Gå til sidens hovedinnhold

- Livet mitt var fylt med usikkerhet og redsel

Anna Anka mener kjendistilværelsen er som et fengsel. Les Side2s intervju med henne her!

HTML EMBED

(SIDE2): Anna Anka er kjent for sine kontroversielle uttalelser, og har ved flere anledninger måttet tåle krass kritikk etter å ha offentlig ytret sitt syn på blant annet likestilling.

I realityprogrammet «Svenske Hollywoodfruer», i 2009, uttalte hun at det var en kvinnes oppgave å gi sin mann en avsugning når han måtte ønske det. Kort tid etter stilte den svensk-amerikanske kvinnen opp på «Skavlan» og forsvarte sine utsagn, samtidig som hun i et intervju med Newsmill uttalte at kvinner burde holde seg hjemme og ordne for sin mann.

- Millioner av mennesker har feil oppfatning av meg. Jeg gikk inn i kjendislivet uten å vite hvem jeg er. For meg er det som et fengsel - jeg er alltid under det offentlige mikroskopet og gjenstand for skandaler, rykter og sjalusi, sier Anna Anka, til Side2.

- Prøver virkelig hardt for å ikke avsløre
Den blonde 41-åringen, som tidligere var gift med den amerikanske sangeren Paul Anka, har nylig vært å se på skjermen i TV3-serien «Slik ble vi Hollywoodfruer», sammen med Maria Montazami og Gunnilla Persson.

I programmet åpnet Anna igjen opp hjemmet sitt for TV-kameraene, og til Side2 forteller hun hvorfor hun nok en gang har valgt å utlevere seg selv for, det som hun kjenner som, et kritisk publikum.

- Alle mennesker har tre liv; et offentlig, et privat og et hemmelig. For meg er det viktig å vise verden hvem jeg virkelig er. Tro meg; jeg prøver virkelig hardt for ikke å avsløre detaljer ved ethvert aspekt av mitt liv, men jeg vil heller ikke portrettere meg selv til å være noe jeg ikke er, sier Anna, som i programmet forteller både om sitt tidligere liv som ung modell, samt om tingenes tilstand de siste årene.

- I årevis har måttet takle feilinformasjon fra pressen. Innholdet i budskapet forandres fordi det ligger i den menneskelige natur å lytte med halvt øre og legge til sin egen mening. Jeg vet mine programmer blir pakket ut og plukket fra hverandre, slik at segmenter høres mer slibrig ut enn de er. Men når folk ser eller leser mine historier i sin helhet, så kan de danne seg sin egen mening, sier Anna.

- Det er nesten utenkelig
Og mange har hatt og har sine meninger om Anna. Det at hun var gift med Paul Anka, i perioden 2008 til 2009, gjorde sitt til at Anna ofte fikk rettet søkelyset mot seg.

De to hadde giftet seg året før innspillingen av «Svenske Hollywoodfruer», og det kom senere fram at Anna ble gravid med Paul Ankas barn mens hun enda var gift med sin første ektemann, Louis Yeager. Anka på sin side hadde et forhold til en annen dame da han rotet rundt med Anna, og han skal ha vært på ferie med sin daværende kjæreste da Anna fødte hennes og Ankas sønn, Ethan, i 2005. Tre måneder etter fødselen skal Anka imidlertid, ifølge Anna, ha uttalt et ønske om å starte et liv sammen med den polskfødte skuespilleren og modellen, og slik skulle det også gå.

HTML EMBED

Den 5. desember 2009 ble imidlertid skilsmissepapirene levert inn hos myndighetene i Los Angeles, og dette skulle senere vise seg å bli starten på et flere år langt mareritt for Anna, blant annet om å beholde foreldreretten til sine to barn, Ellie (9) og Ethan (7).

- En sunn familie er det eneste jeg har ønsket meg. Jeg trodde aldri at det kunne bli tatt bort så metodisk. Jeg har hørt hundrevis av historier fra foreldre som har opplevd hvilken terror det er å bli fremmedgjort fra sine barn. Det er nesten utenkelig i et progressivt land som vårt at slik oppførsel eksisterer, sier Anna.

- Det er hjerteskjærende
Tidligere i år brøt Anna sammen i tårer under et intervju på Svenske Kanal 5. I programmet «Hissen» blir kjendiser intervjuet i en heis, og da samtalen kom inn på hennes kamp om foreldreretten til barna klarte hun ikke å holde tårene tilbake. Til programlederne fortalte hun hvordan hennes eksmenn prøver å knekke henne, blant annet ved å samarbeide om å ta fra henne foreldreretten.

- Å lage barn sammen er virkelige en av få mirakler som de fleste av oss har mulighet til å oppleve. Enhver forelder vil forstå at det er hjerteskjærende når et barn blir brukt som et redskap. Det som virkelig går innpå meg er at alt er så unødvendige. Jeg kan ikke forstå, som forelder, at du kan tro at ditt barn bare skal være med en av foreldrene, sier Anna, til Side2.

- Jeg levde etter hva jeg trodde andre ville
Til tross for at livet ikke alltid er en dans på roser legger ikke Anna skjul på at hun elsker livet i Hollywood, og at hun er takknemlig for at hun kan kalle Tinzeltown sitt hjem.

Nå streber hun etter å leve et liv der hun er tro mot seg selv.

- Jeg kom til et veiskille i livet mitt. Livet mitt var fylt med usikkerhet og redsel og mange styrte meg med skremsel, både mentalt og emosjonelt. Mine verdier og trosystemer og essensen av hvem jeg var forsvant i andre folks definisjon av meg, sier Anna.

- Jeg levde etter hva jeg trodde andre ville jeg skulle gjøre, og hva jeg ble fortalt at de ville jeg skulle gjøre. Jeg innså at jeg måtte gjøre det beste ut livet for meg selv, fordi jeg fortjener det. Min leveregel ble; lev autentisk, fortsetter hun.

- Glad jeg elsker meg selv
Den spreke 41-åringen har tidligere jobbet som personlig trener, og det ser ikke ut til at blondinen har glemt sine gamle kunster - noe hennes misunnelsesverdige figur vitner om.

- Å ha god helse er en av de viktigste tingene i livet mitt. Det er et valg jeg tok for lenge siden, forklarer Anna.

- Men hva gjør noen vakker?

- Det handler om å ha selvtillit, intellekt, personlighet og sjel. Det er alltid en refleksjon av din indre skjønnhet. Hemmeligheten er at jeg er glad og elsker meg selv og andre. Mitt ønske er at jeg en dag så vil være i stand til å hjelpe andre med å oppnå det samme målet, sier Anna, som til tross for å møte mange utfordringer, liker livet i rampelyset.

- Berømmelse er stort og et veldig synlig tegn på profesjonell suksess. Det er nøkkelen til den gode siden av livets fløyelsbånd. For dem som vinner det, vil samfunnet skjenke dem rikdom, makt, tilgang, anerkjennelse og andre verktøy for å leve et ekstraordinært liv, avslutter Hollywoodfruen.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken