(SIDE2:) – Det er en helt fantastisk skrevet rolle, sier Anne Dudek om rollen som legen Amber Volakis i fjerde sesong av «House».

Mer fra Side2. no: Sjekk forsiden nå

Den skarpeste konkurrenten
Amber er en av legene som konkurrerer på Robinson-vis for å få en av de tre jobbene som leger på hovedpersonen Gregory Houses lag. Og som de fleste som følger «House» vet, så er han ikke spesielt høflig i sin omtale av andre mennesker.

Men det er heller ikke Amber, som han døper for Cuttroath Bitch, altså en som er villig til å gjøre alt som står i hennes makt for å oppnå det hun vil.

Det er sjelden en kvinne får spille så slemme og ambisiøse roller på TV. Amber fremstår dessuten som høyst intelligent, noe som virker tiltrekkende på House. Men også andre på sykehuset, skal vi få se.

Broadway-stjerne
Rollen til Dudek ble utvidet fra sin opprinnelige status fordi manusforfatterne likte så godt hvordan hun portretterte den ærgjerrige Amber.

LES OGSÅ: TV-skjermens heteste nykommer

Anne Dudek er opprinnelig teaterskuespiller og var ansatt på Broadway i en årrekke før hun begynte i TV. Rollen som Cuttroath Bitch skaffet henne også rollen som Francine i «Mad Men» og i en periode sjonglerte hun begge.

Mammapermisjon
Hun har også vært å se i «Big Love», serien med Bill Paxton som sympatisk mormoner med litt for mange koner å holde styr på.

Andre vil igjen huske henne fra «Frustrerte fruer», «Numb3rs» og «Seks fot under» der hun hadde korte gjesteopptredener.

I desember 2008 ble Dudek mor for første gang, og har siden den tid vært mer eller mindre i mammapermisjon. Men for norske TV-seere kan hun altså nytes i all sin utspekulerte fremtoning som den standhaftige Amber med mer enn ett kort i ermet.

I 2010 er hun klar i den nye amerikanske spionserien «Covert Affairs».

House vises på NRK 3, søndag 21.45 og igjen onsdager 21.00 på NRk1.