Verisure Logo
Kundemagasin

Ny alarmtjeneste skremmer bort tyvene

Verisure har lansert en unik tjeneste som hjelper å sikre boligen mot innbrudd. Om alarmen går, fungerer den som en telefon som gir direkte kontakt med alarmstasjonen og lar deg snakke med selskapet, uten å måtte løfte en finger.

- Kundene våre opplever det som en ekstra trygghet å vite at vi alltid passer på og er klare til å hjelpe, sier Eva Overholt, ansvarlig for Verisure Norges alarmstasjon.

Test: Hva koster alarmen som passer din bolig?

Skulle du være så uheldig at det faktisk er snakk om et reelt innbrudd, kan alarmstasjonen raskt kontrollere om personen er en inntrenger eller ei.

- Når vi ringer opp via Tale- og lytteenheten, ber vi om et kodeord som sikkerhetskontroll. Om personen ikke kan passordet og er uautorisert, informerer vi om at vekter og politi er varslet, sier Overholt og konstaterer at dette vil skremme vekk tyven.

I tillegg vil den umiddelbare reaksjonen og tiltaket fra alarmstasjonen fungere som en skremselstaktikk fordi inntrengeren vil bli overrasket over hvor lite tidsrom det er fra innbruddet skjer til alarmstasjonen er på saken. Nå slipper du at alarmselskapet må bruke dyrebar tid i forsøket på å få tak i deg for å dobbeltsjekke hva som kan ha utløst alarmen. Med Tale- og lytteenheten vil man få umiddelbare svar og kan avdekke et innbrudd på langt kortere tid enn uten denne tjenesten.

De første på markedet

Den nye funksjonen tillater alarmstasjonen å kommunisere direkte med vedkommende som befinner seg i boligen. Som de første på markedet med et slikt produkt, mener Verisure dette vil gi en sterkere trygghet samt skremme enhver uvelkommen gjest avgårde.

Tale- og lytteenheten ble utviklet nettopp fordi man skal få en rask avklaring av situasjonen når alarmen går. Det er ikke alltid grunnet et faktisk innbrudd eller brann at alarmen utløses, det kan være så enkelt som at naboen som skulle vanne blomstene dine, glemte å skru av alarmen eller at barna som kommer hjem fra skolen, har glemt koden.

- Det kan skape mye unødvendig bekymring og stress for en huseier som ikke er hjemme å få beskjed om at alarmen har blitt utløst, sier Overholt.

Diskret og enkelt

- Når alarmen går, lyder et lite oppkoblingssignal som gjør den som er i boligen oppmerksom på at vi tar kontakt. Etter signalet kan vi snakke direkte inn i boligen og man kan svare tilbake uten å måtte trykke på noe, forklarer Overholt om funksjonen til Tale- og lytteenheten.
- Den er liten og ligner en diskret vegghøytaler, i tillegg er rekkevidden såpass at det holder med en enhet per etasje i en leilighet eller et normalt stort hus, sier hun.

For de som bor i større hus kan flere enheter kobles sammen slik at man hører det som blir sagt og kan svare med lik klarhet, uansett hvor i huset man skulle befinne seg.

Umiddelbar hjelp i nødsituasjoner

Når situasjonen oppstår er det betryggende å vite at det er noen som alltid vil være der og kan hjelpe til. Verisure ønsker å gi en følelse av forsterket trygghet i hjemmet, samt en viten om at når uhellet skjer, så står de beredt.

- Vi er der så lenge kunden trenger oss og fortsetter samtalen. Vi kan også koble opp nødetater til samtalen mens vi er på tråden, eller ringe kunden opp på mobilen om vedkommende ønsker å forlate huset, forteller Overholt.

Bistår ved feilutløst alarm

Verisure vet at en feilutløst alarm kan være utfordrende fordi det kan virke fryktinngytende for blant annet barn. Om alarmen skulle utløses, tar den en rekke bilder i boligen som gir alarmstasjonen mulighet til å se hva som skjer. Av erfaring kan Verisure fortelle at barn ofte blir redde når alarmen går og vet ikke hva de skal gjøre for å skru den av. Da vil Tale- og lytteenheten komme godt til nytte siden alarmselskapets representanter kan hjelpe barnet med å skru den av, samt varsle deg som forelder om hva som skjer.

- Det er trygt for barn som er hjemme alene og ikke har en telefon tilgjengelig. Via vårt nye produkt får vi kontakt raskt og kan lett bistå med å skru av sirenen. Det er betryggende for alle parter, avslutter Overholt.

Hvilken alarm passer deg? Ta en titt på de ulike alarmløsningeneVerisure kan tilby og finn den som passer din bolig best.

Flere saker

Derfor redder røykvarsleren liv

Derfor redder røykvarsleren liv

Takker boligalarmen for at hunden lever

Takker boligalarmen for at hunden lever

Robin (11) reddet seg selv fra boligbrannen

Robin (11) reddet seg selv fra boligbrannen

Monica ble reddet av alarmen – advarer andre!

Monica ble reddet av alarmen – advarer andre!

Derfor trenger nordmenn boligalarm

Derfor trenger nordmenn boligalarm

Tom styrer hele huset fra smarttelefonen

Tom styrer hele huset fra smarttelefonen

- Nå kan jeg endelig føle meg trygg om natten

- Nå kan jeg endelig føle meg trygg om natten

Denne boligalarmen er best i test

Denne boligalarmen er best i test

Dette oppstår hvert 9. minutt i Norge

Dette oppstår hvert 9. minutt i Norge

Blir hjemmet ditt utsatt for én skade, blir det mest sannsynlig denne.

Hva slags boligalarm bør du velge?

Hva slags boligalarm bør du velge?

Her er testen som enkelt hjelper deg å velge riktig

Dette er den viktigste appen du kan ha på telefonen

Dette er den viktigste appen du kan ha på telefonen

Gjør hjemmet ditt trygt selv når du ikke er hjemme.

Så enkelt kan du få et trygt hjem

Så enkelt kan du få et trygt hjem

Nå er det høytid for dette

Nå er det høytid for dette

Desember er årets mest brannfarlige måned.

Denne gjør hverdagen mye enklere

Denne gjør hverdagen mye enklere

Du trenger aldri mer å bekymre deg for om du låste døren, eller for at du har mistet nøklene dine.