Gå til sidens hovedinnhold

Anne-Kat. ferdig i TVNorge

Kommer ikke tilbake på skjermen.

Det er over fire år siden Anne-Kat. Hærland meldte overgang til TVNorge. Kanalsjef Harald Strømme lovet lattergaranti med humordronningen, men talkshowet floppet totalt.

Hærland klarte ikke å innfri forventningene om 300.000 seere. Istedenfor krasjlandet hun på bare 69.000 seere og programmet ble lagt på is.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på e-post, eller ring 02060

Nå avslutter TVNorge samarbeidet Anne-Kat. Hærland, og det er lite som tyder på at hun kommer tilbake på kanalen med det første.

Tror ikke på comeback

– Kontrakten med Anne-Kat. er utløpt, og det i dag ingen planer om at hun skal gjøre mer TV for oss, sier programdirektør Eivind Landsverk til Nettavisen.

Programdirektøren forteller at han skal ha et oppsummeringsmøte med Anne-Kat. Hærland etter påske. Hærland er nå deltager i «Berserk — i pionerenes farvann» på kanalen.

– Jeg vil ikke avskrive Anne-Kat. Hun er utrolig dyktig i alt hun gjør, og som humorist er hun en av Norges beste. Vi er veldig glad i henne her på huset, understreker han.

Les også: Skuffende start for Jarle Andhøy og Anne Kat.

Landsverk forteller at komikeren allerede er i gang med nye prosjekter på selvstendig grunnlag. Hærland har nettopp lansert en podcast sammen med Brita Møystad Engseth, og i tillegg har hun premiere på sitt nye sceneshow i august.

– Drit i ham

De lave seertallene til Anne-Kat. Hærland har fått godt med spalteplass i Nettavisen. Kanskje for mye, skal vi tror humordronningen.

– TVNorge har vært veldig støttende. De sier «Drit i han Morten Wiberg, liksom». Plutselig dukket det opp en slik irriterende, liten tass som maste og maste om tall. Jeg tenkte: «Kan du være så snill å gå bort, så voksne folk kan jobbe her?», sa hun til Dagbladet.

– Jeg har mer penger enn ham og er mye gøyalere liv, fortsatte hun.

TV-ekspert Morten Wiberg viser ikke tegn til skadefryd over uttalelsene i dag.

– Det var synd at samarbeidet ikke bar større frukter enn det de hadde håpet på. Hun ble inn som en del av kanalens strategi å satse på norsk underholdning og humor. Dessverre så fungerte det ikke, sier Wiberg til Nettavisen.

– Hva tenker du om hennes uttalelser i dag?

– Dette er antakeligvis ikke noe hun husker i dag. Dette var sikkert noe som ble sagt i affekt, fortsetter TV-eksperten.

Det har ikke lykkes Nettavisen å få kommentar fra Anne-Kat. Hærland.

Kommentarer til denne saken