Ann Mari Olsen (24) er Side3s frittalende sexspaltist. Hver uke svarer hun på spørsmål fra leserne.

SEND INN SPØRSMÅL: Lurer du på noe om sex? Bruk skjemaet i bunn av artikkelen, og send inn spørsmål. Du forblir helt anonym!

Sjekking kan nok virke ganske komplisert og vanskelig.

Hva skal man si og gjøre?

Er det best å kjøre på med sjekkelinjer man har hørt fra kompiser eller skal man heller finne på noen nye?

Jeg forstår godt at det er mange som er usikre på dette punktet. Det finnes jo også utallige bøker om sjekking og hvordan man skal gå fram og ikke minst hva man ikke skal gjøre. Og selv om det helt sikkert er noe å lære i disse bøkene, så skal jeg være ærlig og si at «det enkle er faktisk det beste».

For sjekking er faktisk er ikke mer komplisert enn man gjør det selv. Nå er det høysesong for sjekking og jeg har skrevet ned noen gode råd til dere som føler at dere trenger litt tips for å sjekke opp drømmedama.

Vær deg selv, gi komplimenter

Det aller viktigste punktet dere må huske på har dere alle hørt før og synes garantert det er et kjedelig tips; vær dere selv! Det høres kanskje ut som jeg gir et standard svar, men nå har det seg nemlig slik at jeg er faktisk jente, og vet hva både jeg og andre jenter setter pris på, og det er en person som ikke later som han er en annen for å få damer på kroken.

Sjekkelinjer kan du også droppe med stort hell. Det er faktisk mer humor om gutter kommer med en sjekkelinje han har pugget, men merker du at han mener det med alvor og tror han kan få damer på den måten, så blir det bare kleint.

Jeg vet ikke hvem som har fortalt dere at det funker, men det kan jeg love deg at det ikke gjør!

Det som derimot funker er om du overrasker oss på en positiv måte. Om du sier eller gjør noe vi ikke hadde regnet med, så fanger det interessen vår og vi blir nysgjerrig på deg. Vi jenter elsker oppmerksomhet, det er ingen hemmelighet. Men prøv å være litt kostbar. Om du liker en jente så ikke ta helt av med en gang om hun gir deg litt oppmerksomhet.

Gi henne komplimenter og vis at du er interessert, men ikke send henne meldinger hele tiden eller «lik» alt hun foretar seg på Facebook og andre sosiale medier. Om en fyr blir for masete er det lett å miste interessen, rett og slett fordi det blir for mye av det gode.

Når det kommer til komplimenter, så er dette noe du må gjøre med troverdighet. Ikke gi for drøye komplimenter. Jenter liker som oftest bedre å høre «så pene øyne du har» eller «du har et veldig vakkert smil», enn «fy søren, for noen pupper». Bare vær ekte så går det bra. Om jenta merker du sier noe pent bare for å si noe, så blir hun ikke videre interessert i å snakke med deg.

Ikke drikk for mye

Alkohol kan nok gjøre sjekking litt lettere. Du slapper mer av og noen drinker kan gjøre at du tør å si mer, men fyll og sjekking er en dårlig kombinasjon, så pass på inntaket og ikke drikk for mye.

Det er også veldig hyggelig om du spanderer på jenta, men ikke skjenk henne full.

Selvtillit

Selvtillit er ekstremt viktig. Dere er menn og vi jenter tenner på at dere vet hva dere vil og tør å ta styringen. Vis deg fra din beste side og vær i godt humør. Føler du at du ikke har så veldig stor selvtillit, så er det ikke annet å gjøre enn å starte å jobbe med den nå.

Sjekking er faktisk ikke så veldig skummelt, du må tørre å gi ei jente et smil og et langt blikk for å få noe tilbake. Om du bare står og ser på henne uten å gjøre noen ting, så vil nok noen andre komme deg i forkjøpet. Det verste som kan skje er at hun ikke er interessert, men det er jo faktisk ikke så ille? Det er ikke verdens undergang om du får et nei. Sjekking skal være gøy og spennende og om du begynner å tenke på sjekking på den måten i stedet for at det er noe skremmende og skummelt, vil det nok bli lettere siden det automatisk fjerner en del av presset.

Sommersextips

Sex er noe alle er opptatt av og det er en del spørsmål som går igjen her i denne spalten. Så her er noen tips til noen temaer det åpenbart er en del usikkerhet rundt.

Forspill

Et veldig viktig punkt når det kommer til sex er forspill. Selv om det skrives om det hele tiden og hvor viktig det er, så får jeg fortsatt mange spørsmål angående dette temaet.

Med andre ord, det virker som mange ikke er klar over hvor viktig dette er for både deg selv og partneren.

Poenget med et forspill er å tilfredsstille seg selv og partneren slik at man blir klar for samleie. Hvor lang tid man skal bruke og hva man gjør er det ingen fasit på og det er heller ikke så viktig. Noen ganger trenger man lang tid på å bli ordentlig kåt, mens andre ganger holder det med en liten stund. Det viktigste er at man slapper av og nyter det, blir våt og kåt.

Selv om forspill selvfølgelig handler om å tilfredsstille begge parter så ligger det som oftest en større “jobb” å få oss jenter klare for sex, enn med dere gutta. Mange jenter sliter med å få orgasme, og derfor er det utrolig viktig med et bra forspill. Om dere hopper over dette hver gang og går rett på sex så er det ikke rart jenta aldri kommer. Det er begges ansvar og dere må finne ut hva det er som tenner henne og fokuser på dette.

Bruker hun lang tid på å oppnå en orgasme så sett av tid nok. Det er også viktig at hun slapper av og ikke stresser. Vis derfor at du som mann er interessert i å bruke tid på henne for at hun skal ha det beste mulig.

Finn hennes erogene soner

Ja, hva er det? Dere har garantert hørt om det, men jeg tror ikke alle vet hvor viktig de faktisk kan være for oss jenter.

En erogen sone er et område på kroppen som gir oss seksuelle lystfølelser.

Det er individuelt hvor de er og hvor følsomme, utforsk kroppen hennes og finn de sammen. Alle vet de to mest vanlige; leppene og klitoris, men går man rett fra å kline til klitoris kan det for mange bli ubehagelig siden klitoris er det mest følsomme stedet på kroppen vår.

Start med å kyss henne sakte, bit henne forsiktig i leppene og gjør det samme på øreflippene og nedover halsen eller nakken. Fortsett langsomt nedover magen og lårene. Gjør dette rolig og mykt, gjerne med en massasjeolje. Om dere finner hverandres erogene soner så har dere også mer å variere med når dere har forspill.

Hvordan gi henne orgasme?

Det virker som noen tror det er et fasitsvar på denne «gåten», men det er det dessverre ikke. Alle er forskjellige, trenger ulik tid på å oppnå orgasme og selvfølgelig forskjellig teknikk.

Det viktigste punktet er at jenta selv vet hvordan hun kan oppnå orgasme. Om hun sliter med å nå klimaks under samleie, kan hun vise deg hvordan hun liker det og da blir det lettere for begge. Det er vanskeligere for jenter å få orgasme under samleie, så fokuser på å gi henne en orgasme under forspill.

Når du gir henne oralsex så tenk at klitoris er hjemmebanen, men det er også lov å utforske mer enn bare der. Klitoris er ekstremt følsom og tilfredsstiller du henne kun der så vil det etter hvert bli overfølsomt. Bruk myke bevegelser og start rolig, varier med tunge og fingre, kyss og slikking. Det er viktig å variere så det ikke bare blir en bestemt følelse og bevegelse på et sted.

Sørg for at hun er ordentlig våt og lytt til hva slags respons hun gir deg. Når stønningen blir mer intens, så gjør begelsene hardere eller fortere. Når hun begynner å nærmer seg orgasme, så må du fortsette med det du gjør.

Gratulerer, «gåten» er løst. Du har funnet ut hva som får henne til å komme.

Vær litt mer hardhendt enn vanlig.

Jeg får mange spørsmål, særlig fra menn om hvordan de skal gå fram for å ha litt røffere sex. Det er ikke alt man trenger å snakke om å spørre om først, bare gjør det. Det er ofte mer tennende enn å begynne å snakke midt under akten. Nå er det jo forskjell på hvor drøy man skal tørre å være om man ikke er vant med dette til vanlig, men jeg kan trygt love dere at det ikke skader å «ta i litt».

Alle elsker røff sex, men jeg tror ikke alle tør å slippe seg løs og innrømme at man liker det. Se an responsen hun gir deg. Du vil raskt oppdage om dette er noe hun liker og da er det bare å fortsette.

Kommunikasjon

Mange par har kjørt seg fast i en hverdag der det blir lite sex, og når man først har sex er det samme rutine... Og det er kjedelig.

Det kan kanskje være vanskelig å ta skrittet å begynne og jobbe for å bekjempe rutinene. Man er kanskje usikker på hva man skal gjøre for å prøve noe nytt og hvordan man skal ta det opp med partneren.

Men ikke vær redd for å snakke med partneren din. Dere er kjærester og da skal man kunne snakke sammen om alt. Dere vil merke at når dere først får en mer åpen tone om sex, så er det ikke så farlig som man kanskje hadde trodd.

Og som jeg skrev tidligere, så er det ikke alt man trenger å snakke om heller. Mange jenter tenner på at du tar kontroll og gjør ting uten å måtte spørre om lov «hele tiden».

Dere kan lese så mange sextips man vil, men klarer man ikke kommunisere sammen, så vil det nok aldri ikke funke.

Kommunikasjon er nøkkelen til alt.

Så da er det bare å finne frem shortsen, nyte finværet og finne seg en sommerforelskelse.

God sommer!

LURER DU PÅ NOE OM SEX? BRUK SKJEMAET NEDENFOR, OG SEND INN SPØRSMÅL. DU FORBLIR HELT ANONYM!

HTML EMBED

Ann Mari svarer ukentlig på spørsmål som blir sendt inn. Du trenger ikke å oppgi ditt virkelige navn, men skriv gjerne noe beskrivende i navnefeltet.