Gå til sidens hovedinnhold

Hvordan gi en kvinne orgasme?

Ann Mari Olsen (23) er Side3s frittalende sexekspert. Hver uke svarer hun på spørsmål fra leserne.

Lurer du på noe om sex? Bruk skjemaet i bunn av artikkelen, og send inn spørsmål. Du forblir helt anonym!

Sex for første gang

SPØRSMÅL: Jeg er en gutt på 18 som er jomfru. Jeg er veldig selvsikker, men når det kommer til sex er jeg veldig usikker. Jeg har veldig lyst men jeg er veldig usikker på hvordan man skal gjøre ting, og om personer på min alder har lyst å ha sex med jomfruer ... Noen tips?

Mann (18)

SVAR: Jeg er sikker på at alle som ikke har hatt sex før er nervøse for akkurat det. Det er jo helt normalt, det er noe helt nytt og man vet ikke helt hvordan man skal gjøre ting riktig. Mange drømmer om at den første gangen man har sex skal være perfekt og stresser unødvendig mye på grunn av det. Det er tross alt første gangen man har sex og man kan ikke forvente at ting går knirkefritt, og det trenger ikke være flaut. Du er jo absolutt ikke sent ute heller, da du finner den du føler deg trygg å ha sex med så vil det meste gå av seg selv fordi dere er tente på hverandre og har lyst på sex. Bruk god tid på å bli kjent med hverandre før dere blir intime og gjør det som føles naturlig og behagelig for dere begge.

- Ann Mari

SPØRSMÅL: Hei. Jeg er 28 år og har ikke hatt ordentlig sex, bare oralsex. Jeg mislyktes første gang da jeg var 14 og det har gitt meg traumer noe som forhindrer meg i å utføre sex, har flere ganger ligget naken i sengen med damer men uten faktisk forståelse på hvordan man har sex. Ja, jeg vil gå så langt som å si at min prestasjonsangst har gjort meg paranoid når det gjelder å ha sex. Hva gjør jeg?

Mann (28)

SVAR: Du har to valg; fortsette i samme spor å være redd og tenke nedsettende om din egen prestasjon eller å gjøre noe med det. Det som skjedde da du var 14 år siden var vanskelig for deg, men det hjelper ikke å rippe opp i det. Det vil bare gjøre vondt verre og som du ser har det ødelagt mye for deg. Jeg tror mange jenter forventer at gutten er den som skal gjøre jobben og det gjør jo ikke saken bedre for dem som faktisk har et problem med å vite hva man skal gjøre. Jeg tror det beste for deg er å finne en jente du er glad i, som du stoler på og som forstår din situasjon. Da vil hun ta mye mer hensyn og ikke bli støtt om det oppstår problemer underveis. For dette har du jo slitt med lenge, så det vil kanskje ikke ordne seg med en gang. Vær intime uten å ha sex, kyss og beføl hverandre og stopp der. Neste gang igjen kan dere ta steget litt lenger og når du føler deg klar for å prøve sex så vil du også føle deg tryggere. Lykke til!

- Ann Mari

Lyst på kjæreste

SPØRSMÅL: Hei! Jeg går siste året på videregående nå, og har mildt sagt lyst på kjæreste. Problemet mitt er at i tillegg til at jeg misliker større forsamlinger, så er jeg rimelig anonym på skolen. Jeg har innsett det at å få kjæreste på videregående er mer eller mindre umulig, så jeg lurer egentlig bare på om det faktisk blir bedre etter videregående. Møter man mennesker som vil snakke med deg selv om du ikke drikker deg møkk parings hver fredag og lørdag?

Mann (18)

SVAR: Absolutt! Jeg tror at etter videregående så løses mange av "gruppene" opp, man blir mer voksen og finner seg selv. Jeg synes det er viktig å ikke stresse med å få seg kjæreste, da er det så altfor lett og sende ut feil signaler så andre kan føle seg presset. Tenk over hva slags hobbyer du har og hva du liker av sosiale ting, man trenger ikke dra på byen for å sjekke. Man kan jo flørte og sjekke ALLE steder, f.eks. på treningssenteret, bussen eller i matbutikken. Du må bare tørre å ta ett lite initiativ selv slik at du "bryter isen" og får i gang en samtale.

- Ann Mari

Sexfrustrert

SPØRSMÅL: Hei. Har vært samboer med ei jente i fire år, og har hatt et bra sexliv inntil et halvt år siden. Nå er det kanskje sex to ganger i måneden. Jeg tenker på, og har lyst på sex hver dag. Hun er sliten og alt det der, noe hun sikkert til tider også er, men det finnes da grenser, tenker jeg. Begynner å bli frustrert her. Noen gode råd og tips?

Mann (32)

SVAR: Nå vet jo ikke jeg om noe annet også har forandret seg det siste halve året? Det kan jo være en grunn. Men om det kun er manglende sexlyst så skal jo det kunne fikses. Altfor mange par glemmer hverandre i hverdagen og det går til slutt over på sexlysten. Er man sliten og lei hver dag er ikke sex noe som er fristende om man ikke føler seg verdsatt ellers, dette er noe par må jobbe med hver dag synes jeg. Og det trenger ikke mye til, vi må se realiteten i øynene og ingen har tid til romantiske middager og turer hele tiden. Prøv å legge det negative til side, gi hverandre en ekstra lang klem før dere drar på jobb, kyss oftere og gi komplimanger. Dette er gratis og noe alle liker. Vi jenter trenger å føle oss elsket og føle oss bra i et forhold, snakk sammen og gå aldri sinte sammen i seng. Er hun sliten så gi henne en lang massasje for eksempel, da slapper hun av og vil gi noe tilbake. Men ikke forvent sex heller for da vil hun bli irritert for at du masserer henne kun for å få sex (ja, vi jenter kan være rare og vanskelige ...), la heller henne ta initiativet!

- Ann Mari

Sår

SPØRSMÅL: Når kjæresten og jeg har samleie har jeg en tendens til å bli sår der nede uansett hvordan vi gjør det. Har du noen forslag som kan forhindre dette?

Kvinne (18)

SVAR: Glidemiddel er et fantastisk hjelpemiddel. Ha det på før dere har sex og det forhindrer at du blir sår nedentil. Det finnes også med smak så her har dere masse godt å teste, det kan kjøpes på apotek, kondomeriet eller via nett.

- Ann Mari

Skeiv penis

SPØRSMÅL: Penisen er ofte hos menn ikke helt rett. Så jeg lurer på hva stimulerer en kvinne best en helt rett penis eller en som er litt "skeiv", eventuelt hvilken retning bør den peke vis den skal være litt "skeiv"?

Mann (19)

SVAR: Om den er litt skeiv så vil den i så fall stimulere litt ekstra der den "peker" og det er jo ikke en negativ ting, vi er like glade i en rett som en "skeiv". No worries!

- Ann Mari

Ufine lyder fra vagina

SPØRSMÅL: Hei. Min kone er veldig usikker i sengen, fordi det oppstår merkelige situasjoner av og til. Mens vi har sex fiser hun veldig ofte fra vagina, er dette normalt?

Mann (23)

SVAR: Dette er helt normalt ja, og i enkelte stillinger kan det skje oftere enn andre. Grunnen er så enkel som at det kommer luft inn, og da må det også ut. At det lager noen lyder er det dessverre ikke noe å gjøre med, ta det med et smil. Sex skal tross alt være gøy!

- Ann Mari

Au!

SPØRSMÅL: Hei! Jeg er en jente på 26 som ikke synes penetrering er godt, og som sjelden synes annen stimuli der nede heller er noe særlig. Jeg blir så å si aldri tent av berøring, og har så vidt jeg vet ingen erogene soner på kroppen. Kjæresten gjør det han kan, men som regel er responsen liten fra min side. Har lyst til å ha lyst, men når ingenting er godt, har jeg etter hvert mistet all for form interesse for sex. Hva kan jeg gjøre?

Kvinne (26)

SVAR: Jeg tror du må bli bedre kjent med kroppen din slik at du vet hva du liker og hvordan det skal gjøres. Mange jenter har vanskelig for å få orgasme og heldigvis har du er kjæreste som vil gjøre det som må til, men først må du vite det selv. Kjøp gjerne noen massasjeoljer som øker følelsen på f.eks. klitoris. Du vil "komme i mål" til slutt og da kan du vise kjæresten din hvordan du liker det. Problemet kan også skyldes hormonforstyrrelser fra f.eks. p-piller, men det må du snakke med legen din om, prøv først mitt tips for jeg tror mye av dette sitter i hodet. Det er ikke noe feil med deg, men altfor mange jenter glemmer seg selv og setter andre foran seg selv, men du må huske på at det er nødvendig å klare å nyte seg selv og ha et godt sexliv, det øker selvfølelsen og livskvaliteten betraktelig. Så bruk tid på å bli kjent med kroppen din, jeg tror det er det beste tipset.

- Ann Mari

Det ultimate spørsmålet

SPØRSMÅL: Hvordan får vi menn vite at dere har lyst på sex? Er det noen tegn dere viser som vi skal skjønne, eller er det noe annet? Har alltid lurt på dette. Takk på forhånd.

Mann (17)

SVAR: Vi jenter sender nok ut ulike signaler, noen sterkere enn andre. Øyekontakt som varer lenge, lett berøring på armene eller låret for et eksempel. Vi "leker" med håret, slikker oss på leppene, smiler ... blir mer sexy, med andre ord. Dette gjelder ikke kun ved sex da, men generelt for å vise interesse, og det kan jo føre til så mangt.

- Ann Mari

Får ikke orgasme

SPØRSMÅL: Hei! Jeg har vært sammen med kjæresten i nesten tre år nå, og vi har et aktivt sexliv. Problemet er at jeg aldri har fått orgasme før. Dette er veldig kjedelig, i og med at han kommer nesten hver gang. Har du noen tips til hvordan jenter som sliter litt kan oppnå orgasme?

Kvinne (18)

SVAR: Det er ikke alltid målet med sex er orgasme, men har du aldri hatt det er jo det kjedelig og slik skal det ikke være. Jeg svarte på noe lignende litt over her og mye går ut på å være trygg på sin egen kropp. Det er generelt vanskeligere for oss jenter å få orgasme og vi må bruke lengre tid enn gutta, så bruk lang tid på vorspiel, kyss, beføl og snakk med hverandre. Når du vet hva kroppen din liker og hva som tenner deg så er det lettere å få orgasme under sex. Vis kjæresten din hvordan du liker å bli tatt på, la han prøve å si ifra hvordan det føles, om han gjør det slik du vil er det lettere for deg å oppnå orgasme i ettertid.

- Ann Mari

Hvordan slikke henne?

SPØRSMÅL: Hva er den beste mest generelle måten å oppnå orgasme på under oralsex? På jenter vel å merke. Bevegelser, tempo, tunge, fingre?

Mann (23)

SVAR: Det beste er å starte sakte, bruk faste, rolige bevegelser med tunga og øk hastigheten etter hvert som hun blir kåtere. Det merker du på bevegelsene hun gjør og hvordan hun stønner, og viser hun at hun liker det så fortsett i samme spor! Ikke bytt "taktikk" om hun liker det, gjør det heller fortere og bruk noen fingre også. Tunge og fingre på slutten er en sikker vinner siden det gjør orgasmen sterkere.

- Ann Mari

Det er mye mer igjen! Les om «double penetration», slemme gutter, porno og fetisjer på neste side >

LURER DU PÅ NOE OM SEX? BRUK SKJEMAET NEDENFOR, OG SEND INN SPØRSMÅL. DU FORBLIR HELT ANONYM!

HTML EMBED

Ann Mari svarer ukentlig på spørsmål som blir sendt inn. Du trenger ikke å oppgi ditt virkelige navn, men skriv gjerne noe beskrivende i navnefeltet.

Lurer du på noe om sex? Bruk skjemaet i bunn av artikkelen, og send inn spørsmål. Du forblir helt anonym!

Kommer for fort

SPØRSMÅL: Jeg klarer ikke å holde ut mer enn tre min. Hva kan være galt? Hva bør forbedres?

Mann (28)

SVAR: Det er ikke noe galt å komme tidlig, men skjer det hver eneste gang så blir det jo et problem. Det mest effektive er øvelse, mens du har sex og du kjenner at du er nær ved å komme; trekk deg ut og slapp av litt. Ett minutt holder så prøver du igjen og gjentar det når du kjenner orgasmen nærmer seg. Det er kjempevanskelig og hvem har vel lyst til å utsette orgasmen? Men dette er nødvendig for at du skal holde ut lenger, se for deg at du skal øke kondisjonen din. Da må du starte i det små å presse kroppen din og etter hvert som tiden går og du trener så økes kondisjonen og du orker å løpe lenger. Slik er det med sex også, du må bare orke å legge ned tid på det. Så når du har trukket deg ut og roer deg ned så kan du f.eks. gi jenta di oralsex slik at hun fortsatt er tent.

- Ann Mari

SPØRSMÅL: Hei. Jeg lurer på egentlig på hva dere jenter synes om en mann som får altfor fort orgasme? Jeg liker å bruke masse tid på forspill, og la jenta være i fokus. Men når det kommer til stykket, så går det ganske kjapt. Dette har gjort at jeg har fått store komplekser, og ikke hatt et seksuelt liv på to år nå. Jeg tør rett og slett ikke.

Mann (32)

SVAR: Egentlig så gjør det ikke noe at gutten kommer fort, det er jo et tegn på at han er veldig kåt! Men i lengden blir det jo et problem, for man vil jo gjerne teste forskjellige stillinger og bruke lang tid på å nyte sexen, og da kreves det utholdenhet. Jeg svarte en annen her på dette lenger opp og du må gjøre det samme; trekk deg ut når du nærmer deg og vent til du har roet deg ned igjen. To år uten sex er altfor lenge og helt unødvendig siden dette faktisk kan trenes opp. Du er jo flink til å tilfredsstille jenta og resten av problemet er litt psykisk tror jeg. Du må tørre å ta steget ved å ha sex igjen, og vi jenter forventer heller ikke at du skal holde ut i en evighet heller.

- Ann Mari

Nye stillinger

SPØRSMÅL: Meg og min kjæreste, har ett bra sexliv. Men, jeg er typen som liker å utforske litt i stillinger og sånne ting, men hun er mer på de klassiske og vanlige stillinger, misjonær, doggy og så videre. Har hatt sex med fire andre og alle har den samme laidbacke holdningen når det kommer til sexstillinger, er det normalt blant dere jenter? Og hva kan jeg gjøre for å faktisk få med min kjære på dette?

Mann (20)

SVAR: Det er vanlig ja, man finner sine favoritter og det kan fort bli en vane å holde på den. Og jeg ser ikke noe problem med å bruke de samme stillingene ofte om begge liker det og sexen er bra. Men variasjon er også viktig så det ikke blir kjedelig, du kan jo rett og slett bare ta initiativet til nye stillinger når dere har sex. Du merker jo fort om hun er i "humør" til å utforske eller ikke, er hun det så er det jo bare bra. Du kan jo også gå til innkjøp av noen leketøy dere kan prøve, da vil sexen nå nye høyder.

- Ann Mari

Liker slemme gutter best?

SPØRSMÅL: Hei Hei Jeg har blitt dumpa av ei jente som sier hun har for mye følelser for meg? What the hell? Og kompiser sier jeg er for snill med jenter og at det er grunnen. De sier alle jenter vil ha en badboy. Hvordan er det, har jeg misforstått? Liker jenter frekke gutter som gir mer eller mindre f ... i dem til tider?

