DUBLIN (SIDE3): I en nasjon som elsker å slå seg på brystet og vise frem sine beste idrettsjenter, er det ironisk at den gjengse nordmann mest sannsynlig aldri har hørt om 24-år gamle Annette Obrestad.

For den blide Sandnes-jenta er nemlig en veldig god pokerspiller.

Eller, jeg trekker det tilbake.

Hun er ikke bare god, hun er faktisk en av verdens beste.

Satset ikke en krone

Annette er bare 24 år gammel, men har faktisk drevet med poker i nesten ti år.

- Jeg begynte å spille poker på nett som 15-åring. Jeg startet første med gratisturneringer og begynte ikke å spille med penger før jeg var 16 år gammel. Jeg husker jeg spurte mamma om jeg kunne få litt penger å spille for, men hun sa blank nei. Det var det ikke snakk om at jeg skulle få penger til spill, men så vant jeg ni dollar i en gratisturnering hos et spillselskap og bygde meg bare sakte opp derfra. Etter det har det egentlig bare gått oppover, smiler Annette beskjedent til Side3.

Så du satset ikke dine egne penger?

- Jeg satte inn litt på penger på andre spillsider etter jeg hadde fylt 18 år, men dette var igjen penger jeg hadde vunnet før jeg hadde fylt 18, så egentlig er svaret nei. Jeg var vel rundt 200 000 dollar i pluss da jeg fylte 18, forteller pokerspilleren.

Du hadde cirka 1,1 millioner kroner som 18-åring?

- Hehe. Ja, jeg hadde det, da jeg begynte å sette litt penger inn på forskjellige spillsider. Hadde litt i profitt, for å si det slik.

1,1 millioner kroner utenom å ha satset noe fra egen lomme vil jeg nå si er rimelig fantastisk.

- Jo, det er jo greit det, sier pokerproffen beskjedent.

Vant VM

Annette ble nemlig raskt et internettfenomen i pokerverden. Under kallenavnet «Annette_15» bygde hun seg sakte opp et rykte som en av de beste spillerne i Texas Holdem på nett.

Flere spekulerte i at det måtte være en gutt bak aliaset.

«Ingen jente kan være så god», mente mange.

Men der tok de feil. Annette var så god.

- Det var morsomt når det ble kjent at det ikke var en gutt fra Sandnes som satt og spilte, men en 18 år gammel jente. Det var mange som fortsatt ikke trodde på det da det ble avslørt. De ble først overbevist når jeg begynte å dukke opp i «live» turneringer. Men det er gøy å være enn av de første jentene som overbeviste gutta om at jenter også kan være gode i poker, slår pokerproffen fast.

Annette har hatt stor suksess på nett og har spilt inn store summer på online turneringspoker.

Etter hvert som Annette begynte å spille turneringer i det virkelige liv også, tok det ikke lang tid før hun beviste at hun var mer enn bare en internettblaff.

I 2007 vant hun nemlig verdensmesterskapet i poker i London, som den yngste personen noensinne.

- Det var bare helt sykt, er alt den norske pokerdronningen har å si om den saken.

Førstepremien var på 2 millioner dollar, og satte Annette virkelig på det store pokerkartet.

Denne seieren er bare en av mange som ført til at Annette ble innlemmet i det nystiftede Norsk Pokerforbundets «Hall of Fame», sammen med Thor «Gudfaren» Hansen og NM-general Frode Fagerli.

- Helt uventet var det, men jeg er veldig stolt. Det er ikke mange 24-åringer som kan skryte av at de er i noen slags form for «Hall of Fame», sier Annette stolt.

Finansene i orden

De gode resultatene har ført til sponsoravtaler, et liv i Las Vegas og gode penger, men den 24 år gamle Sandnes-jenta er fortsatt ikke mett på sjetonger, selv etter nesten ti år rundt filten.

- Poker er livet. Jeg spiller ikke så mye for pengenes skyld lenger. Nå er det mest fordi jeg synes det er gøy.

Så finansene er i orden?

- Ja, da. Det går så bra så, forteller Annette, uten å ville utdype for mye om hva hun sitter igjen med etter alle årene i bransjen.

Men det er behagelig å sjekke nettbanken?

- Hehe. Ja, det er det, avslutter pokerproffen.

Ikke dårlig for jenta som begynte med poker uten penger.