Gå til sidens hovedinnhold

Anne-Kat. slakter Dagbladet

- Når Dagbladet går under, og de vil gå under, så skal det til de grader feires, sier humordronningen.

(SIDE2): Anledningen for de skarpe uttalelsene er et stort portrettintervju i maiutgaven av bladet MANN.

I intervjuet snakker hun blant annet mye hvor mye oppmerksomhet hun og ektemannen Espen Hauglid fikk av norske aviser og ukeblader da det ble kjent at de skulle skilles. Dette bekreftet hun i et intervju med Se og Hør i mars, og intervjuet ble referert til av svært mange, også Side2.

Les saken her: Anne-Kat. skilles

I etterkant sa Kjell Benjaminsen i Anne-Kats management til Side2 at hun ville gjøre små endringer i showet sitt, «Gift, men ingen fanatiker», som en følge av skilsmissen. Men at det alltid ble gjort justeringer i slike show underveis.

Les Side2s anmeldelse av showet: Anne-Kat. disser Kjendis-Norge
Les også: - Anne-Kat. fucker alle
Les også: Slår ring om Anne-Kat

- Hun er dreven til å skrive om og gjøre det ferskt, sa Benjaminsen til Side2 i intervjuet.

Les mer her: Anne-Kat. endrer showet

I intervjuet med MANN forklarer Hærland at flere av artiklene som kom om henne etter at skilsmissen ble kjent, var langt unna sannheten. Dagbladets dekning er den som i størst grad får gjennomgå i intervjuet. Avisen hvor hun selv har vært gjesteredaktør fulgte opp skilsmissen med en sak om at hun i showet sitt «herjet vilt med eksen» og brukte bruddet for alt det var verdt på scenen.

Ryddig forhold til Se og Hør
Anne-Kat. sier at endringene i showet var å forandre ting fra nåtid til fortid, og at innholdet i showet var det samme.

- «Dagbladet – vi gjør Norge dummere» det burde vært slagordet til den avisa, sier Anne-Kat. til MANN. Hun hevder at det kun var informasjonen om skilsmissen som stemte i Dagbladets artikkel.

Hun sier videre at hun mener at kjendisstoff først og fremst hører hjemme i ukebladene, og understreker at hun ikke karakteriserer sitt forhold til den kulørte presse som tett. Hun mener likevel at et blad som Se og Hør har vært veldig ryddige i hvordan de har forholdt seg til henne.

- Så får jeg heller leve med ord som «kjærlighetsrede», fleiper hun.

- Kommer til å gå konk
Dagbladet-saken slipper hun ikke taket på i intervjuet, og hun følger opp med krass kritikk av at avisen har skrevet om at komikerne driver for lite med politisk satire.

- Vi skulle veldig gjerne snakket om politikk, vi, men da må jo Gud hjelpe meg Dagbladet begynne å skrive om det først. Det virker som om de bare har gitt opp. Anne Aasheim har hele tiden sagt at Dagbladet skal styrke sin posisjon som kulturavis, men så kommer det bare krise, sex og kjendis og Snåsamannen.

Hærland trekker frem at hun regner Aasheim som en oppegående dame, og at det jobber mange flotte folk i Dagbladet, men likevel gir hun avisens fremtid en stikkende kommentar i intervjuet med MANN:

- Jeg er ikke sint. Jeg er ikke bitter. Men det er jo synd. Jo mer de klamrer seg til den krampaktige journalistikken sin, jo færre aviser selger de. Avisen kommer til å gå konk likevel, så prøv å gå den andre veien og lag en nyhetsavis. Gå ned med æren i behold. Når Dagbladet går under, og de vil gå under, så skal det til de grader feires, sier Anne-Kat til MANN.

Maiutgaven av MANN finner du i butikkhyllene førstkommende mandag. Anne-Kat. poserer på coveret og på en rekke sexy bilder inne i bladet i portrettintervjuet som strekker seg over hele ni sider.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken