillinger går egentlig fint bare dere tar hensyn. Om du har en veldig lang penis vil det gjøre vondt om du støter inn i henne for hardt, så bare ta det litt rolig i starten. Det hjelper også med glidemiddel siden hun vil være mye våtere av det og penisen går lettere inn.

- Ann Mari

Trang forhud

SPØRSMÅL: Vet ikke helt om dette er et spørsmål for deg, men er det normalt at jeg ikke får forhuden min bak/over penishodet?

- Mann (18)

SVAR: Du har nok for trang forhud og det er derfor du ikke får trekt forhuden din tilbake. Det beste du kan gjøre er å ringe legen din og fortelle om problemet ditt, da kan han skrive ut en resept til deg på en krem du skal smøre på i litt over en måneds tid. Du kan også få en krem reseptfritt på apoteket som inneholder litt kortison som skal hjelpe, men jeg tror det er lurest å bare ta en snakk med legen din, slik at du får en krem som hjelper skikkelig. Det du da gjør er at du smører på denne kremen hver dag etter å ha vasket deg og huden vil etterhvert utvide seg. Lykke til!

- Ann Mari

Tips til trekant

SPØRSMÅL: Jeg har hatt sex regelmessig i et par år nå. Jeg føler jeg har god seksuell erfaring, men har lyst å prøve noe nytt. Jeg har drømt om trekant, men jeg er litt usikkert på hvordan jeg skal gå frem for å spørre jentene. Har du noen tips?

- Mann (17)

SVAR: Det er et veldig vrient spørsmål.. Det kommer jo helt an på hvem du skal spørre, og om de jentene tenner på å ha sex med både en annen jente og en gutt samtidig. Det er nok ikke det letteste å få med ei dame på, men om du skal spørre ei jente, så velg noen du vet takler å få det spørsmålet uten å bli fornærmet. Om du først har fått med deg ei jente så kan jo dere finne ut sammen hvem den andre er ...

- Ann Mari

LES OGSÅ:

Totalt fraværende sexliv

SPØRSMÅL: Hei. Jeg er gift og har tre unger. Sexlivet vårt er totalt fraværende, det samme kan en si om ømhet og kjærlighet. Jeg strever med å se fremtiden. Gjør alt jeg kan for å holde liv i forholdet, står på i hjemmet og med ungene, masserer henne og snakker med henne, men nei. Helt dødt, og kun tre ganger på syv år har hun tatt første skritt til litt kos. Har du tips, hvis ikke så går jeg trasige år i møte...

- Mann (31)

SVAR: Det er lett å falle inn i den sirkelen når man er i et forhold over lengre tid, det er barn og andre krevende ting. MEN, jeg synes ikke det er noen unnskyldning! Et bra forhold er avhengig av at man har regelmessig bra sex ellers så dør forholdet ut, enkelt og greit. Hvem liker vel ikke å ha sex? Og når man er i et forhold så må man jobbe for at det skal funke, også i senga. Det handler om å gi og ta der og, noe kona di faktisk burde forstå om hun setter seg inn i din situasjon. Ta det opp med henne, at du er en mann med behov og at det ikke finnes noe bedre enn å være intim sammen med henne. Sett av tid kun for dere, pynt dere for hverandre, dra ut å spis en god middag med litt godt drikke, få hverdagen på avstand og kom inn i en god rutine. Masse lykke til!

- Ann Mari

Suging og kyssing

SPØRSMÅL: Hei. Når kjæresten min suger meg og jeg kommer i munnen hennes, kommer det ganske mye sperm ut. Som regel svelger hun, men jeg vil helst holde meg langt unna mitt eget sperm. Det er digg at hun suger meg, men hva skal jeg gjøre når hun vil kysse meg etterpå? Hjelp!

- Mann (18)

SVAR: Bare si til henne at du elsker når hun suger deg, men ikke vil kjenne smaken av din egen sperm. Jeg har ihvertfall forståelse for det og det er jo ikke værre enn å bare ta noen slurker med vann etterpå så er smaken borte. Så det kan du jo anbefale, eller bare sørge for at et glass med vann er tilgjengelig, det er jo uansett godt etter en «treningsøkt» ...

- Ann Mari

Telefonsex

SPØRSMÅL: Hei, jeg og kjæresten min har det helt supert når vi er sammen, men det er ikke så ofte nå for tiden. Vi har alltid hatt et avstandsforhold, men nå har han flyttet enda lenger unna. Sånn kommer det i hvertfall til å være et år til. Vi er enige om at vi skal få det til å funke. Avstanden tærer på forholdet, men når vi ses veier det opp for de lange periodene fra hverandre. Men nå er jo det cirka én gang hver andre måned, så sexlivet skranter litt. Vi har snakket om telefonsex for å holde det litt mer ved like, men er usikker på hvordan vi går frem. Har du noen tips?

- Kvinne (18)

SVAR: Telefonsex er en veldig bra måte å ha kontakt med kjæresten hvis dere bor langt borte fra hverandre. Du kan starte med å sende han en melding der du forteller at du har lyst på han og hva du ville gjort med ham om dere var sammen. Beskriv hva du gjør med deg selv, hvor du tar på deg og hvordan det føles. Du kan jo sende han noen MMS også, om du vil det. Når du først begynner, så føles det naturlig siden dere er to om det. Om dere ringer hverandre, så gjør dere bare det samme som dere hadde skrevet på meldinger. Lykke til!

- Ann Mari

LURER DU PÅ NOE OM SEX? BRUK SKJEMAET NEDENFOR, OG SEND INN SPØRSMÅL. DU FORBLIR HELT ANONYM!

HTML EMBED

Ann Mari svarer ukentlig på spørsmål som blir sendt inn. Du trenger ikke å oppgi ditt virkelige navn, men skriv gjerne noe beskrivende i navnefeltet.

LES OGSÅ: