(SIDE2): Anne-Kat. Hærland er en av Norges mest populære komikere og kjent for sin ærlige og kompromissløse stil på scenen.

Etter over 15 år i statskanalen NRK er komikeren nå klar med et nytt TV-program på TVNorge, et satirisk talkshow som tar for seg ukens viktigste nyheter.

I første program tulles det med alt fra Arfan Bhatti til kongefamilien, og med Høyre-leder Erna Solberg som programmets første gjest, ble det naturlig å prate om norsk politikk også.

Blant annet harselerer Anne-Kat. med hva hun mener er pinglete norske politikere, og sammenligner blant annet utenriksminister Espen Barth Eide med filmregissøren, Woody Allen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Så hva ville Anne Kat. gjort om det var hun som satt med makten i Norge?

- Jeg ville nok hevet stemmen mer og vært litt mer offensiv.

Så du synes norske politikere er for pinglete?

- Jeg skulle gjerne hatt noen politiske ledere i Norge som var mer som Harrison Ford i filmen «Air Force One» (hvor Ford spiller den amerikanske presidenten, journ.anm.). La oss bare si at jeg tror på en mer verbal terrorbalanse, forteller Anne-Kat. med et lurt smil til Side2.

(Artikkelen fortsetter under.)

HTML EMBED

- Godt å være tilbake

Det nye programmet til «Anne-Kat.» vil gå hver tirsdag klokken 21.30 på TVNorge og med seg på laget som reportere har hun blant annet med den rutinerte humoristen Espen Beranek Holm, tidligere Rød Ungdom-leder Mímir Kristjansson og Yousef Hadaoui, tidligere stuntreporter i Harald Eia og Bård Tufte Johansens, «Storbynatt»

Premieren gikk smertefritt for seg og komikeren avslører at hun synes det er gøy å være tilbake på skjermen med et renspikket satireprogram.

- Det var deilig og morsomt å være tilbake med et humorprogram som dette. Spesielt morsomt er det når vitser sitter og folk ler, sier Anne-Kat.

Men den populære komikeren er ikke bare klar med nytt TV-program. Hennes sceneshow «Jakten på ærligheten» gikk for fulle hus i Oslo i fjor, og komikeren turnerer nå land og strand rundt med det populære stand up-showet.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

- Det er så mye å tulle med

Så hvorfor velger en komiker med så mange baller i luften og begynne med et tidkrevende ukesprogram som «Anne-Kat.»?

- Det er fordi det er så fint å kunne ha et sted hvor jeg kan si hva som irriterer meg i samfunnet.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Og det er en del?

- Det er nok, smiler Anne-Kat.

Så hva vil kunne forvente av programmet utover våren?

- Hehe. Det kommer jo helt an på nyhetene, avslutter Anne-Kat.

«Anne-Kat» vil gå hver tirsdag klokken 21.30 på TVNorge denne våren.