Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg har blitt belønnet for noe som endret livet mitt

Anniken Jørgensen er overveldet av «Gullruten»-pris.

(SIDE2): Det har vært vanskelig å ikke legge merke til Anniken Jørgensen sin kamp det siste året. I utallige medieoppslag og bloggposter har hun gått hardt ut mot klesindustrien og kjedebutikkene i Norge, etter at hun deltok på Aftenposten sin TV-serie «Sweatshop».

I serien drar Anniken Jørgensen i følge med andre ungommer ned til Kambodsja for å leve som tekstilarbeidere. Reisen endret livet til bloggeren.

Hun innførte shoppestopp, samlet bloggleserne for å skape oppmerksomhet rundt klesindustrien, og endte opp med et eget møte hos H&M.

På lørdag kom imidlertid det største øyeblikket så langt. Serien vant «Gullruten» for beste reality.

Les også: Som tatt ut av Game of Thrones

- Tom for ord

Blogginnlegget hennes hvor hun takker for prisen er et av de mest delte i dag, og meldingene til bloggeren tikker inn i kommentarfeltet. Selv er hun fremdeles tom for ord.

- Dette var helt fantastisk. Jeg hadde ikke tro på at vi skulle vinne i det hele tatt, men vi har visst rørt enda flere enn vi selv trodde vi hadde kapasitet til, sier Anniken til Side2.

Anniken hadde egentlig ikke overskudd til å være på Gullruten, og var egentlig litt bitter for at hun ikke fikk være med vennene sine på russetreff i stedet. Nå angrer hun imidlertid ikke på at hun prioriterte å dra.

- Jeg har ikke ord. Det har vært en land reise, og nå blir jeg belønnet med en pris for noe som har endret livet mitt, sier hun, før hun legger til:

- Dette er bare helt sinnsykt!

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat

Kommentarer til denne saken