(SIDE2): Per Kristiansen er Anonym.

Det vil si forfatteren bak pseudonymet Anonym, mannen som har skrevet bøkene «Kongepudler», «Kindereggeffekten» og «Klassekamerater», og nå sist «Mordet på Anonym».

Det ble avslørt da Kagge forlag og forfatteren holdt pressekonferanse i Kagges lokaler i Oslo sentrum tirsdag.

- Jeg regner med at folk blir skuffet over at det ikke er et kjent fjes, sier Kristiansen til Side2. Den tidligere anonyme forfatteren sier han selv derimot ikke er opptatt av å bli kjendis. Kristiansen har tidligere jobbet med satire i ulike sammenhenger, blant annet for NRKs «Hallo i uken».

Samrøre
Forfatteren har skrevet trilogien «Kongepudler», «Kindereggeffekten» og «Klassekamerater». Romanene handler om samrøret mellom mennesker med makt i politikken, næringslivet, kulturlivet, mediene, kommunikasjonsbransjen og kongehuset.

Enkelte har ment han har harselert vel hardt med enkeltpersoner. Selv tror han ikke han ved å avsløre seg selv, har skaffet seg uvenner.

- Jeg tror ikke det nei, jeg tror ikke bøkene egentlig har vært så sårende for noen. Tror jeg. Men jeg beklager dersom jeg har såret noen, sier han til Side2.

I sin fjerde og siste roman «Mordet på Anonym», som er et historisk tilbakeblikk på hvordan kongepuddeltrilogien ble mottatt, varslet forfatteren selv at identiteten snart skulle avsløres. Årsaken er at virkelige begivenheter i dagens norske samfunn til stadighet er mer elleville og lattervekkende enn noe en anonym forfatter har skapt eller vil kunne skape.

- Hvis jeg hadde skrevet at statsministeren nektet Kongen å dele ut krigsmedaljer 8. mai, ville jeg fått klar beskjed fra det norske folk om at slikt spøker man ikke med.

Mange forslag
Forslagene om hvem som har stått bak bøkene har vært mange, men det eneste forlaget har villet si er at det er en mann.

Blant annet så har både Knut Nærum, Vidar Kvalshaug og Torgrim Eggen blitt pekt ut som forfatteren bak. Anne Holt prøvde også å frivillig ta æren for bøkene tidligere i år, men dette ble raskt avkreftet av Kagge.

- Jeg synes det er helt greit at Anne sa det var henne, hun fortalte jo etterpå hun hadde en agenda med det. Men det at så mange har sagt de vet hvem Anonym er, eller sagt det er dem... Det har vært spesielt å sitte på sidelinja og følge med.

Kristiansen sier han ikke har noen store planer om å skrive flere boker - det blir i tilfelle i Kagges serie «Fortellingen om...»

- Da blir det vel å skrive om dette, Fortellingen om Anonym, smiler han.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!