Mann (24)

SVAR: Mange jenter liker badboys, men vi vil jo også bli behandlet bra. Om en gutt er frekk og ufin så finnes det lite som er mindre tiltrekkende for meg i hvert fall, men det som tenner oss er at disse gutta holder igjen. Og vi vil ha det vi ikke kan få! Det gjør oss nysgjerrige og vi vil ha mer, så prøv å være litt mer tilbakeholden neste gang. Jeg ville spilt kortene mine på å ikke gi alt med en gang. Det kan være vanskelig om du liker ei jente, men ikke send henne ti meldinger om dagen og ring henne hele tiden, da er det null spenning igjen og hun har fått det hun ville. Vi jenter liker også å jakte og det er nok mer der det ligger enn å bli behandlet dårlig.

- Ann Mari

Veltrent eller smålubben

SPØRSMÅL: Hei, jeg lurer på om dere jenter blir mest tent på en mann med skikkelig veltrent kropp eller litt smålubben?

Mann (23)

SVAR: Når det kommer til hva vi tenner på er jo det veldig forskjellig, det er øyet som ser. Jeg kan kun snakke for meg selv og jeg tenner på at en mann er fornøyd med seg selv. Det finnes de som er supertrente og ser veldig bra ut, men mange av de er så selvopptatte på grunn av nettopp det og arrogante så de tror de kan få hvem som helst. Lite tennende, spør du meg. Om man har en god selvfølelse og trives slik man ser ut gjør det ingen ting om man har noen ekstra kilo, jeg liker at dere holder dere i form, men man skal kunne leve å kose seg også.

- Ann Mari

«Double penetration»

SPØRSMÅL: Hei! Jeg har tenkt en stund på å prøve ut "double penetration". Har du noen gode tips og råd eller erfaring selv til hvilke stillinger som kanskje gjør minst vondt? Vil ta sexlivet til nye høyder!

Kvinne (20)

SVAR: Nå vet jeg ikke om du mener "double penetration" som ved sex og bruk av leketøy samtidig eller ved en trekant. Om det er det første går det i grunn ved de fleste stillinger, om det er sistnevnte må du være i midten så begge kan komme til. Jeg har ikke erfaring med dette selv så her må man nesten prøve å se hva som er mest behagelig for en selv. Men en ting som er sikkert og vist er at du trenger glidemiddel for å gjøre det lettere og mindre vondt. Jeg synes det ikke er noe galt i å teste nye ting og pushe egne grenser, men jeg håper du gjør det for din egen del, og at dette er en seksuell fantasi du vil oppfylle og ikke at du har sett det i en pornofilm for det er så langt fra virkeligheten man kan komme.

- Ann Mari

«Han foretrekker porno»

SPØRSMÅL: Jeg har vært gift i 14 år, traff min mann relativt tidlig. Det er et problem som har lagt som en mørk sky over forholdet siden jeg traff han, og det er at han er hekta på porno. Han foretrekker porno fremfor meg. Han lusker seg ut av sengen om kvelden når han tror jeg sover for å se porno. Har tatt han på fersken flere ganger, og det er ganske ubehagelig. Jeg har tatt dette opp med han, men han blir rasende og sier det er jeg som har et problem siden jeg blir så sint. Jeg trodde før jeg var en tiltrekkende jente/dame, men i løpet av årene har selvtilliten min blitt til null. Jeg oppdaget at han har porno på mobilen og at han ser på porno med unge jenter på dataen. Det er flaut og ekkelt, og jeg blir oppriktig lei meg. Jeg ønsker meg en mann som liker meg og som ikke har et så stort behov for å se andre, og spesielt ikke tenåringsjenter nakne. Er dette normalt? Han påstår det er normalt. Hva med meg? Skal jeg leve livet på denne måten? En ting er at han gang på gang gjør ting han vet jeg blir lei meg for, en annen ting er at jeg ønsker et forhold der sex mellom meg og partneren min er i fokus og der jeg er førstevalg. Er skikkelig lei meg for dette, og ønsker aller mest å skille meg.

