Ann Mari Olsen(24) er Side3s frittalende sexspaltist. Hver uke svarer hun på spørsmål fra leserne.

SEND INN SPØRSMÅL: Lurer du på noe om sex? Bruk skjemaet i bunn av artikkelen, og send inn spørsmål. Du forblir helt anonym!

Burde vi bruke p-pille?

Spørsmål: Hei Ann Mari, kjempefin spalte du har og venter spent hver uke for og lese ny spørsmål og svar.men til saken , lurer på dette med p piller meg og kjeresten min har regelmessig sex og har leste og prøvd og finne ett spesefikt svar på dette med p piler fordi kjeresten vill bruke kondom i tilleg mens eg har alltid ment at du slapp kondom fordi du bruker p piller . Tusen takk for svar

- Mann (20)

Svar: Siden dere er i et fast forhold så synes jeg det beste alternativet for dere er p-piller. Da slipper dere å bruke kondom hver gang, det kan jo ødelegge litt av spontaniteten. P-piller er et sikkert valg så dere trenger ikke bruke kondom i tillegg, det blir som smør på flesk. Så lenge dere ikke har noen kjønnsykdommer selvfølgelig, men er dere begge friske så kan dere fint droppe kondom i fordel til p-piller.

- Ann Mari

Jeg klarer ikke suge kjæresten min

Spørsmål: Hei. hva er gale med meg hvorfor klarer jeg ikke suge kjæresten min vi har verdt sammen i over et år men jeg klarer ikke suge . jeg brekker meg bare av tanken ., hva feiler meg ?

- Kvinne (19)

Svar: Du må først tenke over hvorfor du ikke liker det? Hva er det som gjør at du brekker deg ved tanken og kan kjæresten din hjelpe deg med det problemet? Jeg synes aldri man skal gjøre ting man ikke føler seg vel med, men oralssex er en fin ting man kan gjøre sammen med kjæresten sin. Først må man stole på hverandre så du føler deg trygg nok til å gjøre det. Ta en dusj sammen så dere begge er rene, da er det mest hygienisk. Om du er usikker på hva du skal gjøre så kan du spørre kjæresten din hvordan han liker det, gå rolig frem. Jeg synes du skal gi det et forsøk selv om det ikke er noe du ikke er så gira på, det kan godt hende det er noe du liker å gjøre når du blir vant med det. Lykke til!

- Ann Mari

Fortsatt jomfru

Spørsmål: Hei! Takk for en livreddende spalte! Jeg er en gutt på 19 år som har litt trøbbel på damesiden. Jeg bruker mye av tiden min på trening, og er sjeldent ute på fest. Jeg er avholds og drikker dermed ikke alkohol. Jeg får ofte kompliment for at jeg ser bra trent ut, og det er mange som prøver å dra meg med ut på byen, men jeg ønsker at første gangen min skal vere med ei jeg blir skikkelig glad i,dette er noe jeg er ganske bestemt på, så det er uaktuelt for meg å gå på byen med det målet å få meg et ligg. Jeg har av og til hatt kontakt med noen jenter, men jeg tørr liksom aldri å ta det videre, blir ofte friendzona fordi jeg ikke tørr å satse..Men når tiden er inne vil jo jeg ha null seksuell erfaring, er dette en "bad thing" for dere jenter? Føler liksom det er litt flaut å være jomfru når nesten alle kompisene mine har debutert..

- Mann (19)

Svar: Alle er uerfarne i begynnelsen og selvfølgelig vil det være det for deg også. Du blir nok litt nervøs og spent når det først skjer, men det er en helt normal reaksjon, jeg synes det er veldig bra du venter til det føles rett for deg. Det er bare dumt å dra på fylla for å debutere seksuelt bare for å ha gjort det, så selv om kompisene dine ikke er jomfru lenger så trenger dem ikke være spesielt erfarne forde. Den beste seksuelle opplevelse får du ved å føle deg trygg på partneren din, da klarer dere begge å slappe helt av og det er nødvendig for at sexen blir bra. Du er fortsatt veldig ung så ikke stress med dette, det skjer når det skjer. Det er ikke en negativ ting å være jomfru, jenta du ender opp med vil like at du faktisk ventet til du møtte ei du virkelig liker og det vil hun sette veldig, veldig stor pris på. Selv om du ikke drikker så kan du jo fortsatt være med på vorspiel eller byen? Det er mange som drar ut selv om man ikke drikker, det handler jo tross alt å ha det moro med vennene sine og det kan du ha ute selv uten alkohol. Det er lettere å sjekke opp folk når de er ute på byen, folk er mer mottakelig på det der enn til vanlig. Når det er sagt så kan du flørte hvor som helst. Jeg antar at du fortsatt går på skole så der er det jo en god mulighet til å komme i kontakt med jenter. Prøv å gå ut av den vennesonen du alltid bygger opp, er du “bare” hyggelig uten om å hinte at du er interessert så er det jo ikke så rart at de tror du bare vil være venn med dem.

- Ann Mari

Jeg tenner på menn i uniform

Spørsmål: Hei Ann Mari. Jeg vil si at jeg er meget seksuelt frustrert. Jeg tenner på menn i uniformer og jeg jobber på hotell! Dagene er ekstremt pirrende og det kan til og med skje at jeg må gå på toalettet for å onanere. Har ingen fast sex partner, så må takke med meg selv, MEN det er spesiellt noen på jobben jeg ikke klarer å få ut av tankene mine. Er det normalt å sex fantasere om kollegaer? Skal jeg prøve meg?

- Kvinne (25)

Svar: Det er en veldig vanlig fantasi og du har jo en heldig jobb må jeg si, menn i uniform er ikke feil. Det er også veldig vanlig å være interessert i kollegaer, slikt er det jo når kvinner og menn jobber sammen, man får et ekstra godt øye til enkelte. Jeg synes ikke det er noe galt i det, det er spennende og gjør jobbdagen din litt ekstra pirrende. Om det ikke går utover jobben din så er det bare å fortsette. Skjønner at det kan være frustrerende til tider, sånn er det jo gjerne når man er singel og ikke har noe fast. Om du skal prøve deg på noe videre med de/den du liker så ser jeg ikke noe galt med det. Kos deg!

- Ann Mari

Hun flørter, men jeg vet ikke hva hun vil

Spørsmål: Hei Ann-Mari! Har et lite problem, det er at jeg er litt forelsket i ei jente, men usikker om hun føler det samme med meg! Hun starter alltid samtalene(på facebook), og skriver "kjære, pus" og andre kjælenavn! Har klint med hun en gang i alkoholisert tilstand, vært hjemme hos meg og sett film.. der var jeg litt passiv med å flørte, visste ikke helt hvordan hun skulle ha reagert hvis jeg tok initiativet til å kysse osv.. Hun spør ofte om vi kan trene tilsammen og møtes i helgene! Men hun sier også at hun er så glad for at vi to er så gode venner, siden jeg er veldig snill og sjarmerende med henne! Men hun har nevnt "GOD VENN" endel, så lurer på om hun bare vil vite at jeg skal forstå at hun bare er en GOD venn av meg? Forstår at du ikke er en allvitende person, hehe, men hva tror du?

- Mann (19)

Svar: Vanskelig å si, det virker som hun er interessert, men kanskje litt redd selv for å ta skrittet videre? Er dere gode venner så er det jo vanskelig og skummelt om man får sterkere følelser. Det beste dere kan gjøre er å fortsette å møtes og finne på ting sammen. Flørt med henne, gi henne komplimenter å sjekk hva slags signaler hun gir tilbake. Om du er veldig usikker så er det beste alltid å være oppriktig å si ting som det er. Fortell henne at du liker henne! Man må tørre å satse litt om man skal vinne. Lykke til!

- Ann Mari

Ubehag ved oralsex

Spørsmål: Hei Ann Mari, jeg er inne i et fint forhold med en jente jeg virkelig er glad i, vi har vært sammen i 2 år, og alt er greit, men jeg har et lite problem når det kommer til oralsex på henne. Jeg merker at etterhvert kommer det en rar/stygg smak der nedentil, og det ender mest med at jeg enten trekker meg unna, eller føler ubehag ved å gjøre oral. Hva er det som kan være problemet? Er det noen væsker ifra henne som bare er sånn og jeg må legge meg til vane med det, eller er det kanskje det at jeg gjør noe galt? Jeg vil virkelig gi henne og, for det ender alltid med at det er jeg som får. Jeg takker for svar, og syntes det er supert at du har en slik spalte som denne!

- Mann (18)

Svar: Jenter lukter forskjellig nedentil, noen har en sterkere lukt enn andre. Kosthold kan ha en liten ting å si, men man skal ikke lukte vondt. Lukter man vondt så kan det godt være at bakterieflorian nedentil er i ubalanse, da kan det komme mer utflod og lukten endrer seg, det finnes forskjellige kremer for slikt på apoteket. Er dette noe som har skjedd i det siste eller har det alltid vært slik? Om det alltid har vært sånn så er det nok mest sannsynlig slik hun lukter og smaker, nå vet jeg heller ikke hvor erfaren du er med oralsex på andre jenter heller og hva du er vant med. Jeg synes ikke du skal slutte å gi henne oralsex, det er feil at hun alltid er den som gir. Ta en dusj sammen før dere går til sengs, da vet du at hun er ren og da føles det mer hygienisk for deg. Når hun blir kåt og tent så kommer det alltid væske fra underlivet hennes, det er helt normalt og bra- om du ikke vil ha alt i deg så bruk fingrene dine på henne å fokuser på klitorisen hennes.

- Ann Mari

Han prater med eksen

Spørsmål: Hei! Takk for en kjempefin spalte :) Jeg har et spørsmål som ikke går direkte på sex, men mer på forhold. Jeg og kjæresten har vært sammen i 1 år snart, og har det utrolig fint sammen. Vi har laget en avtale om at når vi ikke er sammen skal vi alltid sende natta melding til hverandre, fordi det er koselig :) Når vi var vekke fra hverandre en helg, "glemte han å sende natta melding for han var så trøtt" etter han hadde vært på byn og var full. Men når jeg kom hjem, fant jeg ut at han hadde sendt melding til eksen sin på samme tidspunkt som jeg sendte en melding til han som han ikke svarte på. Jeg ble veldig såret når jeg så at han hadde tenk på henne og ikke på meg, når han gikk å la seg. Føler at jeg har mistet tillit til han. Men samtidig er det jo en veldig liten greie, men det har gått ganske hardt inn på meg. Det skal sies at det han skrev til eksen ikke er noe "romantisk", kun vennlig. Men han har ikke snakket med henne på flere månedere, og det er settingen jeg syntes er ubehagelig - at jeg blir glemt. Trenger en uteforstående til å si om det er jeg som er helt dust, eller om jeg har grunn til å reagere. Takk for svar!

- Kvinne (23)

Svar: Jeg skjønner at du reagerer, det er ikke noe moro å oppdage at han har svart eksen sin og ikke deg. Det er en helt vanlig og naturlig følelse du opplever, de fleste hadde følt det på samme måte. Du føler deg glemt og mindre verdt og slikt skal man ikke trenge å føle når man er i et forhold. Vær ærlig med han at du synes dette var skikkelig dårlig gjort og at du ikke vil at det skal skje igjen, om du holder det for deg selv så vil det bare plage deg med unødvendige tanker. Siden meldingen var veldig uskyldig så ville jeg ikke blitt sur, det kan faktisk være at han sovnet med en gang. Slikt er jo veldig lett når man er litt full. Det var garantert ikke meningen å ikke svare deg, men han må ha forståelse for at du synes det var kjedelig, han hadde nok følt det samme. Snakk ut med han og bli enige om hva dere forventer av hverandre når dere er borte fra hverandre neste gang. Lykke til!

- Ann Mari

Han har en liten penis

Spørsmål: HeiHei. Jeg har havnet i en sitasjon jeg aldri trudde jeg skulle havne i.. Jeg har en kjæreste med utrolig liten penis, den er max 10-11 cm når den er hard, og max 3-4 cm når den er slapp. Jeg har en liten fantasi om stor penis, det er lissom min greie. Så syntes det er veldig trist at jeg har mistet all seksual lyst med min nåværende kjæreste som jeg har vært sammens med i snart 3 år. Det første året gikk det greit, jeg syntes det var trist men vendte meg til det. Men jeg merker jeg begynner og savne en stor penis. Vi sliter også med og gjøre forskjellige stillinger pga penisen bare detter ut fordi den er for kort.. I førsten hadde vi et aktivt sex liv, men jeg har rett og slett mistet all sex lyst pga dette. Jeg føler meg slem som i det hele tatt bryr meg om det, men jeg er veldig glad i sex å jeg vil tenne på kjærsten min. Hva kan jeg gjøre? er det noe han kan gjøre? jeg kan jo ikkje konfrontere han med at han har liten penis, det ville jo vært sykt. Jeg har lest man kan stramme skjede musklene, og det gjør jeg. I tillegg så er jeg ganske trang, men likevel.

- Kvinne (28)

Svar: Størrelsen hans er det dessverre lite å gjøre noe med. Enkelte stillinger er vanskelige å gjennomføre om han er liten så når dere velger de stillingene så gjør det i sakte og rolige bevegelser, da har dere begge litt mer kontroll. Om han detter ut så ikke la det bli til en negativ ting hele tiden, slikt skjer uansett. Jeg forstår at det blir noe begrenset, men sexlivet skal ikke dabbe av forde, dere hadde mye sex det første året så tenk tilbake på hvordan det var og hva dere gjorde. Det er ikke en kul situasjon for kjæresten din heller, han er garantert obs på dette selv. Men det hjelper virkelig ikke å deppe over det for det er rett og slett ikke noe å gjøre med. Introduser sexleketøy for han, det gjør det mer spennende siden det er noe nytt og her er det masse å velge mellom. Velg en vibrator eller dildo som er litt større enn han så får du følelsen av noe større.

- Ann Mari

Han har hatt mange partnere

Spørsmål: Hei! Kjæresten min pleide å være hva en typisk kaller "player". Han hadde VELDIG mange damer på samme tid, og lot alle tro at han var veldig forelsket i dem. Det betyr at jeg hele tiden (og da mener jeg hele tiden) plutselig får vite at han var forelsket i hun og hun. Ikke av han, men gjerne venner av hans forrige damer. Det er snakk om over 40 stk jeg har fått vite om til nå, og det kan veldig gjerne være fler. Det er ikke det at jeg er sjalu, eller ikke stoler på han - for jeg vet at for han så var det ikke spesielt med noen av de tidligere damene. Det var bare for å få seg ligg, også sakte mens ikkert svinne hen for de etterpå. Men det er vannvittig irriterende å hele tiden få "han var keen på hun, visste du det?" i fleisen hele tiden. Det er sånn at jeg mister litt følelsen av at han bare er min - spesielt siden alle andre tror at han har forelsket i så EVIG mange andre før meg. Det plager meg endel, og gjør at jeg søker bekreftelse hos han irriterende mye. Har du noen tips om hvordan jeg kan bedre denne situasjonen? Jeg vet jo ikke det er noe jeg kan gjøre noe med, det ligger jo tross alt i fortiden - men likevel, jeg vil ikke sitte igjen med denne følelsen, får det går virkelig utover forholdet vårt!

- Kvinne (20)

Svar: Jeg skjønner at det ikke er noe kult å få høre det hele tiden, men det beste er å la være å tenke over det siden det hører fortiden til og det er ingenting å gjøre med det nå. Du må heller prøve å se ting du kan dra nytte av i stedet for at dette skal ødelegge for dere. Han har fått rast fra seg og har ikke det behovet til å være med mange damer lenger, han har erfaring og det at han har slått seg til ro med deg betyr jo at du er veldig spesiell i forhold til alle andre. Og akkurat det er de jentene garantert bitre for siden de ikke fikk han. Jeg har aldri forstått hvorfor folk skal komme bort til en person for å informere om hva h*n har gjort tidligere, det må være for å prøve å ødelegge mellom dere og at du skal bli usikker. Du kan velge å svare hyggelig at –nei, det viste du ikke, eller du kan sette de litt på plass når du merker de er ute etter å få deg til å føle deg dårlig. De har vel ikke noe med din kjærestes fortid og nåtid, hvem han har vært med tidligere er ikke noe du trenger å bry deg om siden det er du som er sammen med han nå. Åpenhet er viktig i et forhold så vær ærlig med kjæresten din om at dette plager deg så kan han hjelpe deg med å gi deg den tryggheten du trenger.

- Ann Mari

Hvor ofte burde jeg overraske ham?

Spørsmål: Hei Ann Mari. Elsker spalten din og synes du er kjempeflink. Kjæresten min og jeg har et supert sexliv, men jeg lurer på en liten ting. Hvor ofte synes du man bør overraske kjæresten med nytt undertøy og kostymer? Jeg vet han liker det, men med tanke på økonomi og tingen med at det kan bli "for mye" av det gode. Hva mener du er normalt? Er en gang i uken for mye? Takk for svar på forhånd.

- Kvinne (21)

Svar: Ja, å handle inn nye ting hver uke kan bli dyrt i lengden og det trenger du ikke. Da vil det heller ikke bli like spesielt og spennende heller, la det heller bli noe han gleder seg til og at det er en fin overraskelse, ikke noe han forventer hver uke. Det du kan gjøre er å ordne deg litt ekstra og ha på noe du har fra før som du vet han synes er sexy. Det kan du gjøre så ofte du vil, jo mer jo bedre- for dere begge.

- Ann Mari

LURER DU PÅ NOE OM SEX? BRUK SKJEMAET NEDENFOR, OG SEND INN SPØRSMÅL. DU FORBLIR HELT ANONYM!

HTML EMBED

Ann Mari svarer ukentlig på spørsmål som blir sendt inn. Du trenger ikke å oppgi ditt virkelige navn, men skriv gjerne noe beskrivende i navnefeltet.