(SIDE2:) Anna Paquin startet sin karriere med et kjempesmell da Jane Campion hyret henne som Holly Hunters datter i sin storslagne film «The Piano».

Mer fra Side2. no: Sjekk forsiden nå

Tok verden med storm
Historien om den stumme moren og datteren som kommer til avsidesliggende New Zealand fordi moren skal gifte seg arrangert med en rik landeier, overrasket en stor verden av filmelskere. Filmen gjorde ikke bare Hunter til en stor stjerne, den ble også gjennombruddet til regissør Jane Campion og den fremhevet ytterligere Harvey Keitels karriere.

Men det var 11 år gamle Anna Paquin som stjal store deler av oppmerksomheten. Før hun fylte12, kunne hun hente hjem sin første Oscar-pris for beste kvinnelige birolle.

Anna Paquin er canadisk, men flyttet til New Zealand da hun var fire år gammel. Det var her Campion ble oppmerksom på jenta som var under 10 år da filmingen av «The Piano» begynte. Opprinnelig var det storesøsteren som ønsket seg en rolle, og Paquin bare ble med for opplevelsens skyld. Campion var likevel så imponert over henne at hun danket ut 5000 andre barn i en konkurranse hun ikke engang deltok i.

All viraken rundt Oscar-statuetten gjorde at Paquin ikke aktivt forfulgte filmkarrieren med rolle etter rolle i tenårene, men etter 1995 flyttet hun med moren til Los Angeles da foreldrene skilte seg.

X-Men
Og da hun først dukket fram igjen var det i et par tenåringskomedier, i Edward Nortons «25th Hour», men ikke minst som Rogue i «X-Men-serien».

Siden har Paquin forlatt det høydramatiske sporet og slått inn på superheltenes vei. Nå nyter hun stormende suksess som Sookie Stackhouse i «True Blood».

– Garderoben min er strålende for jeg er jo praktisk talt naken hele tiden, spøker Anna Paquin om serien. Siden serien produseres av HBO inneholder den en rekke sexscener som man ikke kan vise på vanlig nasjonal TV i USA.

LES MER:Advarsel: Sterkt vanedannende

Paquin innrømmer at hun ofte møter mange som synes hun har tatt et enormt steg i filmverdenen.

– De husker meg som en ni år gammel jente på film, og så er jeg plutselig 26 og gjør sexscener i «True Blood».

I det virkelige liv er også 26-åringen forlovet med sin medspiller Stephen Moyers.

SE YOUTUBE-KLIPP AV ANNA SOM VINNER OSCAR

HTML EMBED