Kvinne (35)

SVAR: Det er helt normalt å se på porno, og mange gutter liker dette. Det mener jeg at vi jenter burde tåle, men dette ser jeg jo klart er et problem. Det finnes jo klart en grense, porno er fint som et lite avbrekk noen ganger og mange par ser på det sammen for litt ekstra spenning. Du burde sette deg ned med han og forklare alt saklig og få han til å forstå at du blir fryktelig såret av dette. Forhåpentligvis ser han problemet, og det er jo at du ikke blir sett. Du føler kanskje at tilliten er litt svekket og dette må dere bruke tid på å bygge opp igjen, sammen. Når du sier du vil skilles så kan ikke jeg svare deg på hva som er rett og galt, det valget må du ta selv, men om det er pornoen som er problemet ville jeg gitt det en sjanse for å se om han forbedret seg. Selv om mye av selvtillit går på ens egen psyke, så har partneren også et ansvar. Du har rett på å føle deg verdsatt og elsket og det synes jeg du ikke blir til det fulle, om han elsker deg så ser han problemet og da er ikke pornoen så mye å ofre i forhold til å ha et bra samliv med deg.

- Ann Mari

Slikke pungen

SPØRSMÅL: Hei! Jeg har over en lengre tid nå lagt merke til at det tenner meg voldsomt når jenta slikker meg på pungen og tar pungen i munnen. Er dette normalt? Føler meg ekkel ...

Mann (18)

SVAR: Veldig mange gutter liker det og det er helt normalt. Tror ikke jeg har møtt noen som ikke liker det faktisk, dere har mange nerver i det området og derfor er synes mange det er godt å bli tilfredsstilt også der, bare nyt det og ikke tenk at det er ekkelt, for det er det ikke!

- Ann Mari

Fetisjavsløring

SPØRSMÅL: Hvis man har fotfetisj, på hvilket tidspunkt er det riktig å avsløre det, og følge opp sin fetisj? Etter at datingfasen er over og forholdet et godt faktum først, eller på et annet tidspunkt?

Mann (25)

SVAR: Så lenge du føler deg trygg på å si det, så kan du jo gjøre det. Mange vet kanskje ikke helt hva det innebærer å ha det, så du kan jo gjerne forklare litt og vise henne det om hun er usikker. De fleste jenter er jo villige til å teste nye ting, men liker hun det ikke må det også respekteres så hun ikke føler det blir ubehagelig å føler seg presset til å være med på ting.

- Ann Mari

Bare én som tar initiativ

SPØRSMÅL: Hei! Jeg har vært sammen med kjæresten i noen måneder og vi har ofte sex, men det er alltid jeg som må ta initiativet til det. Men når vi først kommer i gang, så er hun kåt som bare rakker'n, og har ikke problemer med å komme eller noe i det hele tatt. Er det noe jeg kan gjøre for å "hinte" til sex slik at hun kan ta initiativet? Slik det er nå er det nesten alltid slik at jeg sakte, men sikkert beveger hånden mot underlivet hennes mens vi kysser, og så går det over til sex.

Mann (19)

SVAR: Det er ofte gutta som tar initiativ og ofte er det fordi dere alltid er "på'n". Hun vet at du er kåt og klar så hun venter egentlig bare at du starter hele greia. Bare la være å ta initiativ selv, for da vil hun jo lure på hvorfor og gjøre det selv når hun blir kåt. Og det blir hun, bare la henne kjøre sitt tempo. Og du kan jo også fortelle henne at du elsker at du tar styringa, da føler hun seg mer sexy og vil like å gjøre det.

- Ann Mari

LURER DU PÅ NOE OM SEX? BRUK SKJEMAET NEDENFOR, OG SEND INN SPØRSMÅL. DU FORBLIR HELT ANONYM!

HTML EMBED

Ann Mari svarer ukentlig på spørsmål som blir sendt inn. Du trenger ikke å oppgi ditt virkelige navn, men skriv gjerne noe beskrivende i navnefeltet.

LES OGSÅ:

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser