(SIDE2): Antall unge jenter med anoreksi er nesten doblet i løpet av ti år i Storbritannia. Barn helt ned i 9-årsalderen blir innlagt på sykehus etter nesten å ha sultet seg til døde, skriver Daily Mail.

Må gripe inn raskere
Rundt 1,1 millioner har en eller annen form for spiseforstyrrelse i Storbritannia. Nye tall viser at antallet innleggelser blant jenter i alderen 16 år og yngre, har økt fra 256 innleggelser i 1997-99, til 462 i 2006 og 2007.

Sjokkerende er flere sykdomstilfeller og innleggelser blant barn under 10 år, skriver avisen.

Ekspert på spiseforstyrrelser Susan Ringwood, sier at antallet innleggelser som følge av spiseforstyrrelser kan ha økt fordi jentene ikke har fått behandling tidlig nok, og derfor blitt alvorlig syke.

- Vi synes tallene er svært sjokkerende. Men vi vet ikke det eksakte antallet, og myndighetene vet ikke, fordi det finnes ikke nok informasjon på hvor mange personer som har diagnosen spiseforstyrrelse.

Hun sier de ikke vet om flere rammes av spiseforstyrrelser, eller om det bare er flere som får behandling på sykehuset.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Tragisk
Helsepolitisk talsmann for de konservative, Anne Milton, sier de må nå ut til unge om hvor alvorlig det er å ikke ha et sunt kosthold.

- På den ene siden har vi en skremmende statistikk på overvekt, og på den andre siden av skalaen har vi personer som lider av denne tragiske sykdommen.

Forekomst i Norge
Ifølge Folkehelseinstituttet anslås forekomsten av spiseforstyrrelser i Norge for kvinner i aldersgruppen 15-44 å være:

Anoreksi: 0,3 prosent
Bulimi: 2 prosent
Overspisingslidelse: 3 prosent

Dette innebærer at 50.000 norske kvinner i aldersgruppen 15-44 år til enhver tid vil ha en spiseforstyrrelse, ifølge tall fra 2002. Herav har 2700 kvinner anoreksi, 18.000 bulimi og 28.000 overspisingslidelse

Beregninger tyder på at forekomsten av anoreksi har vært relativt stabil de siste 25 årene. Forekomsten av bulimi kan muligens ha økt noe.