Finans Norges vannskadestatistikk viser at det i løpet av 2014 ble meldt inn 59 334 vannskader i norske hjem til forsikringsselskapene. Tallet utgjør én vannskade per 9. minutt. 

Ifølge forsikringsselskapet Storebrand er det større sannsynlighet for at hjemmet ditt utsettes for vannlekkasje enn innbrudd. Likevel er innbruddsalarm langt mer vanlig enn såkalte vannalarmer.

Med Verisure vanndetektor blir du varslet umiddelbart slik at du raskt har mulighet til å begrense omfanget på vannlekkasjen.


Har kostet 1,5 milliarder i 2015

Så langt i år har norske forsikringsselskaper betalt ut mer enn 1,5 milliarder kroner relatert til vannskader til norske husstander. Men det er faktisk ikke alle fukt- og vannskader som dekkes av forsikringen din. Ifølge Viivilla.no har forsikringsselskapet kun et ansvar dersom skaden oppstår brått og uforutsett, og ikke dersom skade skyldes slitasje, dårlig vedlikehold eller at lekkasjen har oppstått over tid - uansett om det oppdages plutselig.

Det er derfor sannsynlig at vannlekkasjen blir svindyr for deg, og det er en god grunn til å aldri utsette vedlikeholdsarbeid. Installerer du i tillegg en vanndetektor har du en ekstra «forsikring» dersom uhellet skulle ramme deg.

Vil du forsikre deg mot vannskader? Ta denne testen.

Oppvaskmaskinen er et av de største risikoområdene for vannlekkasjer.


Plasseres ved risikoområdene

Med Verisure vanndetektor oppdages vannlekkasjer på et tidlig tidspunkt fordi alarmsentralen alltid overvåker vanndetektoren, og tar kontakt med deg umiddelbart dersom uhellet skulle oppstå. For dersom det oppstår en vannlekkasje gjelder det å handle raskt. Jo lenger tid vannet får til å trekke inn i konstruksjoner, jo større blir skaden og sjansen for muggsopp.

De største risikoområdene for vannlekkasjer er:

  • oppvaskmaskin
  • skjøter på rør
  • kjøleskapet
  • vaskemaskinen
  • varmtvannsberederen
  • kjelleren

Verisure vanndetektor plasseres i risikoområdene slik at du blir varslet umiddelbart dersom det skulle oppstå en lekkasje. Da kan du raskt sette inn nødvendige tiltak som gjør at skaden får så liten omfang som mulig. Du får en ekstra trygghet som gjør at du unngår bekymringer for at noe skal oppstå mens du er bortreist.

Vil du forsikre deg mot vannskader? Ta denne testen.