Søndag 6. oktober arrangeres NM i «Bikini Fitness» i Oslo. Blant deltakerne finner vi Anne-Cathrine Westby fra Drammen.

Fitnessprinsessen forteller at hun alltid har vært opptatt av trening, men for noen år tilbake hadde hun ikke hatt sjanse i denne konkurransen. I 2008 kastet hun klærne for mannenettsiden omag.no , og her det en noe mer frodig frøken som byr på seg selv.

- Du har forandret deg veldig mye?

- Hehe, ja, jeg har visst det. Også den gangen var jeg opptatt av trening og kropp, jeg har blant annet drevet med kickboksing. Men den store forskjellen er kostholdet, forteller Anne-Cathrine til Omag.

Cola og hamburgere gikk rett ut av vinduet, men det var langt fra alt.

Les også: -Tror menn tenner på cheerleadere

Beinhardt

- Jeg kuttet ut veldig, veldig mye. Den gangen hatet jeg alt som het matlaging og spiste bare ferdigmat. Nå har jeg oppdaget hva et kjøkken er, og lager alt jeg spiser fra bunnen av med naturlige råvarer.

Hun inrømmer at det ikke var enkelt.

- Nei, overgangen var beinhard. Da bikinifitness kom til Norge i 2010 syns jeg det var en veldig flott konkurranse som jeg ville prøve meg på. Det første jeg gjorde var å oppsøke en kinesolog. Han ga meg en lang, lang liste over ting jeg måtte kutte ut for å rense kroppen. Alt fra svin og havre til sukker og masse E-stoffer var strengt forbudt. Egentlig føltes det som om jeg ikke kunne spise noen ting.

Føltes som om jeg ikke kunne spise noen ting

- Så, da sultet du?

- Jeg satte meg ned og leste om kosthold. Jeg leste bøker, treningsblogger og kostblogger for å finne ut hva jeg kunne spise isteden. "Raw food" heter det. Så fant jeg ut at man for eksempel kan bruke sukrin istedenfor usunt sukker, at det finnes kokosmel og at man kan lage krem til kakene av cashewnøtter.

Anne-Cathrine forklarer at hun har et litt mer avslappet forhold til mat i dag, men det er noen ting hun holder seg langt unna.

Den største feilen

- Utenom konkurranser så spiser jeg stort sett det jeg har lyst på. Men jeg spiser aldri hvete, og aldri vanlig sukker. Jeg teller ikke kalorier, men passer på at jeg får en riktig blanding av ulike typer mat, proteiner, karbohydrater og vitaminer. Hva du spiser er like viktig som hvor mye. Tusen kalorier er ikke tusen kalorier. Når du blir kjent med kroppen din, så merker du faktisk at den sier ifra hva du mangler. Jeg merker om jeg trenger karbohydrater eller vitaminer.

Det er nok mange som kunne tenke seg å lære noen av knepene Anne-Cathrine bruker for å holde seg i form. Hun tror veldig mange gjør en ting feil.

- Den største feilen mange gjør er at man etter en hard treningsøkt tenker «nå fortjener jeg å kose meg litt». Men det kan man bare gjøre maks en gang i uken. Dessuten må du lide for å få drømmekroppen. Du må presse deg hardere enn du tror du tåler. Smerte er svakheter som forlater kroppen.

Se alle bildene av Anne-Cathrine Westby her