Ann Mari Olsen(23) er Side3s frittalende sexspaltist. Hver tirsdag svarer hun på spørsmål fra leserne.

SEND INN SPØRSMÅL: Lurer du på noe om sex? Bruk skjemaet i bunn av artikkelen, og send inn spørsmål. Du forblir helt anonym!

Trekant

SPØRSMÅL: Hei! Jeg har vært sammen med kjæresten min i snart ett år og vi har masse sex. Men i det siste har sexen begynt å bli litt kjedelig og vi har snakket litt sammen om å ha en trekant. Er dette noe som kan anbefales for å sprite opp sexlivet og hvilket kjønn er anbefalt?

- Kvinne (17)

SVAR: Å ha trekant kan selvfølgelig sprite opp et sexliv, men det er mange forhåndsregler dere må ta før dere gjør det. Mange forhold blir ødelagt på grunn av dette og det er det mange grunner til. Sjalusi er en ting, mange krangler også i ettertid om ting som gikk feil. Derfor er det viktig at dere lager noen regler som dere følger. Dere må finne ut om dere vil ha med noen dere kjenner, hvor stor del av akten denne personen skal delta i, skal dere begge få kysse denne personen? Om dere velger en gutt, skal han få penetrere deg eller om det blir en jente, skal kjæresten din få lov til å penetrere henne? Det er nok mest vanlig at det er en jente som er med, men det må dere finne ut av sammen hva dere vil. Det er masse å tenke på, og aldri gjør noe dere ikke liker eller vil angre på. Jeg er heller ikke sikker på om trekant er løsningen deres, er det en grunn til at sexen har blitt kjedelig? Det er mye å gjøre uten å gå så langt å ta inn en tredjeperson. Dere kan prøve å utforske sexleketøy for et eksempel.

- Ann Mari

Tips for å holde lenger

SPØRSMÅL: Hei! Når kjæresten og jeg har sex kan jeg komme veldig fort og noen ganger kan det ta lang tid. Hvorfor? Har du noen tips for å klare å holde tilbake?

- Mann (20)

SVAR: Det er bare slik det er, noen ganger er du mer tent og da kan du komme fortere. Slik er det for oss damer også, det er mange faktorer som spiller inn. Men er det bra sex så spiller det ikke noen rolle hvor lenge dere holder på så ikke heng deg opp i hvor lang tid dere bruker. Mitt beste tips til å holde ut lenger er at du trekker deg ut av kjæresten din når du merker du nærmer deg en orgasme. Ikke rør penisen din, men tilfredstill heller dama di helt til du har «roet» deg ned og er klar igjen. Om du gjentar dette mange ganger vil du etterhvert trene deg opp til å holde ut lenger etter sex. Om du synes det er litt stress med å gjøre det under samleie så er det også perfekt å øve på det mens du onanerer. Det kan virke kjipt å holde igjen en orgasme, men vil du lære deg å holde ut lenger så må du også jobbe med det. Lykke til!

- Ann Mari

LES OGSÅ:

For langt lem

SPØRSMÅL: Damen min mener jeg har altfor lang penis, og vi får aldri pult sikkelig på grunn av dette. Noe som er blitt ganske kjedelig i lengden. Har du et tips for hvordan vi kan forbedre sexlivet?

- Mann (23)

SVAR: Hmm.. Det synes jeg var litt merkelig sagt, man kan ikke ha for lang penis til ikke å ha sex. Man kan ha sex uansett hvilken størrelse det er på penisen. Om hun mener at du er for lang og at det gjør vondt at du kommer for dypt inn i henne (som kan skje) så vil jeg anbefale at når dere har sex så sier hun ifra hvor langt inn som føles bra og du husker hvor mye du kan støte inn i henne før det blir vondt. Om hun sitter på toppen så kan hun også bestemme det selv. Det er ikke noe problem å ha en lang penis, bare lær å jobbe med den.

- Ann Mari

Helst uten glidemiddel

SPØRSMÅL: Hei! Jeg har holdt på med en gutt ei stund nå, og vi har hatt sex flere ganger. Vi bruker som oftest kondom, men siden jeg går på p-piller, tenkte vi at vi skulle prøve uten. Problemet er at det ikke går. Vi har prøvd flere ganger, men det virker som om det er for «tørt» der nede, og i tillegg får han vondt uten glidemiddel. Han får heller ikke forhuden helt over hodet på en måte, noe som sikkert gjør det enda verre. Er dette normalt? Skal det ikke gå an å ha sex «normalt», altså uten glidemiddel?

- Kvinne (19)

SVAR: Jeg tror det er to faktorer som spiller inn her. Når dere bruker kondom så er det glidemiddel på kondomet som gjør det lettere å penetrere, og når han bruker kondom så mister han litt av følsomheten rundt penis. Han har nok litt for trang forhud og det er det som gjør at det er vondt når han har sex uten kondom. Det han burde gjøre er å kjøpe en kortisonkrem han smører under og over forhuden sin slik at huden vil bli mer elastisk. Da kan han trekke den mer tilbake og da vil det ikke gjøre vondt for han lenger. Kremen kan kjøpes reseptfritt på apoteket (du kan jo kjøpe det for han om han synes det er pinlig og gjøre det selv) og det hjelper i de fleste tilfeller. Når det kommer til det at du ikke blir våt nok uten glidemiddel så kan p-pillene dine ha en innvirkning på slimhinnen i skjeden din siden det er forskjellige hormoner i p-pillene dine. Snakk med legen din om at du gjerne vil bytte merke så finner han/hun et som vil passe deg bedre. Lykke til!

- Ann Mari

Latterlig liten?

SPØRSMÅL: Hei. Jeg sliter med komplekser for utstyret mitt. I stiv stand ser den ikke så ille ut, men i slapp er den virkelig liten. Dette gjør at jeg ikke liker å blotte meg foran andre i frykt for å bli latterliggjort. Det fører igjen til lav lyst og ingen ereksjon. Sex blir et stressmoment og ikke noe deilig. Hva kan jeg gjøre?

- Mann (25)

SVAR: Alle peniser ser forskjellig ut, både i slapp og erigert tilstand og det er noe alle er klar over. Og som du sier så blir den annerledes når du er erigert og det er jo det som teller! Virkelig, vi damer bryr oss ikke så mye om hvordan den er i slapp tilstand. Og du er 25 år, ungdomsskoletiden der alle sammenlignet hverandre og gjorde narr av folk som skilte seg ut er forbi. Elsk kroppen din som den er, du har enten det valget eller det motsatte. Og det er å fortsette å være misfornøyd, og det vil du garantert ikke komme tilfredstilt ut av. Legg vekk negative tanker og nyt kroppen din med deg selv og andre.

- Ann Mari

Sædsøl

SPØRSMÅL: Hei! Jeg lurer bare på hva som er vanlig å gjøre etter gutten har hatt utløsning vis man ikke bruker kondom. Blir sæden igjen, eller renner det ut? Hva gjør man? Løper man rett på toalettet?

- Kvinne (20)

SVAR: Om han kommer inn i deg så blir sæden igjen der. Man har som regel kontroll over den, man kan fint reise seg opp å gå til toalettet. Andre ganger kan det renne ut, derfor er det greit å ha et håndkle eller papir ved siden av seg og tørke det av før man går og vasker seg. Det gjør jeg ihvertfall, null stress.

Og så må jeg legge til så dere gutta lærer det, om dama ikke har noe å tørke seg med (les: tørke seg etter dere) så er det høflig og en selvfølge at dere går og henter det til henne!

- Ann Mari

LES OGSÅ:

Vanlig med strap-on?

SPØRSMÅL: Er det vanlig at menn blir pult med strap-on? Er dette i såfall godt? Dama vil så gjerne prøve dette, men jeg vet ikke om jeg tør.

- Mann (22)

SVAR: Nå har jeg ingen statistikk på hva som er vanlig eller ikke, men det er ihvertfall ikke unormalt. Men det er nok litt tabu for menn flest vil jeg tro å snakke så mye om dette, mange menn er redde for akkurat det og det er forståelig. Du har ingen makt lenger, du mister litt av kontrollen og skal prøve noe nytt. Om det er godt er litt vanskelig for meg å si, siden jeg ikke er en mann, men dere har jo faktisk G-punktet deres der så jeg vil tro at det er godt. Om du er litt nysgjerrig er det jo bare å prøve, ta forhåndsreglene som gjelder ved vanlig analsex, gå rolig frem og bruk mye glidemiddel. Men ikke gjør det fordi dama vil teste det ut, gjør det fordi du vil!

- Ann Mari

Rumpeslikker

SPØRSMÅL: Hei. Dama mi vil veldig gjerne at jeg skal slikke henne i rumpa. Hun er helt ren og nydusjet når hun ber om det, og et eller annet sted tenner deg meg (vi liker begge analsex), men er dette helt bra? Er det ikke fare for at en får tarmbakterier i munnen og ned i magen, og kan bli syk av det?

- Mann (27)

SVAR: Du trenger neppe bekymre deg over å bli syk av det, om du får i deg noen bakterier så er det sjeldent noe man blir syk av. Renslighet er alltid viktig uansett og om hun tar en dusj rett før og vakser seg godt, så går det helt fint.

- Ann Mari

Ung, singel - og pappa

SPØRSMÅL: Hei Ann Mari. Jeg er 26 år, og har en liten datter på tre. Nylig gikk moren og jeg fra hverandre, og jeg lurer derfor på: Hva ville du og dine venninner sagt om du var på date og han fortalte at han hadde barn? Major turnoff eller kan det være greit? Er ikke keen på å vente til jeg er 36 før jeg kan date igjen, og da nyskilte tobarnsmødre.

- Mann (26)

SVAR: Det er bare å være ærlig, men du trenger ikke si det med en gang heller. La henne bli kjent med deg som person og fortell henne det etter et par ganger dere har møttes, da har hun blitt kjent med deg først. Jeg skal være ærlig å si at det å bli stemamma ikke er en fristende tanke og slik tenker nok mange på min alder og. Men om jeg hadde blitt kjent med en hyggelig fyr og det viser seg at han har et barn så hadde jeg ikke droppet han heller på grunn av det. Si også at du ikke er på utkikk etter en stemamma til barnet, at hun har en mamma fra før og det ikke blir lagt noe press på henne sånn sett. Så er det opp til deg om du vil la henne møte datteren din eller ikke, det kan dere gjerne vente med en stund til du vet at det er seriøst mellom dere. Om det bare er dating eller sex så har et barn null og si.

- Ann Mari

LURER DU PÅ NOE OM SEX? BRUK SKJEMAET NEDENFOR, OG SEND INN SPØRSMÅL. DU FORBLIR HELT ANONYM!

HTML EMBED

Ann Mari svarer ukentlig på spørsmål som blir sendt inn. Du trenger ikke å oppgi ditt virkelige navn, men skriv gjerne noe beskrivende i navnefeltet.

LES OGSÅ: