(SIDE2): For tre år siden sjokkerte Isabelle Caro en hel verden da hun stilte naken og radmager på digre plakater i en kampanje mot anoreksi.

Denne uken ble det kjent at hun er død, kun 28 år gammel. Den franske modellen veide da kun 31 kilo, skriver dailymail.co.uk.

LES: - Det er helt grusomt

Aktiv
Hun skal ha dødd allerede 17. november, men familien har holdt dødsfallet hemmelig til nå.

Det siste året skal hun igjen ha sultet seg veldig, og veide svært lite før hun døde. Hun skal ha pådradd seg en lungebetennelse like før, som den svake kroppen ikke klarte å stille opp mot.

Caro hadde da akkurat returnert etter et oppdrag i Tokyo.

I tillegg til flere oppdrag med å vise fram sin tynne kropp, deltok hun også på Jessica Simpsons TV-show «The Price of Beauty». I 2008 kom hun med en selvbiografi.

Moren
Caro led av spiseforstyrrelser fra hun var 13 år gammel, og har selv fortalt hvordan moren var hysterisk for at datteren skulle bli stor - og derfor ga henne lite mat og veide og målte henne daglig.

Bildene til anoreksikampanjen i 2007 ble tatt av den kjente fotografen Oliverio Toscani, og Caro ønsket å advare andre jenter mot sykdommen med å vise fram sin syke, tynne kropp.

- Jeg vil bli frisk for jeg elsker livet og universets mangfoldighet. Jeg ønsker å vise unge mennesker hvor farlig denne sykdommen er, skrev hun på bloggen sin i 2007.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!