Gå til sidens hovedinnhold

- Det var veldig intenst

Anne Grete Preus ble sliten av realityinnspilling.

POPSENTERET/(Side2): - Det var 18 timer lange dager med kamera ett eller annet sted vakende rundt. Så det var veldig intenst, sier Anne Grete Preus til Side2.

Hun henviser til innspillingen av TV 2-realityen «Hver gang vi møtes». Sammen med Paperboys-Vinnie, Halvdan Sivertsen, Bertine Zetlitz, Jan Eggum, Elvira Nikolaisen og Øystein Dolmen er Millimeter-sangeren der for å promotere programmet som har premiere lørdag kveld.

- Det var musikalsk morsomt for det var et så entusiastisk band. Og så var det hyggelig å møte artistene, for noen av dem kjente jeg ikke så godt, sier Preus.

- Festlig jente
Spesielt overrasket ble hun over Bertine som ikke var helt slik hun hadde trodd.

- Bertine for eksempel er en veldig våken og festlig jente. Men ikke til forkleinelse for noen. Hun har et rapt og morsomt hue. Men alle var egentlig fine, sier Preus.

- Vi alle strever med å skrive fine ting. Det var som låtskrivere vi var der og det var interessant å få vite hvordan de andre jobber og hvordan man ser en viss sammenheng mellom karakteren deres og hvem de er og uttrykket deres. Det var fint, fortsetter artisten.

- En helt egen gren
Programmet utspiller seg på Hvaler og her bodde de syv artistene sammen i åtte dager. Til hvert måltid hyllet de hverandre ved å synge coverversjoner av hverandres største hits.

Preus slet spesielt mye med å tolke rapperen Vinnies låt, da hun følte hun beveget seg over i sjanger hun ikke har særlig kjennskap til.

- Musikalsk var det å få skikk på Vinnie-låten mest utfordrende for rapen er en helt egne gren i populærmusikken føler jeg, og den ville jeg ikke prøve meg på - i motsetning til Jan Eggum som gjør en fantastisk rap versjon, sier Preus.

- Jeg kan også nevne Elviras «Egypt song» for den er så fullendt og veldig fint produsert i originalen og så er det ikke så lenge siden den kom så det krevde en del å gjøre noe som var fint, men ikke likt originalen. Men den var god å synge og god å fremføre, fortsetter hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Kanskje høflighet
Preus synes det var atskillig vanskeligere å tolke andres låter, enn å høre på at hennes enge låter ble endret av de andre artistene.

- Det er der arbeidet ligger og man møter seg selv i døren. Man tenker «Hvem er disse artistene?» «Hva hører jeg i denne sangen?». Og så forsøkte jeg å lage versjoner av sangene som har litt egenart, så det var utfordrende, men veldig fint, sier Preus.

- Reagerte noen negativt på måten du hadde tolket låten deres på?

- Ingen sa noe om det, men det var kanskje høflighet, ler Preus.

- Hva med måten andre tolket dine låter på? Reagerte du negativt på det?

- Nei, det gjorde jeg ikke. Det er klart at det var noen sanger jeg savnet. «Himmelen faller ned», som jo kanskje er min mest radiospilte låt, var ikke valgt av noen av artistene. Men det er mange grunner til å velge en låt, sier Preus.

- Korte netter og lange dager
Hun forteller at til tross for at innspillingsperioden gjorde henne sliten, ble det utviklet et fint vennskap mellom de involverte artistene.

- Det var korte netter og lange dager og da synes jeg det var mange fine oppmuntringer. Øystein (Dolmen red.anm.) er en varm sjel som ser når noen er sliten og kommer bort. Og det er Elvira (Nikolaisen red.anm.) også, minnes Preus.

- Det var mange gode stunder. Jeg trivdes godt med dem, legger hun til.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- En ganske stor bombe
I likhet med Preus satte også Halvdan Sivertsen pris på samholdet og dynamikken i gruppa under innspillingen av realityserien.

- Det var i hovedsak et musikalsk møte, og det å få treffe så mange flinke sangskrivere og ikke minst få høre deres versjoner av mine sanger allerede første dagen - det var en ganske stor bombe, sier Sivertsen.

- Samtidig så var det veldig viktig og veldig morsomt det som skjedde i forkant, nemlig de ukene og månedene man brukte på å gå inn i andres kataloger, forske i musikken og finne noe man kanskje kunne gjøre noe meningsfylt med selv, selv om det sjangermessig lå ganske langt unna, fortsetter han.

- En påkjenning
Den rutinerte artisten synes det var spesielt utfordrende å skulle fremføre låter laget av Bertine og Vinnie, og han innrømmer at det var tider han var svært spent på hvordan artistene ville reagere på det han fremførte på scenen.

- Det var det eneste som var den store påkjenningen med hele prosessen. Sosialt synes jeg at vi fungerte bra sammen. Vi hadde masse å snakke om og vi hadde mange forskjellige livserfaringer som det var morsomt både å fortelle og høre om, sier Halvdan.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Spesielt rørende var det når rapperen Vinnie entret scenen å fremførte Sommerfugl i Vinterland, etter å ha fortalt at hans kone, Tone Oraini Selfors, er adoptert og fikk sangen dedikert til seg av sin far – Vinnies svigerfar.

- Sommerfugl i Vinterland fremført av Vinnie gjorde et stort inntrykk, sier Sivertsen, men legger til at det var flere tilfeller hvor han ble svært rørt.

«Hver gang vi møtes» har premiere på TV 2 lørdag 28. januar kl. 20:00.

SE NÅR VINNIE FREMFØRER LÅTEN HER:(Artikkelen fortsetter under bildet)

HTML EMBED

Takket nei
Sivertsen avslører at han takket nei gjentatte gnager på forespørsel om å være med i programmet, men at han til slutt endret mening etter hvert som han begynte å forstå hva slags type program dett var.

- Sosialt synes jeg vi fungerte fint sammen, vi hadde masse å snakke om og vi hadde mange livserfaringer så det var det morsomt både å fortelle om og høre om, men akkurat det at det hele tiden var kamerafolk der, det var mye sier Sivertsen.

«Hver gang vi møtes» har premiere på TV 2 lørdag 28. januar kl. 20:00.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken